Help after 4.0 downgrade

Discussion in 'Wii - Emulation and Homebrew' started by cr235, May 9, 2009.

May 9, 2009

Help after 4.0 downgrade by cr235 at 4:59 PM (934 Views / 0 Likes) 6 replies

  1. cr235
    OP

    Newcomer cr235 Advanced Member

    Joined:
    May 9, 2009
    Messages:
    59
    Location:
    Belfast
    Country:
    United Kingdom
    i recently downgraded my wii from 4.0 back to 3.2e and i am not able to play backup discs...
    i was able to play every game that i have on dvd-r perfectly and now not 1 of them will work
    when i go to load a game up it just says dvd read error

    i have installed cios rev 7 and backup launcher with 002 fix

    its definitely not my discs as all of them have worked before

    any help would be brilliant
     
  2. oxMUDxo

    Member oxMUDxo GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 12, 2009
    Messages:
    494
    Location:
    Missouri - USA
    Country:
    United States
    Install cIOS rev9 or 10 and update back up loader to Gamma 0.3

    That should fix it..[​IMG]
     
  3. cr235
    OP

    Newcomer cr235 Advanced Member

    Joined:
    May 9, 2009
    Messages:
    59
    Location:
    Belfast
    Country:
    United Kingdom
    thanks very much everything works now!!!!

    except for klonoa wii all i am getting now is a green screen after loading...

    is this a bad iso or because i dont have a certain cIOS installed
     
  4. oxMUDxo

    Member oxMUDxo GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 12, 2009
    Messages:
    494
    Location:
    Missouri - USA
    Country:
    United States
    Glade to help..[​IMG]

    I'm guessing you need to reinstall the cIOS for it to get it working..
    Be Careful and good luck..

    ...EDIT....

    Is klonoa a Emulator..? If so it should be working...?
     
  5. cr235
    OP

    Newcomer cr235 Advanced Member

    Joined:
    May 9, 2009
    Messages:
    59
    Location:
    Belfast
    Country:
    United Kingdom
    no klonoa is a game for the wii only released in the usa at the moment

    its called "klonoa door to phantomile"

    i get a green screen when loading... any ideas?
     
  6. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    Don't force PAL and the game will work. If you get color issues, search.
     
  7. oxMUDxo

    Member oxMUDxo GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 12, 2009
    Messages:
    494
    Location:
    Missouri - USA
    Country:
    United States
    I agree Just hit "A" on the Wii Mote and it should boot fine...
    If that don't work I'm puzzled..

    Good Luck!
     

Share This Page