Hacking Hardware issue or bad softmod ?

flo

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Nov 2, 2006
Messages
268
Trophies
0
Website
Visit site
XP
404
Country
Hungary
Hi everyone . I have a 4.1U with a serial of LKM1118xxx so it's the korean region changed type . I got it second hand and nothing worked properly on it . I made a syscheck and noticed Cioscorp/Darkcorp was there ..it was a mess ..i cleaned everything up and now it looks like this

sysCheck v2.1.0b7 by Double_A
...runs on IOS58 (rev 6176).

Region: NTSC-U
System Menu 4.1U (v449)
Homebrew Channel 1.0.8 running on IOS58
Hollywood v0x21
Boot2 v4
Found 75 titles.
Found 49 IOS on this console. 5 of them are stub.

IOS3 (rev 65280): Stub
IOS4 (rev 65280): Stub
IOS9 (rev 1034): No Patches
IOS11 (rev 54321): Trucha Bug
IOS12 (rev 526): No Patches
IOS13 (rev 1032): No Patches
IOS14 (rev 1032): No Patches
IOS15 (rev 1032): No Patches
IOS16 (rev 54321): Trucha Bug ES Identify Flash Access
IOS17 (rev 1032): No Patches
IOS20 (rev 54321): Trucha Bug
IOS21 (rev 1039): No Patches
IOS22 (rev 1294): No Patches
IOS28 (rev 1807): No Patches
IOS30 (rev 54321): Trucha Bug
IOS31 (rev 3608): No Patches
IOS33 (rev 3608): No Patches
IOS34 (rev 3608): No Patches
IOS35 (rev 3608): No Patches
IOS36 (rev 54321): Trucha Bug ES Identify NAND Access
IOS37 (rev 5663): No Patches
IOS38 (rev 4124): No Patches
IOS40 (rev 3072): Stub
IOS41 (rev 3607): No Patches
IOS43 (rev 3607): No Patches
IOS45 (rev 3607): No Patches
IOS46 (rev 3607): No Patches
IOS48 (rev 4124): No Patches
IOS50 (rev 54321): Trucha Bug
IOS51 (rev 4864): Stub
IOS52 (rev 5888): Stub
IOS53 (rev 5663): No Patches
IOS55 (rev 5663): No Patches
IOS56 (rev 5662): No Patches
IOS57 (rev 5919): No Patches
IOS58 (rev 6176): USB 2.0
IOS60 (rev 54321): Trucha Bug
IOS61 (rev 5662): No Patches
IOS70 (rev 54321): Trucha Bug
IOS80 (rev 54321): Trucha Bug
IOS90 (rev 54321): Trucha Bug
IOS202[60] (rev 65535): Trucha Bug NAND Access USB 2.0
IOS222[38] (rev 65535): Trucha Bug ES Identify NAND Access
IOS223[38] (rev 4): Trucha Bug ES Identify NAND Access
IOS224[37] (rev 65535): Trucha Bug NAND Access USB 2.0
IOS236 (rev 54321): Trucha Bug ES Identify NAND Access
IOS249[38] (rev 17): Trucha Bug ES Identify NAND Access
IOS250 (rev 65535): Trucha Bug NAND Access USB 2.0
IOS254 (rev 65281): BootMii
BC v6
MIOS v65535




Problem is ..it's not seeing an USB HDD ! Detection rate is like 1 out of 20 tries .
Tried with the same setup i have on my other Wii which works great ( same cios & hard drive & usb loaders)

Also , it's not connecting to the Wi-Fi router . Connection tests ok randomly but i can't get online with anything . Test Connection often fails with error 55330 .

It won't read DVD's in Neogamma , gets an DVD Read Error 1167 before the disc even starts to spin .

Could it have a modchip inside which is causing all these errors ?
I have not opened it and don't know how .
Softmod looks fine now , my only hypothesis is a hardware malfunction .

Do you guys have any recommendations of what i could do to it at a software level ?

Should i delete the korean IOS'es 41,43,45,46,48 ? Are they still active if the region is 4.1U ?
Format Wii System Memory then resoftmod ?
Reinstall 4.1U System Menu and EULA and Region select?
Region change to 4.1E ?
Region change to 4.1E , then update to 4.3E and redo the softmod with Lego Indiana ?
Format it using Bad_Ad's app Nand Formatter ?
 

M1r0

Well-Known Member
Member
Joined
Jun 25, 2010
Messages
354
Trophies
0
XP
33
Country
United States
How did you clean it up? Maybe you should try installing korean system menu on wii? I'm not an expert on region changes, so I don't know.
 

