Haxchi keeps redirecting me back to WiiU menu

Discussion in 'Wii U - Homebrew' started by Mrtonychops, Sep 7, 2018.

  1. Mrtonychops
    OP

    Mrtonychops Member

    Newcomer
    1
    Sep 7, 2018
    United States
    Hey there, new here, my name is Anthony. Anyway, I just hacked my Wii U (following this guide )... After getting Haxchi installed and clicking it, I expected it to bring me to where I could get the homebrew channel, but that didn't happen... Whenever I try to access the Haxchi channel, the loader screen coming up, the screen goes black for a few seconds, and then it sends it back to the main Wiiu menu. I'm not sure what's wrong.
    When I hold the A button Haxchi loads and locks to a black screen, with - 3 in the upper corner, and the wiiu menu music playing in the background.

    I made sure the config.txt was changed to redirect to the homebrew file, used an appreciate DS game for the exploit, and made sure that my console was on the latest firmware.

    Please help! I couldn't find much info on this issue online :(
     
  2. Milenko

    Milenko GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    9
    Oct 16, 2017
    Australia
    Can you post what your config file says?
    Sounds like the path you have A set to doesn't exist

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    And by default Haxchi will send you back to the main screen, just with sigpatches on
     
  3. Adran_Marit

    Adran_Marit Walküre's Hacker

    Member
    8
    Oct 3, 2015
    Australia
    42*South
    Do you have the homebrew launcher app in the right place?
     
  4. Mrtonychops
    OP

    Mrtonychops Member

    Newcomer
    1
    Sep 7, 2018
    United States
    Thanks for the reply...
    At first I did:

    default=wiiu/apps/homebrew_launcher/homebrew_launcher.elf
    a=fw.img

    Then when that didn't work, I read somewhere to try:
    default=sd:/wiiu/apps/homebrew_launcher/homebrew_launcher.elf
    a=fw.img

    Neither of them worked :/
     
  5. Milenko

    Milenko GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    9
    Oct 16, 2017
    Australia
    Like what Adran said, do you have the homebrew launcher in that location?
     
  6. Milenko
    This message by Milenko has been removed from public view by Cyan, Sep 7, 2018, Reason: double post.
    Sep 7, 2018
  7. Milenko
    This message by Milenko has been removed from public view by Cyan, Sep 7, 2018, Reason: double post.
    Sep 7, 2018
  8. Adran_Marit

    Adran_Marit Walküre's Hacker

    Member
    8
    Oct 3, 2015
    Australia
    42*South
    This is the default config you should have.
    Warning: Spoilers inside!
     
  9. Adran_Marit
    This message by Adran_Marit has been removed from public view by Chary, Sep 7, 2018, Reason: Duplicate post.
    Sep 7, 2018
  10. Mrtonychops
    OP

    Mrtonychops Member

    Newcomer
    1
    Sep 7, 2018
    United States
    Adran_Marit, I think so. I have it set as wiiu/apps/homebrew_launcher/homebrew_launcher.elf

    I just went based on that tutorial
     
  11. Mrtonychops
    OP

    Mrtonychops Member

    Newcomer
    1
    Sep 7, 2018
    United States
    Adran_Marit, I did tried to set that to A, but anytime I hold the A button, it just sends me to a blank screen with a -3 in the top left corner...
     
  12. Milenko

    Milenko GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    9
    Oct 16, 2017
    Australia
    check your sd card and make sure it's exactly in that folder and named right
     
  13. Adran_Marit

    Adran_Marit Walküre's Hacker

    Member
    8
    Oct 3, 2015
    Australia
    42*South
    do you have all the right stuff on the sd card

    aka sd:\haxchi folder etc
     
    Mrtonychops likes this.
  14. Mrtonychops
    OP

    Mrtonychops Member

    Newcomer
    1
    Sep 7, 2018
    United States
    Milenko, I just did. It looks correct to me...

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Adran_Marit, yes, my haxchi folder and wiiu folder are in the root. Is that correct?
     
  15. Milenko

    Milenko GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    9
    Oct 16, 2017
    Australia
    When you changed your config did you reinstall haxchi?
     
    Mrtonychops likes this.
  16. Mrtonychops
    OP

    Mrtonychops Member

    Newcomer
    1
    Sep 7, 2018
    United States
    Milenko, I haven't tried that yet. I wasn't sure if I could start over without bricking my wiiu. What's the safest way to go about this?
     
