[Help]Castlevania Dawn of Sorrow

Discussion in 'NDS - Console and Game Discussions' started by tosco123, Dec 17, 2011.

Dec 17, 2011
  1. tosco123
    OP

    Newcomer tosco123 Member

    Joined:
    Oct 4, 2010
    Messages:
    12
    Country:
    Brazil
    Hey guys
    I need your help. I have a original cartridge of Casltevania Dawn of Sorrow.
    When I get to Subterranean Hell, at some part, my screen turns black and the games freezes, then I can do nothing but to turn off the console.
    How can I fix it? Is there even a possibility?
    Don't know if this happens because I did the succubus glitch once but I have already deleted all data and all saves, resetting everything.

    Really need help to fix that D=
    Thanks.
     
  2. Demonstryde

    Member Demonstryde GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 22, 2010
    Messages:
    373
    Country:
    United States
    sounds like its a prob with your cartridge. and not sure their is a way to re-write them,, i could be wrong though
     
  3. Sora de Eclaune

    Member Sora de Eclaune Baby squirrel, you's a sexy motherfucker.

    Joined:
    Feb 15, 2011
    Messages:
    2,785
    Location:
    123 Fake Street
    Country:
    United States
    When in doubt, Action Replay.
     
  4. bahamut920

    Member bahamut920 GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 23, 2009
    Messages:
    395
    Country:
    United States
    Examine the contacts on your cartridge for dirt or damage. It's possible that may be the cause of the freeze. Try cleaning out both the cartridge and the inside of your DS.
     
  5. tosco123
    OP

    Newcomer tosco123 Member

    Joined:
    Oct 4, 2010
    Messages:
    12
    Country:
    Brazil
    What exactly does a Action Replay do?
    And the game freezes in a very specific room, otherwise it's all okay, so do the other cartridges. Can it really be just dirt?
     
  6. Clydefrosch

    Member Clydefrosch GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Jan 2, 2009
    Messages:
    3,637
    Country:
    Germany
    in theory, an action replay could be able to stop the freeze, but theres no way to know what kind of value would have to be changed for this to work, so its really no solution.
    some action replays have a save backup function, so you could skip the room.. but thats not exactly practical either
    it could be dirt, but its really unlikely. use a q-tip to clean the contacts. if it doesnt work then... well, thats probably it for you.there is a chance any of the glitches might have screwed everything up
     
  7. tosco123
    OP

    Newcomer tosco123 Member

    Joined:
    Oct 4, 2010
    Messages:
    12
    Country:
    Brazil
    I tested it in three different DS and none of them worked. Tried to clean the contacts with a q-tip but didn't work. So that means that evil glitch has ruined my game D=? Corrupted (or something like that) the rom? No fix at all? x.x
     
  8. Jax

    Member Jax Pip Pip Cheerioink!

    Joined:
    Jul 31, 2006
    Messages:
    4,092
    Location:
    L.A.V.
    Country:
    Portugal
    You sure you have an original cart and not a bootleg?
     
  9. tosco123
    OP

    Newcomer tosco123 Member

    Joined:
    Oct 4, 2010
    Messages:
    12
    Country:
    Brazil
    I'm sure, Jax. Cartridge, box and instruction booklet all included.
     
  10. MEGAMANTROTSKY

    Member MEGAMANTROTSKY GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 24, 2010
    Messages:
    464
    Country:
    United States
    I'm sorry that you've had this issue, tosco, as my own cartridge has never had such issues. This is "shot in the dark" speculation, but maybe you got the one-in-a-million assembly line bastard child?
     
  11. tosco123
    OP

    Newcomer tosco123 Member

    Joined:
    Oct 4, 2010
    Messages:
    12
    Country:
    Brazil
    hahahaha that's the only explanation, MEGAMANTROTSKY! Btw, the game only started to freezes after I did the succubus glitch. Before it, I even finished the game. Seems like my game is dead =/
     
  12. Sora de Eclaune

    Member Sora de Eclaune Baby squirrel, you's a sexy motherfucker.

    Joined:
    Feb 15, 2011
    Messages:
    2,785
    Location:
    123 Fake Street
    Country:
    United States
    The succubus glitch? Hmm... Maybe that triggers some unwanted effects. Maybe some research into how that glitch effects the game is in order.
     
  13. Nathan Drake

    Member Nathan Drake Obligations fulfilled, now I depart.

    Joined:
    Jan 2, 2011
    Messages:
    6,192
    Country:
    Antarctica
    The Succubus Glitch is tricky. On the off chance, it can screw over your save file. Sounds like that happened with you. Lesson learned. Complete the map completely the way I did.
     
  14. Sora de Eclaune

    Member Sora de Eclaune Baby squirrel, you's a sexy motherfucker.

    Joined:
    Feb 15, 2011
    Messages:
    2,785
    Location:
    123 Fake Street
    Country:
    United States
    Though it looks like it screwed over OP's entire cartridge.
     
  15. Nathan Drake

    Member Nathan Drake Obligations fulfilled, now I depart.

    Joined:
    Jan 2, 2011
    Messages:
    6,192
    Country:
    Antarctica
    Sometimes glitches have unforeseen consequences. You always use them at your own peril.
     
  16. Sora de Eclaune

    Member Sora de Eclaune Baby squirrel, you's a sexy motherfucker.

    Joined:
    Feb 15, 2011
    Messages:
    2,785
    Location:
    123 Fake Street
    Country:
    United States
    Or you use them unintentionally.
     
  17. Clydefrosch

    Member Clydefrosch GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Jan 2, 2009
    Messages:
    3,637
    Country:
    Germany
    well, you could try and do the glitch a few more times and see if it changes anything.
     
  18. kay_1050

    Newcomer kay_1050 Member

    Joined:
    Jun 6, 2011
    Messages:
    28
    Location:
    Malaysia
    Country:
    United States
    yeah,i had some problem too.
    when i do succubus glitch and saved, i never get a chance to defeat last boss.All of sudden, that last boss happen to be defeated and im stuck at dracula castle view room.
     
  19. tosco123
    OP

    Newcomer tosco123 Member

    Joined:
    Oct 4, 2010
    Messages:
    12
    Country:
    Brazil
    Really?... I think this is going to screw my game a little more...(about doing the glitch again)
     

Share This Page