WiiPower

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 17, 2008
Messages
8,165
Trophies
0
XP
345
Country
Gambia, The
If you really have the same cIOS on 2 different Wiis and you use the same usb loader, i'd say there's something wrong with the usb port. A modchip can't interfere with usb loading, only with disc loading, because it's connected to the drive, and that is not used when loading from usb.

So you have cIOS rev 17 installed on it, if i were you, i would try the lastest cIOS you can install with modmii, usb compatiblity greatly depends on the used cIOS. Also, your usb loader might be set to use IOS222, and then you need to either change that, or update that too.
 

mauifrog

DA KINE WiiHacker
Member
Joined
Jan 21, 2010
Messages
1,587
Trophies
0
Website
Visit site
XP
392
Country
United States
Run any region changer mod6 and ensure all your settings and system menu are USA. Also beware error 003, if I where you I would run that Korean wii thru my softmod guide below which will protect you from 003, possibly even fix your issue.
 

flo

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Nov 2, 2006
Messages
268
Trophies
0
Website
Visit site
XP
404
Country
Hungary
USB Loaders are set to use IOS250 by default , that's the new CIOS 21d2x3 .

Here's the setup in Any Region Changer



Uploaded with ImageShack.us


Should i reinstall the 4.1 system menu ? Most of the IOS / CIOS are from your guide Mauifrog and some from Modmii .

There are still some software issues left..when i'm in HBC i press HOME , exit to system menu and i get a blackscreen

I go to Internet Settings to enable WiiConnect , i get an error i need to update to use this feature . Shop Channel freezes at the first screen . Mii Channel and Photo Channel are in Korean .

Maybe the console was not region changed from factory , someone else did it..and what a mess he did ..
 

Porobu

Gbatemps Shiny Latias
Member
Joined
Sep 12, 2009
Messages
1,042
Trophies
0
Age
26
XP
412
Country
flo said:
USB Loaders are set to use IOS250 by default , that's the new CIOS 21d2x3 .

Here's the setup in Any Region Changer



Uploaded with ImageShack.us


Should i reinstall the 4.1 system menu ? Most of the IOS / CIOS are from your guide Mauifrog and some from Modmii .

There are still some software issues left..when i'm in HBC i press HOME , exit to system menu and i get a blackscreen

I go to Internet Settings to enable WiiConnect , i get an error i need to update to use this feature . Shop Channel freezes at the first screen . Mii Channel and Photo Channel are in Korean .

Maybe the console was not region changed from factory , someone else did it..and what a mess he did ..
Remod completely your wii with modmii saying its a virgin BUT SAY ITS REGION CHANGED!
 

flo

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Nov 2, 2006
Messages
268
Trophies
0
Website
Visit site
XP
404
Country
Hungary
I followed the Modmii guide , all installed fine except the 3 channels that were already on this Wii , Photo ,Shopping and Internet

A lot of IOS'es have gained NAND Acces after following Modmii RC guide . Here's the new syscheck

sysCheck v2.1.0b7 by Double A
...runs on IOS58 (rev 6176).

Region: NTSC-U
System Menu 4.1U (v449)
Homebrew Channel 1.0.8 running on IOS58
Hollywood v0x21
Console ID: 134325365
Boot2 v4
Found 78 titles.
Found 49 IOS on this console. 5 of them are stub.