  17. Adran_Marit

    Adran_Marit Walküre's Hacker

    Member
    8
    Oct 3, 2015
    Australia
    42*South
    there is an uninstall guide if you want to start again
     
    Mrtonychops likes this.
  18. Mrtonychops
    OP

    Mrtonychops Member

    Newcomer
    1
    Sep 7, 2018
    United States
    Adran_Marit, offhand, could you suggest a video tutorial or do you mean in a thread? I'm a visual learner, so I work well with best tutorials
     
  19. Adran_Marit

    Adran_Marit Walküre's Hacker

    Member
    8
    Oct 3, 2015
    Australia
    42*South
    This is what I was talking about
    https://wiiu.hacks.guide/uninstall-cfw

    Do what they say then start again?
     
    Mrtonychops likes this.
  20. Technicmaster0

    Technicmaster0 GBAtemp Psycho!

    Member
    9
    Oct 22, 2011
    Gambia, The
    -3 means SD access issue. Try another sd
     
    Mrtonychops likes this.
  21. Mrtonychops
    OP

    Mrtonychops Member

    Newcomer
    1
    Sep 7, 2018
    United States
    Adran_Marit, ok I'll check it out and give it a shot - thank you so much for your help! ^ ^

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Technic master, it's a brand new SD. Do you think the size could be the problem? It's a 32gb SanDisk.

    I think I have a 4gb somewhere...
     
  22. Milenko

    Milenko GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    9
    Oct 16, 2017
    Australia
    Are you doing cold boot haxchi? If not you can reinstall it back over itself

    it's just weird it wouldn't load HB if the path was defaulted to it

    what happened when you had it as
    default=wiiu/apps/homebrew_launcher/homebrew_launcher.elf
    If you just changed the config from default as sysmenu without reinstalling haxchi then it will be still the old config so that would be why it's going to sysmenu
     
  23. Mrtonychops
    OP

    Mrtonychops Member

    Newcomer
    1
    Sep 7, 2018
    United States
    Milenko, when homebrew was the default, it would load up the Haxchi loader screen and fade to black for a few seconds and then reload the wiiu menu.

    I actually never installed CBHC, since the tutorial never included it. Do you think having not installing it could be creating the issue?

    So basically to reinstall over Haxchi, do I essentially delete and reinstall the DS game I used for the exploit and reformat my SD, so I can start fresh, or do I just leave the exploited DS game on my hard drive and treat it as though it were still fresh?
     
  24. bodefuceta

    bodefuceta GBAtemp Regular

    Member
    4
    Apr 3, 2018
    Brazil
    Try booting the homebrew launcher from browser and post the results. If it's the SD card you should get problems too. And you can just use the haxchi installer over the same DS title without uninstalling anything by the way, you need to do that in order to apply the changes to config.
     
  25. lafleche

    lafleche GBAtemp Fan

    Member
    6
    Jan 4, 2007
    Netherlands
    pffff.....there goes another wiiu...... brick alert.
    Do NOT install CBHC if you don't even have haxchi working......... it only makes it worse.

    and what do you write.... exploited game on your harddrive? It should be on internal NAND.....

    edit: According to installer you have to delete the game and start over again and be sure to remove your harddisk when getting it from the e-shop (so it will be on your NAND)

    Then use browser exploit and install haxchi again...

    btw.I watched the video and starting haxchi with the proposed config does exactly what it says..... just starting it will put your console in sysmenu (with signature patches active).
    Why it doesn't work when pressing A ??? I don't know.
     
    Last edited by lafleche, Sep 7, 2018
    ry755 likes this.
  26. bodefuceta

    bodefuceta GBAtemp Regular

    Member
    4
    Apr 3, 2018
    Brazil
    Wait, you installed haxchi on a game on HDD? And you're thinking of CHBC? Holy shit man, READ THE STICKIES! Then come back, but you won't need to.

    Also this should be on Hacking section, the stickies are there.
     
    Last edited by bodefuceta, Sep 7, 2018
    ry755 likes this.
  27. Mrtonychops
    OP

    Mrtonychops Member

    Newcomer
    1
    Sep 7, 2018
    United States
    bodefuceta, me?? I didn't install haxchi to the harddrive. I was saying that I couldn't trigger the exploit when the DS game was on my external hard drive, so I had to move the DS game onto my Wii U hard drive in order for loadiine.chv to recognize it. Was I not supposed to do that?

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Sorry that I put the message in the wrong place. I'm new to the group and I just thought that the whole forum in general was for hacking, so I didn't think to look for a specific subforum.

    lafleche, I'm new to doing this and I wasn't thinking of installing CBHC, I was merely asking if I should, because I really don't know much about what it does. I'm still learning, mostly based off of video tutorials :/
     
  28. Adran_Marit

    Adran_Marit Walküre's Hacker

    Member
    8
    Oct 3, 2015
    Australia
    42*South

    okay Start from square one, but this time install the game directly form the eshop to the nand before doing any of the haxchi stuff

    I've slept now so I'm alot more alert to whats going on :)
     
    Mrtonychops likes this.
Loading...