Help: bricked DS lite?

Discussion in 'Other Flashing Hardware & Software' started by chooch81, May 2, 2006.

May 2, 2006

Help: bricked DS lite? by chooch81 at 1:35 PM (2,436 Views / 0 Likes) 22 replies

  1. chooch81
    OP

    Newcomer chooch81 Advanced Member

    Joined:
    Apr 17, 2006
    Messages:
    83
    Country:
    Hi,

    Tried to run the flashme v7 on my ds lite but think i have bricked it and was wondering if it was recoverable?

    I used passkey2 (v3) with an M3 CF. Booted to the normal screen where i can load DS roms from and ran the flashme.nds file. Got to screen up that said input x, b, x, b anf then it progressed to the progress screen. Percentage being 0%.

    At this point i already had the back of the lite and so inserted my small nail with some foil round the bottom of it and the percentage didnt rise. So itried to twiddle the nail about then the screen went blank with only the green 'on' light working.

    My DS Lite was plugged into the mains when doing all this and now i think it is just a brick. If anyone has any advice it would be greatly appreciated

    Cheers.
     


  2. nintendofreak

    Member nintendofreak Around. Shoot me a PM.

    Joined:
    Mar 27, 2006
    Messages:
    1,333
    Location:
    Cal Poly Pomona / (323)
    Country:
    United States
    sorry that this happened [​IMG] Im not sure if its recoverable. I belive it is, i saw a guide on how to do it for the regular ds on Here It involves alot of soddering, and some knowledge in electronics. Plus im not sure if it would work with a DS lite. But its early enough , (ds lite is still new [​IMG] ) thatyou can try and send it back to nintendo to replace it. Im not sure if the ds lite has that little red and white square on the SL1 short hole,but if it does, you would probally have to replace it back, or they wouldnt take it back [​IMG]
    Good luck!
     
  3. chooch81
    OP

    Newcomer chooch81 Advanced Member

    Joined:
    Apr 17, 2006
    Messages:
    83
    Country:
    anyone know an email address of Nintendo of Japan?

    Nintendo of europe cant help [​IMG]
     
  4. TheGreven

    Newcomer TheGreven Newbie

    Joined:
    Apr 19, 2006
    Messages:
    4
    Country:
    I dont think Nintedo will help you at all.
    Nintendo dont want people to flash the DS.
     
  5. krzym1

    Newcomer krzym1 Member

    Joined:
    Jan 29, 2006
    Messages:
    17
    Country:
    Poland
    "Failsafe feature: The button combination A+B+Select+Start starts program from GBA cartridge even if most of the firmware is erased, but it doesn't initialize as much of the hardware." You can try this - it sometimes helps. Just hold A+B+Select+Start when booting your DS.
     
  6. Xboxed

    Member Xboxed GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 18, 2005
    Messages:
    290
    Country:
    Mexico
    Do as he says...also remember to unplug the Passkey. Don't get your hopes up, as 0% is a pretty bad number.

    Good Luck.
     
  7. chooch81
    OP

    Newcomer chooch81 Advanced Member

    Joined:
    Apr 17, 2006
    Messages:
    83
    Country:
    Yeah tried the failsafe but still it doesnt work. [​IMG]

    Hopefully because there was no sticker over the SL1 i can pull a fast one and nintendo will replace it - worth a shot. Currently i have a brick, if nintendo refuse to replace because they think i have flashed it then i am no worse off than i am now. If they do replace it woo woo. But i'll not get me hopes up.
     
  8. DarkLink

    Member DarkLink Advanced Member

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    398
    Country:
    United States
    If worst comes to worse you can give it to me for free [​IMG]
     
  9. Malboro

    Newcomer Malboro Advanced Member

    Joined:
    Apr 27, 2006
    Messages:
    56
    Country:
    Finland
    Try this: "Put the flashme.nds as above onto your CF/SD card (preferably on an empty card), and boot using START+SELECT+A+B
    - press A and wait a few seconds and the firmware app should load up. Follow its instructions and you should be back up and going no problem."
     
  10. chooch81
    OP

    Newcomer chooch81 Advanced Member

    Joined:
    Apr 17, 2006
    Messages:
    83
    Country:
    Just tried that.

    No joy. I emptied my CF card, put just the flashme.nds file onto it tried the select+start+a+b and then switch it on but nothing happens my screens are both still blank. Doesnt look like it is repairable.

    Thanks for all the advice though.
     
  11. nintendofreak

    Member nintendofreak Around. Shoot me a PM.

    Joined:
    Mar 27, 2006
    Messages:
    1,333
    Location:
    Cal Poly Pomona / (323)
    Country:
    United States
    well if nothing works, you can sell it... maybe darklink..
    good luck.
     
  12. DarkLink

    Member DarkLink Advanced Member

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    398
    Country:
    United States
    [​IMG] I mean [​IMG] No wait [​IMG]
     
  13. nintendofreak

    Member nintendofreak Around. Shoot me a PM.

    Joined:
    Mar 27, 2006
    Messages:
    1,333
    Location:
    Cal Poly Pomona / (323)
    Country:
    United States
    Pm darklink first, since she did ask before. Not that im saying to sell it online here although...
     
  14. DarkLink

    Member DarkLink Advanced Member

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    398
    Country:
    United States
    Not Like I'm saying anything like either who me? no never


    ok maybe I am [​IMG]
     
  15. Dirtie

    Former Staff Dirtie :'D

    Joined:
    Sep 9, 2003
    Messages:
    3,705
    Location:
    Zealer
    Country:
    New Zealand
    Sorry DarkLink, being a staff member and all, I'll have to confiscate it off you if you do indeed receive it. Policy, you see?

    But honestly, give the guy a chance first, he still might be able to send it back and get a replacement yet. You guys are like ravenous... electric eels.
     
  16. DarkLink

    Member DarkLink Advanced Member

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    398
    Country:
    United States
    NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO I don't like that policy [​IMG]


    oh fine we'll keep helping him [​IMG]
    Only person I know of that fixed it was FGoat on the irc chan but I don't know exactly what he did [​IMG]
     
  17. chooch81
    OP

    Newcomer chooch81 Advanced Member

    Joined:
    Apr 17, 2006
    Messages:
    83
    Country:
    Contacted nintendo (europe) again - apparently i will be able to get it replaced for £30 when it is released in the UK. at least thats something... now only have to wait about 4 months...
     
  18. adgloride

    Member adgloride Its A Wii Wario

    Joined:
    Apr 2, 2003
    Messages:
    2,261
    Country:
    United Kingdom
    If the worst came to the worst I'm sure someone would buy it off you on ebay. For some reason the broken stuff seems to go for nearly as much as the working stuff. The person that buys it would probably have the knowledge to fix it.
     
  19. chooch81
    OP

    Newcomer chooch81 Advanced Member

    Joined:
    Apr 17, 2006
    Messages:
    83
    Country:
    Just in case anyone wanted to know nintendo have shipped me a replacement black DS today for the one that I bricked. Result.

    Go Nintendo!
     
  20. _Mazza_

    Member _Mazza_ GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 25, 2006
    Messages:
    279
    Country:
    United Kingdom
    What did you say to them because Ive just bought a black ds lite and if i brick it like you did I will say the same [​IMG]
     

Share This Page