IOS3 (rev 65280): Stub
IOS4 (rev 65280): Stub
IOS9 (rev 1034): NAND Access
IOS11 (rev 54321): Trucha Bug NAND Access
IOS12 (rev 526): NAND Access
IOS13 (rev 1032): NAND Access
IOS14 (rev 1032): NAND Access
IOS15 (rev 1032): NAND Access
IOS16 (rev 54321): Trucha Bug ES Identify Flash Access
IOS17 (rev 1032): NAND Access
IOS20 (rev 54321): Trucha Bug NAND Access
IOS21 (rev 1039): NAND Access
IOS22 (rev 1294): NAND Access
IOS28 (rev 1807): NAND Access
IOS30 (rev 54321): Trucha Bug NAND Access
IOS31 (rev 3608): NAND Access
IOS33 (rev 3608): NAND Access
IOS34 (rev 3608): NAND Access
IOS35 (rev 3608): NAND Access
IOS36 (rev 3608): NAND Access
IOS37 (rev 5663): NAND Access
IOS38 (rev 4124): NAND Access
IOS40 (rev 3072): Stub
IOS41 (rev 3607): NAND Access
IOS43 (rev 3607): NAND Access
IOS45 (rev 3607): NAND Access
IOS46 (rev 3607): NAND Access
IOS48 (rev 4124): NAND Access
IOS50 (rev 54321): Trucha Bug NAND Access
IOS51 (rev 4864): Stub
IOS52 (rev 5888): Stub
IOS53 (rev 5663): NAND Access
IOS55 (rev 5663): NAND Access
IOS56 (rev 5662): NAND Access
IOS57 (rev 5919): NAND Access
IOS58 (rev 6176): NAND Access USB 2.0
IOS60 (rev 16174): Trucha Bug NAND Access
IOS61 (rev 5662): NAND Access
IOS70 (rev 54321): Trucha Bug NAND Access
IOS80 (rev 16174): Trucha Bug NAND Access
IOS90 (rev 54321): Trucha Bug NAND Access
IOS202[57] (rev 65535): Trucha Bug NAND Access USB 2.0
IOS222[38] (rev 65535): Trucha Bug ES Identify NAND Access USB 2.0
IOS223[38] (rev 4): Trucha Bug ES Identify USB 2.0
IOS224[57] (rev 65535): Trucha Bug NAND Access USB 2.0
IOS236 (rev 54321): Trucha Bug ES Identify NAND Access
IOS249 (rev 21003): Trucha Bug NAND Access USB 2.0
IOS250 (rev 21003): Trucha Bug NAND Access USB 2.0
IOS254 (rev 65281): BootMii
BC v6
MIOS v4

The USB detection issues are still there ! I tried Wii Xplorer or Mplayer CE ( run on CIOS 202 ) and they failed to detect the HDD
Is there any way i could use the other usb connector for usb loading ?

Should i try to format the wii system memory then redo softmod ?
 

Porobu

Gbatemps Shiny Latias
Member
Joined
Sep 12, 2009
Messages
1,042
Trophies
0
Age
26
XP
412
Country
flo said:
I followed the Modmii guide , all installed fine except the 3 channels that were already on this Wii , Photo ,Shopping and Internet

A lot of IOS'es have gained NAND Acces after following Modmii RC guide . Here's the new syscheck

sysCheck v2.1.0b7 by Double A
...runs on IOS58 (rev 6176).

Region: NTSC-U
System Menu 4.1U (v449)
Homebrew Channel 1.0.8 running on IOS58
Hollywood v0x21
Console ID: 134325365
Boot2 v4
Found 78 titles.
Found 49 IOS on this console. 5 of them are stub.

IOS3 (rev 65280): Stub
IOS4 (rev 65280): Stub
IOS9 (rev 1034): NAND Access
IOS11 (rev 54321): Trucha Bug NAND Access
IOS12 (rev 526): NAND Access
IOS13 (rev 1032): NAND Access
IOS14 (rev 1032): NAND Access
IOS15 (rev 1032): NAND Access
IOS16 (rev 54321): Trucha Bug ES Identify Flash Access
IOS17 (rev 1032): NAND Access
IOS20 (rev 54321): Trucha Bug NAND Access
IOS21 (rev 1039): NAND Access
IOS22 (rev 1294): NAND Access
IOS28 (rev 1807): NAND Access
IOS30 (rev 54321): Trucha Bug NAND Access
IOS31 (rev 3608): NAND Access
IOS33 (rev 3608): NAND Access
IOS34 (rev 3608): NAND Access
IOS35 (rev 3608): NAND Access
IOS36 (rev 3608): NAND Access
IOS37 (rev 5663): NAND Access
IOS38 (rev 4124): NAND Access
IOS40 (rev 3072): Stub
IOS41 (rev 3607): NAND Access
IOS43 (rev 3607): NAND Access
IOS45 (rev 3607): NAND Access
IOS46 (rev 3607): NAND Access
IOS48 (rev 4124): NAND Access
IOS50 (rev 54321): Trucha Bug NAND Access
IOS51 (rev 4864): Stub
IOS52 (rev 5888): Stub
IOS53 (rev 5663): NAND Access
IOS55 (rev 5663): NAND Access
IOS56 (rev 5662): NAND Access
IOS57 (rev 5919): NAND Access
IOS58 (rev 6176): NAND Access USB 2.0
IOS60 (rev 16174): Trucha Bug NAND Access
IOS61 (rev 5662): NAND Access
IOS70 (rev 54321): Trucha Bug NAND Access
IOS80 (rev 16174): Trucha Bug NAND Access
IOS90 (rev 54321): Trucha Bug NAND Access
IOS202[57] (rev 65535): Trucha Bug NAND Access USB 2.0
IOS222[38] (rev 65535): Trucha Bug ES Identify NAND Access USB 2.0
IOS223[38] (rev 4): Trucha Bug ES Identify USB 2.0
IOS224[57] (rev 65535): Trucha Bug NAND Access USB 2.0
IOS236 (rev 54321): Trucha Bug ES Identify NAND Access
IOS249 (rev 21003): Trucha Bug NAND Access USB 2.0
IOS250 (rev 21003): Trucha Bug NAND Access USB 2.0
IOS254 (rev 65281): BootMii
BC v6
MIOS v4

