Help downgrading my psp!

Discussion in 'PSP - Games & Content' started by merlin3d, Apr 14, 2008.

Apr 14, 2008

Help downgrading my psp! by merlin3d at 1:10 PM (2,138 Views / 0 Likes) 23 replies

  1. merlin3d
    OP

    Newcomer merlin3d Member

    Joined:
    Apr 14, 2008
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    Well i bought the tool battery.
    i have a psp slim that is 3.90 right now and i used psp grader and the totalnewbie installers for my psp

    i have the software on my new memory stick that was reformated and everything then i need help from there i try to run the programs in the game section and they dont work then i turn my psp off and with the tool battery it goes to a black screen i held down the left tab and then i hit x to install the 1.50 but it doesnt work what do i do.
     


  2. Bob Evil

    Member Bob Evil The Department of Home-Made Insecurity

    Joined:
    Sep 27, 2006
    Messages:
    3,783
    Location:
    Out of the corner of your eye
    Country:
    United Kingdom
    No, do not try to install 1.50 onto your slim PSP.

    It is too unstable.

    Remove the tool battery, and put in the proper battery.

    The tool battery is only needed for a few moments, to add the CFW, and after that, you go back to the normal battery.
     
  3. merlin3d
    OP

    Newcomer merlin3d Member

    Joined:
    Apr 14, 2008
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    well i know that but everytime i run a game it says The game could not be started. (8002014C) i tried everything. i just want to play ff7 on my psp
     
  4. Bob Evil

    Member Bob Evil The Department of Home-Made Insecurity

    Joined:
    Sep 27, 2006
    Messages:
    3,783
    Location:
    Out of the corner of your eye
    Country:
    United Kingdom
    what is your firmware showing as, under system info?
     
  5. MohammadKoush

    Newcomer MohammadKoush Member

    Joined:
    Jan 19, 2004
    Messages:
    42
    Country:
    United States
    all i can help u with is look in here for help link
     
  6. merlin3d
    OP

    Newcomer merlin3d Member

    Joined:
    Apr 14, 2008
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    3.90 still
     
  7. Bob Evil

    Member Bob Evil The Department of Home-Made Insecurity

    Joined:
    Sep 27, 2006
    Messages:
    3,783
    Location:
    Out of the corner of your eye
    Country:
    United Kingdom
    Then you did not successfully mod your PSP.

    Did you create your magic memory stick, using the easy installer, with a Vista machine, by any chance?
     
  8. merlin3d
    OP

    Newcomer merlin3d Member

    Joined:
    Apr 14, 2008
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    yes its the only pc i got i dont have xp and the installer never came up with any errors
     
  9. Bob Evil

    Member Bob Evil The Department of Home-Made Insecurity

    Joined:
    Sep 27, 2006
    Messages:
    3,783
    Location:
    Out of the corner of your eye
    Country:
    United Kingdom
    It won't show any errors ... but it won't work properly from a Vista machine.

    Everything looks fine, while you are doing it, then it simply doesn't work.

    You need to find someone with an XP machine who will let you use it for a few minutes.
     
  10. Knab

    Member Knab GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 6, 2006
    Messages:
    306
    Country:
    United States
    edit: nvm lol
     
  11. merlin3d
    OP

    Newcomer merlin3d Member

    Joined:
    Apr 14, 2008
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    so when i get the xp machine i use the program to format and install the stuff on my memory stick then i turn off my psp and put the tool bat in it stays on a black screen i hit x and it should restart right? then it should be downgraded
     
  12. Bob Evil

    Member Bob Evil The Department of Home-Made Insecurity

    Joined:
    Sep 27, 2006
    Messages:
    3,783
    Location:
    Out of the corner of your eye
    Country:
    United Kingdom
    Connect the PSP to the XP machine.

    Run the program.

    Follow the steps.

    Do the tool battery thing.

    Follow the on-screen prompts.

    Swap the tool for the regular.

    Away ya go.
     
  13. merlin3d
    OP

    Newcomer merlin3d Member

    Joined:
    Apr 14, 2008
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    "Follow the on-screen prompts." what on screen prompts when i put the tool battery in all i see is a black screen it doesnt ever load up
     
  14. Knab

    Member Knab GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 6, 2006
    Messages:
    306
    Country:
    United States
    i never used the "easy installer" i use Despertar del Cementerio so im not familiar with how "easy installer" works. but did you run the installer on the psp to build the files for it to install? which in turn need to be made on a hacked psp
     
  15. Bob Evil

    Member Bob Evil The Department of Home-Made Insecurity

    Joined:
    Sep 27, 2006
    Messages:
    3,783
    Location:
    Out of the corner of your eye
    Country:
    United Kingdom
    When you put the tool battery in, hold the right shoulder button down, as you turn on the PSP
     
  16. Knab

    Member Knab GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 6, 2006
    Messages:
    306
    Country:
    United States
    so running the install app on the psp doesnt need to happen to unpack the firmware, build the cfw etc, with easy installer? you learn something new every day lol
     
  17. Bob Evil

    Member Bob Evil The Department of Home-Made Insecurity

    Joined:
    Sep 27, 2006
    Messages:
    3,783
    Location:
    Out of the corner of your eye
    Country:
    United Kingdom
    No, the pc-based installer takes care of everything.

    All you end up having to do, PSP-side, is push the x button a couple of times.
     
  18. merlin3d
    OP

    Newcomer merlin3d Member

    Joined:
    Apr 14, 2008
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    well ill check it out when i get to go to lunch thx guys. ill reply back if something doesnt work lol
     
  19. merlin3d
    OP

    Newcomer merlin3d Member

    Joined:
    Apr 14, 2008
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    i dont think it is because of vista could it be my battery it doesnt show the service mode screen when i turn it on.
     
  20. merlin3d
    OP

    Newcomer merlin3d Member

    Joined:
    Apr 14, 2008
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    well my tool battery doesnt have slim on it like what my order form says it should i bought the right one but they shipped the wrong one is that the problem
     

Share This Page