Hardware Headset not working with black ops

megamike360

Member
OP
Newcomer
Joined
Nov 10, 2010
Messages
18
Trophies
0
XP
10
Country
United States
Hi, I am trying to voice chat in black ops, but I can't. The blue light comes on, but I can't talk or hear people, (they come through the TV).

I am using Wankinko's Cios Rev 19 with base 57? I have ios 249, and ios 58? Anyway, is there anything I can do?
 

GTbigT

Well-Known Member
Member
Joined
Dec 14, 2009
Messages
122
Trophies
0
Location
Miami, FL
Website
Visit site
XP
47
Country
United States
I need to know the answer to this question also. I'm assuming it has something to do w/ ios's

EDIT: I got it working. My solution: installed newest IOS58 (you can get the installation file using Homebrew Browser). Then used the latest Hackmii installer to install the most recent Homebrew Channel. After it's installed, run it and verify that it is using IOS58 (press the HOME button while in HBC). I was also using USB Loader GX, but had success using CFG Loader. Still using IOS249 rev 20. It's worked without a hitch since.
 

megamike360

Member
OP
Newcomer
Joined
Nov 10, 2010
Messages
18
Trophies
0
XP
10
Country
United States
Bump! Still not working, some please help me! I'm starting to get desperate! I have Cios corp installed, would this prevent me from updating my IOS58 to the newer version?
 

EeZeEpEe

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 2, 2009
Messages
532
Trophies
0
Age
38
Location
New York City
Website
Visit site
XP
67
Country
United States
megamike360 said:
Bump! Still not working, some please help me! I'm starting to get desperate! I have Cios corp installed, would this prevent me from updating my IOS58 to the newer version?
Yes. I'm pretty sure that's the problem because CiosCORP/DARKCORP install IOS with version numbers maxed out. I don't have my headset yet but I plan on uninstalling DARKCORP, redue the hacks, and have the latest IOS58 installed. Try that out and please let me know if it works.
 

megamike360

Member
OP
Newcomer
Joined
Nov 10, 2010
Messages
18
Trophies
0
XP
10
Country
United States
Uninstalling Cioscorp with DOP-Mii v13 did absolutely nothing. I'm updating to 4.3 with wanin's updater without patches to see if that works. I can't even do a real update, I get an error.

Okay, updating also did jack. I'm stumped. I can't possibly imagine what the heck is wrong.
 

EeZeEpEe

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 2, 2009
Messages
532
Trophies
0
Age
38
Location
New York City
Website
Visit site
XP
67
Country
United States
megamike360 said:
Uninstalling Cioscorp with DOP-Mii v13 did absolutely nothing. I'm updating to 4.3 with wanin's updater without patches to see if that works. I can't even do a real update, I get an error.

Okay, updating also did jack. I'm stumped. I can't possibly imagine what the heck is wrong.
After uninstalling Cioscorp, you updated IOS58? http://wiibrew.org/wiki/IOS58_Installer
 

megamike360

Member
OP
Newcomer
Joined
Nov 10, 2010
Messages
18
Trophies
0
XP
10
Country
United States
Yeah I updated, but I had to do so by other means, I used Wad manager 1.7, Wad 1.5, NUS downloader and then Wad manager, Dop-mii, and Pimpmywii. The HBB installer always says, "instillation failed" even though I'm on 1.0.8. The menu of the HBC even says I'm running ios 58
 

EeZeEpEe

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 2, 2009
Messages
532
Trophies
0
Age
38
Location
New York City
Website
Visit site
XP
67
Country
United States
megamike360 said:
Yeah I updated, but I had to do so by other means, I used Wad manager 1.7, Wad 1.5, NUS downloader and then Wad manager, Dop-mii, and Pimpmywii. The HBB installer always says, "instillation failed" even though I'm on 1.0.8. The menu of the HBC even says I'm running ios 58
Interesting. Well I'll let you know how it goes for me when I get my headset. Ordered it online so hopefully by the end of the week.
 

terminal_illness

Dark Hadou Master
Member
Joined
Aug 29, 2008
Messages
746
Trophies
0
Age
35
Location
Canada! Mah Fukas!
Website
Visit site
XP
228
Country
Canada
megamike360 said:
Hi, I am trying to voice chat in black ops, but I can't. The blue light comes on, but I can't talk or hear people, (they come through the TV).

