Has anyone the wiinja or cyclowiz yet?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Special2k, Feb 6, 2007.

Feb 6, 2007
  1. Special2k
    OP

    Newcomer Special2k Member

    Joined:
    Feb 5, 2007
    Messages:
    26
    Country:
    Germany
    Hello,

    i'm just wondering if anyone already has the wiinja or cyclowiz yet. You find a lot of information on many sites but no user review.
    So i start this thread and hope someone has already the chip and could write a (very short) review.
    Do the RaweDump isos boot?
    Can you play with them
    Which DVD format did you use?

    And please, no posts like "i haven't my chip yet but i'm waiting".

    Thank you,

    Special2k
     
  2. macismonchen

    Newcomer macismonchen Member

    Joined:
    Oct 16, 2006
    Messages:
    32
    Country:
    Germany
    i only wanted to add to this request that i would be happy about informations when and where (country) you bought you Wii (in case you know your chip-Number too) and any possible relationship between the used chip and Serial
     
  3. vgopal

    Newcomer vgopal Newbie

    Joined:
    Jan 28, 2007
    Messages:
    5
    Country:
    United Kingdom
    i got my one today from futura online.
    all the descrambled isos i have work.
    ritek dvd-r.
    panasonic dms chip.
    got on the 23rd dec in uk from amazon.
     
  4. samkinn

    Newcomer samkinn Newbie

    Joined:
    Oct 16, 2006
    Messages:
    2
    Location:
    Cambridge
    Country:
    United Kingdom
    Hello

    Yes I received and installed a Wiinja chip today.

    I have a PAL launch wii and the drive chip is labelled GC2-DMS

    I ordered the wiinja from futura on the 27th of jan.

    The chip came packaged in a small box and did not have a sticker on it. I forgot to record the number written on the top of the PIC.
    It was not provided with any accessories or documentation of any kind and was the only item in the small jiffy bag.

    Compared to installing a matrix or DMS chip in a PS2 installing the Wiinja was a breeze. The wii is very well designed and easy to disassemble. There are lots of guides out there but I will re-emphasise: Do as much research as you can. Make sure you have the proper tools and equipment. check and double check your work and TAKE YOUR TIME.

    I used .022 rosin core silver bearing solder and thin kynar wire to connect up the chip. Before soldering the wire on I cleaned all contact points with a Flux pen which I would recommend as good practice for anyone.

    I have so far tested the following PAL backups all burnt with nero:

    Gottlieb Pinball classics - burned at 4x on taiyo yuden dvd-r played for about 20mins no problems

    Rayman raving rabbids - burned at 4x on taiyo yuden dvd-r caused wii to crash the first time i loaded it but played fine for about 20mins after a reboot

    Call of duty 3 (sushi) - burned at 4x on taiyo yuden dvd-r unfortunately for me the game is in german but seems to work perfectly

    monkey ball (PI) doesnt work at all I can confirm but I see it has already been nuked

    Luigis mansion -burned at 4x on taiyo yuden dvd-r works but has DRE when you get to the first door in the foyer but maybe that is down to me not burning it correctly.... perhaps someone could offer me some advice on burning cube games such as the correct nero settings...

    My first post I hope it was useful to someone.
     
  5. lolsjoel

    Member lolsjoel GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 19, 2003
    Messages:
    930
    Country:
    United States
    samkinn, the only advice I could give (just from common knowledge, not experience) is that if you have problems with DRE's and/or games not working, burn at slow speeds (ie 2.4x) on high quality DVDRs (ie Verbatim).

    The faster a DVDR is burnt, the less accurate the burn is, so it'll cause more DRE's.
     
  6. crumpster

    Newcomer crumpster Advanced Member

    Joined:
    Jun 12, 2006
    Messages:
    89
    Country:

    I've heard this over and over and while it seems to be true for some people, I have never experienced dre's with burning at the fastest speeds possible. The DVD/CDs are tested for reliability before they leave the factory. So if a disc is rated for 16x, you SHOULD be able to burn at 16x safely. I do use verbatim dvd-r's so maybe thats why i have had no problems. Btw, I've burned 12 WII Iso's at 16x on verbatim discs and I'm pretty sure I'll have no problem once i get a chip.
     
  7. Special2k
    OP

    Newcomer Special2k Member

    Joined:
    Feb 5, 2007
    Messages:
    26
    Country:
    Germany
    First: Thank you for your first review. Also to samkinn. Great work!
    vgopal: Which chip did you get? Winnja or cyclowiz?
    EDIT: Oh, i just noticed that futura online is only selling the wiinja.
    I'm also interested in an cyclowiz review because it seems that you can't get the wiinja in germany as easy (quick) as the cyclowiz.

    Special2k
     
  8. fsimonp

    Member fsimonp GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 6, 2002
    Messages:
    146
    Country:
    Germany
    @special2k: i think the best way to order a cyclo is gamefreax and konsolenprofis.de
    ive ordered a week ago and they are saying they will ship it today.
    when it arrives this week i will write a short review...
     
  9. cavadavi

    Newcomer cavadavi Member

    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    31
    Country:
    I also had no problems with my Wii backups on TDK DVD-R 16X. However I had DRE occasionally on some Gc backup on the same media (TDK DVD-R 16X). Tried at 2X, with no luck, it occurs some DRE. I will try a different medium, however I feel that GC games are much more sensitive to DRE than Wii backups.
     
  10. SpaceJump

    Member SpaceJump Where's my new 2D-Metroid?

    Joined:
    Aug 18, 2005
    Messages:
    3,648
    Location:
    Zebes
    Country:
    Germany
    What is DRE? [​IMG]
     
  11. alanchiz

    Newcomer alanchiz Advanced Member

    Joined:
    Nov 13, 2006
    Messages:
    50
    Country:
    United Kingdom
    Disc Read Error
     
  12. elderdakkar

    Newcomer elderdakkar Member

    Joined:
    Jan 7, 2007
    Messages:
    13
    Country:
    Germany
    fsimonp gamefreax canceled their cyclo offer. they don't wanna risk to deliver a chip that won't work on alle console generations. they modified their offer from cyclo to wiikey. maybe much better [​IMG]

    greetings
    dakky
     
  13. fsimonp

    Member fsimonp GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 6, 2002
    Messages:
    146
    Country:
    Germany
    yeah, i got luck because i ordered at konsolenprofis.de, they will deliver on 9.2 (hope so)
     
  14. elomaniak

    Member elomaniak GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 7, 2007
    Messages:
    185
    Country:
    Poland
    i think they will ship it later
    we will have to wait for the cyclowiz and the wiikey longer than our american friends

    i wanna order my cyclowiz at the store where i bought my modded xbox
     

Share This Page