HELL YES :D

Discussion in 'R4 DS' started by NormenKD, Oct 8, 2007.

?

Are you celebrating the R4 because of the SDHC _FIRMWARE_ Update? :D

  1. Yes

    0 vote(s)
    0.0%
  2. HELL YES!!! :D

    0 vote(s)
    0.0%
  3. Don't care about it....

    0 vote(s)
    0.0%
Oct 8, 2007

HELL YES :D by NormenKD at 4:06 PM (4,673 Views / 0 Likes) 56 replies

  1. NormenKD
    OP

    Newcomer NormenKD Advanced Member

    Joined:
    Aug 18, 2007
    Messages:
    50
    Country:
    Germany
    Who else feels lucky about SDHC support for R4 WITHOUT buying a new piece of hardware like the DS ONE SDHC ?[​IMG]:D
    Thanks god i decided to buy the R4 [​IMG]:D:D:D:D
     


  2. DarkAura

    Member DarkAura Offline

    Joined:
    Aug 20, 2007
    Messages:
    2,388
    Location:
    Over there.
    Country:
    Canada
    Should have made this a poll. [​IMG]

    Oh, and I do!
     
  3. Zombie_Mario

    Member Zombie_Mario GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 18, 2007
    Messages:
    426
    Country:
    United States
    I just read the front page. AWESOME.
     
  4. NormenKD
    OP

    Newcomer NormenKD Advanced Member

    Joined:
    Aug 18, 2007
    Messages:
    50
    Country:
    Germany
    omgz [​IMG]
    added poll [​IMG]
     
  5. Costello

    Administrator Costello Headmaster

    Joined:
    Oct 24, 2002
    Messages:
    12,031
    don't take it for granted! [​IMG]
    they said that's how it "should" be, so there's still a possibility that they can't do it.

    I'd actually tend to think that they'll have to release a new version of the R4 (R4 v2?), a mere firmware replacement just sounds too good to be true!
     
  6. Wii_DS.

    Banned Wii_DS. ウォリアー

    Joined:
    Sep 5, 2007
    Messages:
    681
    Country:
    United Kingdom
    I don't care about SDHC since i find them expensive.

    Why buy a costly 4GB card when you can by two 2GB's for £10 saving
    you a ton of money?

    A 2GB card is enough for me. and if it turns out 2GB isn't
    enough then i have a 1GB lying around getting un used.
     
  7. NormenKD
    OP

    Newcomer NormenKD Advanced Member

    Joined:
    Aug 18, 2007
    Messages:
    50
    Country:
    Germany
    But think of the future...
    Maybe in one year a 8gb mSDHC costs as mutch as a 1gb...
    And if a DS ONE user wants a bigger card he has to buy a new flashlinker, a DS ON SDHC, a R4 user has only to download the new software....

    yes, he said it isnt 100% sure that it will be implementet, but even the idea.... [​IMG]
     
  8. Wii_DS.

    Banned Wii_DS. ウォリアー

    Joined:
    Sep 5, 2007
    Messages:
    681
    Country:
    United Kingdom
    That is the future, and no way is that going to happen.
     
  9. Doggy124

    Member Doggy124 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Sep 14, 2007
    Messages:
    831
    Location:
    Thailand
    Country:
    Thailand
    and 1gb may cost same as a 32mb
     
  10. pkprostudio

    Member pkprostudio No

    Joined:
    Aug 3, 2007
    Messages:
    1,097
    Location:
    San Antonio, Texas
    Country:
    United States
    Are you the one controlling the universe? If not, then anything can happen.
     
  11. unr

    Member unr GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 20, 2007
    Messages:
    171
    Location:
    Lithuania
    Country:
    Lithuania
    32 GB cards are in the works. By the time they hit mainstream I am sure 4 GB will be cheap.

    I am excited about SDHC support, but I probably will not rush to buy a compatible MicroSDHC right away. At the moment I can fit a load of DS games, heap of GBA ones and a volume of mangas on my trusty 1 GB Kingston.
     
  12. Costello

    Administrator Costello Headmaster

    Joined:
    Oct 24, 2002
    Messages:
    12,031
    Don't forget that there's a major advantage with SDHC carts though: they are much faster (faster read/write speeds) which means there shouldn't be any more slowdown in game.
     
  13. A1enGongst3r

    Newcomer A1enGongst3r Newbie

    Joined:
    Jul 27, 2007
    Messages:
    2
    Country:
    United States
    Wouldn't the SDHC cards slow down games for the R4? I remember reading somewhere that the 4gb microSD is already pushing access rates on the R4, and have comparable lag (?) to the 1gb microSDs. I guess that R4 + SDHC + DS Lite = a good investment for a media player.

    Edit: LOL Just as i wrote this, Costello addressed the problem. SDHC FTW.
     
  14. NormenKD
    OP

    Newcomer NormenKD Advanced Member

    Joined:
    Aug 18, 2007
    Messages:
    50
    Country:
    Germany
    why it wont happen?
    In times the SD Format was new as a data medium 512mb card costed about 20€....
    now you can get a 2gb for 12€....
     
  15. MacGnG

    Member MacGnG GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 15, 2007
    Messages:
    177
    Location:
    Know Where
    Country:
    United States
    awesome!
     
  16. mikagami

    Member mikagami GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 9, 2007
    Messages:
    293
    Country:
    United States
    Doesn't really affect me. I'm fine with 2GB... I don't fill my Simply up with junk I will never use.
     
  17. DarkAura

    Member DarkAura Offline

    Joined:
    Aug 20, 2007
    Messages:
    2,388
    Location:
    Over there.
    Country:
    Canada
    Holy mother, SD cards are getting enourmous.

    I only use about 1 to 1.5 gigs at a time. But then I am always taking stuff off and putting stuff on my R4, so a 4 GB SDHC will mean that I can keep everything on. Hooray!
     
  18. sanoblue

    Member sanoblue The Fuzzy Blue Woof!

    Joined:
    Aug 4, 2007
    Messages:
    747
    Location:
    North Carolina
    Country:
    United States
    im glad to hear this... was wondering... especially since my computer is getting full of my backup games lol
     
  19. paolo90

    Newcomer paolo90 Advanced Member

    Joined:
    Dec 25, 2006
    Messages:
    59
    Country:
    Philippines
    cos SDHC cards have faster speeds? Meaning you can get 8gig in one SD card and not worry about slow speeds + changing SD cards.
     
  20. Doggy124

    Member Doggy124 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Sep 14, 2007
    Messages:
    831
    Location:
    Thailand
    Country:
    Thailand
    Don't know why
    When I use...
    -1GB, it seem like there is lot of free space left.
    -2GB, it alway too small, full all the time.
     

Share This Page