Help!! My G6 doesn't save anything any more!

Discussion in 'Other Flashing Hardware & Software' started by enigmak, Oct 29, 2006.

Oct 29, 2006
  1. enigmak
    OP

    Newcomer enigmak Member

    Joined:
    Jul 10, 2006
    Messages:
    16
    Country:
    Greece
    Greetings to all of you! I am an owner of the G6 Lite, and for some time, I cannot save any game, either if it is GBA or NDS game! If I save the game, turn off the DS and turn it back on, my saves are all gone!! I have experienced this problem just recently with games like Phoenix Wright, Mario and Luigi 2, Drill Dozer, even Tetris!!! I've run the Maintenance utility to format the card and I have the latest loader and software (4.6A).
    What should I do? :'( :'( :'(
     
  2. SpaceJump

    Member SpaceJump Where's my new 2D-Metroid?

    Joined:
    Aug 18, 2005
    Messages:
    3,648
    Location:
    Zebes
    Country:
    Germany
    Does it save when you use soft-reset? If so then your G6's battery is deffective or loose.
     
  3. kohkindachi

    Member kohkindachi GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 7, 2006
    Messages:
    464
    Country:
    Singapore
    Is it a new G6? If so, unscrew it, adjust the batt inside slightly so that it feels like falling off (like loosening it from the solder, but not completely) and screw it back.

    Mine was like you once, but when i tried to change the batt by watning to unsolder it, but i did not, by attempting to twist it off but b4 it actually comes off completely, i decided not to changed already. After that, it has been saving well, even after turing it it off for more than 24 hours, on again, there's still "Processing Data......"

    If yurs is a old G6, your batt is bad than:)
     
  4. enigmak
    OP

    Newcomer enigmak Member

    Joined:
    Jul 10, 2006
    Messages:
    16
    Country:
    Greece
    Yes, it does!!! Ok, here's the deal. I will use the Tetris DS rom as an expample:

    1.If I turn simply on/off the DS without soft reset, my saves are gone.
    2.When I perform soft reset and restart the game without turning off the DS, the saves are all there...
    3....BUT, after doing that, if I turn off my DS and turn it back on, the Tetris while it loads shows a message where it says my saves are corrupted.

    Pretty messed up right here in my opinion! Should I ask for a replacement?

    EDIT: My G6 is roughy 2 months old, and the Processing Data screen usually doesn't show...
     
  5. kohkindachi

    Member kohkindachi GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 7, 2006
    Messages:
    464
    Country:
    Singapore
    Tetris and and M & L partners in time wrks fine for me. In my G6 now [​IMG]
     
  6. melloncollie

    Member melloncollie GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 30, 2006
    Messages:
    163
    Country:
    United States
    You know, by telling him that it works fin in your G6 Lite, it doesn't help him.
     
  7. teonintyfive

    Member teonintyfive GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 20, 2006
    Messages:
    791
    Location:
    Greece, Somewhere in Macedonia
    Country:
    Greece
    Oh, I have the same problem, enigmak.
    Looks like someone have cursed all of the G6's arriving in Greece xD
    Anyways, there is a way to save, but you have to lose the saves of the card on your passkey.
     
  8. enigmak
    OP

    Newcomer enigmak Member

    Joined:
    Jul 10, 2006
    Messages:
    16
    Country:
    Greece
    Hm...., what method is that?
     

Share This Page