Hacking [Help]Black Screen after DSiWare Downgrade on an A9LH already N3DS

annson24

The Patient One
OP
Member
Joined
May 5, 2016
Messages
1,189
Trophies
0
Age
30
XP
1,733
Country
Philippines
I think I bricked my 3ds, I tried doing DSiWare Downgrade on my 3DS with A9LH already installed just to test if DSiWare downgrade still works on the latest firmware of to test if all my files are correct. I can't load HG9, D9, or anything. Any suggestion?

EDIT: I have all my backups, NANDmin, OTP, F0F1_N3DS.bin, etc.
 
Last edited by annson24,

zoogie

playing around in the dsiware
Developer
Joined
Nov 30, 2014
Messages
8,434
Trophies
2
XP
13,906
Country
Micronesia, Federated States of
I think I bricked my 3ds, I tried doing DSiWare Downgrade on my 3DS with A9LH already installed just to test if DSiWare downgrade still works on the latest firmware of to test if all my files are correct. I can't load HG9, D9, or anything. Any suggestion?

EDIT: I have all my backups, NANDmin, OTP, F0F1_N3DS.bin, etc.
Yes that will 100% brick your 3ds to use dgTools on an a9lh system. You just wrote garbage to FIRM0.
 

annson24

The Patient One
OP
Member
Joined
May 5, 2016
Messages
1,189
Trophies
0
Age
30
XP
1,733
Country
Philippines
Once you have your nand mod, take your pick. I recommend NANDmin, it's easiest.
Then just redo a9lh. Save your otp in a safe place.
Thank you both. Now this is the best opportunity to test if I can do a hardmod. If I fail, then I just created my new paperweight haha. Will report back after doing a hardmod. Thank you.
 

wsquan171

Well-Known Member
Member
Joined
Feb 14, 2015
Messages
289
Trophies
0
XP
622
Country
China
Glad to hear you fixed that. I'm still curious about why doing a downgrade via dgTools on a9lh could lead to a brick. Shouldn't the CFW protect the critical region used by a9lh?
 
  • Like
Reactions: annson24

DavidRO99

Average Ryzen user.
Member
Joined
Jun 11, 2016
Messages
1,018
Trophies
0
Age
25
Location
your back-door
XP
938
Country
Korea, North
Glad to hear you fixed that. I'm still curious about why doing a downgrade via dgTools on a9lh could lead to a brick. Shouldn't the CFW protect the critical region used by a9lh?
A9LH is a broken FIRM0 and that forces the 3DS to use firm1. In the firm1 there is some code that clears firm0 and writes code to it, after that it runs it. By restoring a backup that firm0 is repaired and yeah
 

annson24

The Patient One
OP
Member
Joined
May 5, 2016
Messages
1,189
Trophies
0
Age
30
XP
1,733
Country
Philippines
A9LH is a broken FIRM0 and that forces the 3DS to use firm1. In the firm1 there is some code that clears firm0 and writes code to it, after that it runs it. By restoring a backup that firm0 is repaired and yeah
So if I were to uninstall a9lh on fw v11.1. I can now downgrade the firm without bricking?

Sent from my SM-N930F using Tapatalk
 

DavidRO99

Average Ryzen user.
Member
Joined
Jun 11, 2016
Messages
1,018
Trophies
0
Age
25
Location
your back-door
XP
938
Country
Korea, North
So if I were to uninstall a9lh on fw v11.1. I can now downgrade the firm without bricking?

Sent from my SM-N930F using Tapatalk
Dont do it.

--------------------- MERGED ---------------------------

So if I were to uninstall a9lh on fw v11.1. I can now downgrade the firm without bricking?

Sent from my SM-N930F using Tapatalk
It is pointless. It has already been confirmed to work on 11.1
 

annson24

The Patient One
OP
Member
Joined
May 5, 2016
Messages
1,189
Trophies
0
Age
30
XP
1,733
Country
Philippines
Dont do it.

--------------------- MERGED ---------------------------


It is pointless. It has already been confirmed to work on 11.1

Actually I've already downgraded one yesterday. I just want do do it for a different reason. Anyway, I think I'll try to do a permanent hardmod hack first before doing these foolish stuff.
 

Quantumcat

Dead and alive
Member
Joined
Nov 23, 2014
Messages
15,149
Trophies
0
Location
Canberra, Australia
Website
boot9strap.com
XP
11,069
Country
Australia
Actually I've already downgraded one yesterday. I just want do do it for a different reason. Anyway, I think I'll try to do a permanent hardmod hack first before doing these foolish stuff.
I'm glad we have brave people like you in the scene. If everyone was afraid of what would happen to their console if they experimented then we'd learn nothing!
 
  • Like
Reactions: annson24

Urbanshadow

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 16, 2015
Messages
1,532
Trophies
0
Age
31
XP
1,426
Country
I'm glad we have brave people like you in the scene. If everyone was afraid of what would happen to their console if they experimented then we'd learn nothing!
Step 1: working, permanent hardmod
Step 2: unleash the bricking power
Step 3: Restore nand, go step 2

In other words, the sole purpose of a permanent hard mod should be to fiddle with it for the community.
 
  • Like
Reactions: annson24

annson24

The Patient One
OP
Member
Joined
May 5, 2016
Messages
1,189
Trophies
0
Age
30
XP
1,733
Country
Philippines
Step 1: working, permanent hardmod
Step 2: unleash the bricking power
Step 3: Restore nand, go step 2

In other words, the sole purpose of a permanent hard mod should be to fiddle with it for the community.
Well that's the plan. :) Thanks guys for the positive comments.
 
General chit-chat
Help Users
    KenniesNewName @ KenniesNewName: At least we have the cartels helping us get it on the down low