The USB detection issues are still there ! I tried Wii Xplorer or Mplayer CE ( run on CIOS 202 ) and they failed to detect the HDD
Is there any way i could use the other usb connector for usb loading ?

Should i try to format the wii system memory then redo softmod ?
Try Configurable USBLoader or WiiMC and the HDD MUST BE PLUGGED ON THE BOTTOM PORT
 

flo

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Nov 2, 2006
Messages
268
Trophies
0
Website
Visit site
XP
404
Country
Hungary
I know the correct USB port.. it's just not working
I deleted everything with Any Title Deleter (except IOSes of course)
Thed did a Format Wii System Memory . All i had left was Disc Channel .
Then i did the softmod by Mauifrog again .

Wiimc sees the HDD but only after a few tries .
CFG Loader , Wiiflow , USB Loader Gx all see the HDD rarely and randomly . The only pattern..if i clean the USB port with alcohol HDD is detected but if i exit to HBC and load it again..FAIL
Other apps that read USB like WiiXplorer or Mplayer CE ....rare,rare detections .
Also HBC 1.0.8 does not see the apps folder placed on USB


I think there's something wrong with the Wi-Fi card as well . This Wii just won't connect to the router .
Could a faulty Wi-Fi card have affect on the USB ports ?
Or maybe a power shortage caused this hardware failure ?

At a software level i don't know what else could i try ..
 

M1r0

Well-Known Member
Member
Joined
Jun 25, 2010
Messages
354
Trophies
0
XP
33
Country
United States
At a software level, you could make a nand backup, and then entirely restore your nand (not from the backup, keep that if nothing works). Then reinstall homebrew and try again. If that doesn't work, it is almost certainly a hardware problem.
 

flo

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Nov 2, 2006
Messages
268
Trophies
0
Website
Visit site
XP
404
Country
Hungary
What do you mean..make a nand backup and restore my Nand but not from that backup ? Where from ?

I could try to region change it to E , then officially update to 4.3 . Is this safe , KOR to USA then USA to EUR ? Then i'll remod using Lego Indiana .
It won't get 003 error because i have all the cios by Mauifrog installed .

If i region change it to E i'd be able to test if DVD-rom reads original games or is totally broken . On the current 4.1U i enabled the setting " Region Free Wii Games " in Priiloader went to disc channel , popped an original PAL game and it won't read it, disc is ejected But , i don't know if it's supposed to read it..being from the disc channel

I've also read about 2 advanced techniques , used mostly for bricks :

- format the Nand with Nand Formatter , after formatting it just installs a few IOS'es and the 4.1 System Menu . This program does it's job but i read it "messes up permissions" whatever that is . It will have some minor bugs after you perform this on a console .

- Flash a donor Nand to my console , i heard it's possible if i have my keys , a bunch of software , a lot of patience and a ton of knowledge .

Is there any other way i could test the functionality of the USB ports and Wi-Fi adapter ? Some homebrew software ?
 

M1r0

Well-Known Member
Member
Joined
Jun 25, 2010
Messages
354
Trophies
0
XP
33
Country
United States
Flo: You could restore from a Korean NAND build (maybe from modmii) in bootmii. Then reinstall homebrew... (though I'm not sure that there are any exploitable games) unless of course you have a mod chip, in which case mario pwns would work.
 

flo

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Nov 2, 2006
Messages
268
Trophies
0
Website
Visit site
XP
404
Country
Hungary
M1r0, downloading a NAND with Modmii and flashing it with bootmii..i read it's possible but way over my head now , without any assistance
Best way to test why DVD,HDD and Wi-Fi fail is to install a virtual NAND .
So i'll try to get Sneek +DI working .

Meanwhile , i'm open for other suggestions .
 

