help...got a new 3ds xl and ak2i wont show up

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by formose, Sep 17, 2012.

Sep 17, 2012
  1. formose
    OP

    Newcomer formose Newbie

    Joined:
    Apr 8, 2011
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    i think i need to run a firmware update in the .nds file but the thing dont even show up when i put it in my 3ds

    is there a way to update firmware without using a 3ds or a ds? i have old ds phat but no way to charge it

    EDIT: ok i wiped it with my shirt and it came on.......i guess sometimes problems are simple T_T
     
  2. Tom Bombadildo

    Contributor Tom Bombadildo Honk!

    pip
    Joined:
    Jul 11, 2009
    Messages:
    8,838
    Location:
    I forgot
    Country:
    United States
    If it doesn't show up at all then you have a contact problem. Check this thread for more information.

    Also, you will need either a 3DS/DSi on a firmware compatible with your AK2i or a DS/DS Lite if you need to update your card and make sure in the future to ALWAYS update your card first, not the system.
     
  3. formose
    OP

    Newcomer formose Newbie

    Joined:
    Apr 8, 2011
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    i dont think so..would be really strange timing to develop a contact issue same time as i got a new system right?
     
  4. Tom Bombadildo

    Contributor Tom Bombadildo Honk!

    pip
    Joined:
    Jul 11, 2009
    Messages:
    8,838
    Location:
    I forgot
    Country:
    United States
    No. No it wouldn't.

    The AK2i has pretty crappy build quality, it could happen at any time.

    EDIT: Not to mention the fact the the only time the AK2i wouldn't show up is if there were contact issues. So either you need to clean the contacts, or use the paper trick.
     
  5. formose
    OP

    Newcomer formose Newbie

    Joined:
    Apr 8, 2011
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    ok..im going through this thread trying all the tricks but nothing is working. is there absolutely 100% no way it's a software issue?

    edit: also how do i clean them? cotton bud? im guessing water is a bad idea? xD
     
  6. 2DBOY

    Banned 2DBOY Banned

    Joined:
    Sep 16, 2012
    Messages:
    24
    Country:
    United States
    I'm not sure what the best way to clean them would be but definitely don't use alcohol
     
  7. formose
    OP

    Newcomer formose Newbie

    Joined:
    Apr 8, 2011
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    ok but now that it's being detected does someone know a way to update my ak2i without having another system to flash it on?
     
  8. Tom Bombadildo

    Contributor Tom Bombadildo Honk!

    pip
    Joined:
    Jul 11, 2009
    Messages:
    8,838
    Location:
    I forgot
    Country:
    United States
    You need to have another system in order to update it.
     
  9. RodrigoDavy

    Member RodrigoDavy GBAtemp Maniac

    Joined:
    Feb 9, 2011
    Messages:
    1,453
    Country:
    Brazil
    Since your 3ds is on the latest firmware, there's no way. Consider using your DS phat, if the problem is you don't have a working battery charger, you can buy one for like $3 on amazon.
     

Share This Page