I am using Wankinko's Cios Rev 19 with base 57? I have ios 249, and ios 58? Anyway, is there anything I can do?


i have the headset, i load the game through uloader 5.1 with cios 224v5 base 57 and mic chat works flawlessly.
 

megamike360

Member
OP
Newcomer
Joined
Nov 10, 2010
Messages
18
Trophies
0
XP
10
Country
United States
Could you elaborate on that Terminal? I installed that... But it's still not working, but then again Uloader 5.1E just freezes so I had to use cfg loader and tell it to use 224. Can you give me more details on your system setup please?
 

EeZeEpEe

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 2, 2009
Messages
532
Trophies
0
Age
38
Location
New York City
Website
Visit site
XP
67
Country
United States
megamike360 said:
Could you elaborate on that Terminal? I installed that... But it's still not working, but then again Uloader 5.1E just freezes so I had to use cfg loader and tell it to use 224. Can you give me more details on your system setup please?
Got my headset today and it works just fine. I'm using CFG61t1 with Hermes 224v5.1 base 57.
 

megamike360

Member
OP
Newcomer
Joined
Nov 10, 2010
Messages
18
Trophies
0
XP
10
Country
United States
EeZeEpEe said:
megamike360 said:
Could you elaborate on that Terminal? I installed that... But it's still not working, but then again Uloader 5.1E just freezes so I had to use cfg loader and tell it to use 224. Can you give me more details on your system setup please?
Got my headset today and it works just fine. I'm using CFG61t1 with Hermes 224v5.1 base 57.

What settings do you use to boot it???
 

EeZeEpEe

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 2, 2009
Messages
532
Trophies
0
Age
38
Location
New York City
Website
Visit site
XP
67
Country
United States
megamike360 said:
EeZeEpEe said:
megamike360 said:
Could you elaborate on that Terminal? I installed that... But it's still not working, but then again Uloader 5.1E just freezes so I had to use cfg loader and tell it to use 224. Can you give me more details on your system setup please?
Got my headset today and it works just fine. I'm using CFG61t1 with Hermes 224v5.1 base 57.

What settings do you use to boot it???
Sorry for the late reply. I haven't been on GBAtemp for a little. What settings do you mean? I have everything to whatever the default is. Only thing I changed was setting it to use 224 because all my other games mainly use 249.
 

camurso_

Well-Known Member
Member
Joined
Dec 23, 2004
Messages
542
Trophies
0
Age
43
XP
440
Country
Portugal
zizer said:

I googled before asking, even search in gamer, amazon, play, but found no one.

Thank you.

smile.gif
 

joshvuln

New Member
Newbie
Joined
Apr 23, 2011
Messages
1
Trophies
0
XP
-922
Country
United States
My problem with the head set was power.

USB does 2 functions. Power and data transfer.

I was using a USB hardrive with 2 USB conections, (no AC power cord). Since the wii only has 2 USB ports I had to get a AC to USB adaptor. So to get the headset to work I had to plug the hard drive into the wall (AC plug) with an adaptor. Plug the other hard drive USB into the bottem USB on the Wii and the head set on the top.

Before I used the adaptor the headsets lights were on but my Mic icon was not appearing in MP or Zombies.

I hope this helps to future people with head set problems.
 

10_0ARMY

THE *Original* 1 Man Army
Member
Joined
Apr 21, 2009
Messages
884
Trophies
0
Location
Wouldn't you like to know
Website
youtube.com
XP
235
Country
United States
my headset works fine with the usb loader, but I noticed an issue that occurred after the last patch: I can't hear everyone on my headset that has one. I can usually hear one, two, or three people but no more. My headset works...I think its a glitch with my wi-fi and the headset or a glitch with the patch but I don't know. Is anyone else having a similar problem?
 
General chit-chat
Help Users
    Dark_Phoras @ Dark_Phoras: The bar being the GBATemp Chat Lounge