help i installed softmii 1.0 and then reformatted... wii doesnt boot u

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Sebastian25, Feb 27, 2009.

  1. Sebastian25
    OP

    Member Sebastian25 GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 25, 2007
    Messages:
    127
    Country:
    United States
    Ok i installed softmii 1.0 package and it did a bunch of stuff to my wii. While playing gamecube games my wii would freeze. I decided to Format the Wii thru the system menu. Now when it restarts.. it loads into preloader v0.27 and it says error autobooting systemmenu. everything is erased. I have a D2CKEY installed and would prefer if I could restore my WII fully as some of these hacks I dont need. How do I do that? it wont boot anything and starts up in that black screen (the preloader screen).
     
  2. gadgeteduk

    Newcomer gadgeteduk Member

    Joined:
    Jan 9, 2009
    Messages:
    45
    Country:
    United Kingdom
    is there any options on the preloader screen
     
  3. Sebastian25
    OP

    Member Sebastian25 GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 25, 2007
    Messages:
    127
    Country:
    United States
    yeah

    load systemmenu
    load hbc
    load installed file
    install/load file
    settings


    will this happen everytime i format the wii?
     
  4. gadgeteduk

    Newcomer gadgeteduk Member

    Joined:
    Jan 9, 2009
    Messages:
    45
    Country:
    United Kingdom
    so if you can load hbc you can run arc and reinstall 3.2 and all should be fine
     
  5. Sebastian25
    OP

    Member Sebastian25 GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 25, 2007
    Messages:
    127
    Country:
    United States
    i get an error when i run ARC... it doesnt load the settings...
     
  6. gadgeteduk

    Newcomer gadgeteduk Member

    Joined:
    Jan 9, 2009
    Messages:
    45
    Country:
    United Kingdom
    you can try running wad manager and installing 3.2 wad file
     
  7. Sebastian25
    OP

    Member Sebastian25 GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 25, 2007
    Messages:
    127
    Country:
    United States
    i got this reply

    ERROR getting settings! -24578, 1, 1, 0, -24578
     
  8. gadgeteduk

    Newcomer gadgeteduk Member

    Joined:
    Jan 9, 2009
    Messages:
    45
    Country:
    United Kingdom
    have you tryed returning to system menu from hbc just a thought
     
  9. Sebastian25
    OP

    Member Sebastian25 GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 25, 2007
    Messages:
    127
    Country:
    United States
    yes i have... obviously i cant.
     
  10. gadgeteduk

    Newcomer gadgeteduk Member

    Joined:
    Jan 9, 2009
    Messages:
    45
    Country:
    United Kingdom
    google 3.2u wad file and try that ,if you can run hbc there are a few ways to recover .brick fix disc run from backup launcher ,this problem has been solved many times here do some searching
     
  11. menage730

    Member menage730 GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 25, 2008
    Messages:
    179
    Country:
    United States
    before u start try to run anytitle deleter through preloader hbc option i would get this error systemmenu & region dont match i have a softmodded wii & went through this did u install arc with starfall hacks if u got a gcpad reboot holding y once in recovery then run brick fix disc it might look like nothings happening i left my wii on for a while went & made a sandwich came back thought i was screwed wii was off turned it on & it was like a new wii with 3.2u dont know if it will work for a modded wii
     

Share This Page