M1r0

Well-Known Member
Member
Joined
Jun 25, 2010
Messages
354
Trophies
0
XP
33
Country
United States
Flo: All you need to do is create a bootmii nand dump, open up the bootmii nand dump, generate nand with modmii, and then replace bootmii dump with new nand. Then seal back up into bin, and install using bootmii. More experienced helpers, please correct me if I'm wrong. SNEEK +DI may work as a tester.
smile.gif
 

Donkey Plonk

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 3, 2011
Messages
421
Trophies
0
XP
34
Country
M1r0 said:
Flo: All you need to do is create a bootmii nand dump, open up the bootmii nand dump, generate nand with modmii, and then replace bootmii dump with new nand. Then seal back up into bin, and install using bootmii. More experienced helpers, please correct me if I'm wrong. SNEEK +DI may work as a tester.
smile.gif
Personally I wouldn't do that. Whilst fairly safe, bootmii could still fuck up and that is your real nand.

The sneek option sound much better to me. Do a clean nand dump, get sneek files, see if the clean nand works properly, if it does, then and only then, look into getting the keys stuck in the new dump and flashing it back with bootmii or just work out of emulated nand
 

flo

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Nov 2, 2006
Messages
268
Trophies
0
Website
Visit site
XP
404
Country
Hungary
Sneek is a pain too . I'll try to get it working
Meanwhile i managed to run some games from SD card ( formatted to WBFS ) and Neogamma . Yep that's right ! Seems that CFG USB Loader can do it too better than Neogamma , but it's always freezing at the IOS loading screen , and if it passes that screen freezes on the next one .
Comparing my 2 consoles there's a big difference in how CFG loads .
Maybe the KOR has a CIOS problem after all.. But i don't understand why..i tried almost everything
 

Donkey Plonk

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 3, 2011
Messages
421
Trophies
0
XP
34
Country
flo said:
Sneek is a pain too . I'll try to get it working
Explain? Sneek isn't a pain?
I struggled to get it working at first but that was due to modmii having an issue, once I had the right files, sneek was a breeze to get going
 

flo

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Nov 2, 2006
Messages
268
Trophies
0
Website
Visit site
XP
404
Country
Hungary
I'm having issues with this one launching Sneek+DI .
I downloaded a NAND with Modmii , added the 2 folders from the Sneek Installer , plugged a HDD with a game installed for Sneek , launch bootmii and blackscreen , it would last forever
On my other console it boots fine .
Tried the same with the simple Sneek

What is wrong with this console ??
 
General chit-chat
Help Users
  • AliceCE @ AliceCE:
    eeeeyikes
    Gift
  • AliceCE @ AliceCE:
    on the flip side, i was able to give the dingus machine that i nearly screwed the cpu up on a solid state drive
    Gift
  • AliceCE @ AliceCE:
    and i cleverly got the idea to move the pagefile to it
    Gift
  • AliceCE @ AliceCE:
    i think my ram's slower than that solid state drive, jesus christ
    Gift
  • AliceCE @ AliceCE:
    it seems like the pc chugs, then gets exponentially faster after what i can only assume is the pc running out of physsey
    ram
    Gift
  • AliceCE @ AliceCE:
    whereas before it just chugged no matter what
    Gift
  • AliceCE @ AliceCE:
    slow pagefile, slow ram, now the pagefile's leaving poor phrammy in the dust
    Gift
  • AliceCE @ AliceCE:
    and all this on a dingus windows 7 pc with no graphics card, of all things
    Gift
  • AliceCE @ AliceCE:
    an optiplex 755 MT
    Gift
  • DinohScene @ DinohScene:
    I deal with bent CPU pins on a almost daily basis...
    Gift
  • Digitalcat @ Digitalcat:
    bent cpu pins are my fav, love unbending them and then bending even more by accident.
    Gift
  • Digitalcat @ Digitalcat:
    Hate how they are getting thinner and thinner.
    Gift
  • Veho @ Veho:
    Didn't they invent those nubs and contacts a while ago so we wouldn't have to deal with a million pins when plugging in a CPU?
    Gift
  • Veho @ Veho:
    What happened to that?
    Gift
  • DinohScene @ DinohScene:
    I think Intel still uses LGA?
    Gift
  • DinohScene @ DinohScene:
    not to well known with the newer CPUs
    Gift
  • AliceCE @ AliceCE:
    optiplicks
    Gift
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    New AMD is still on pins Intel went LGA but rumor is they are swapping with AMD going LGA and Intel maybe going back to pins
    Gift
  • AncientBoi @ AncientBoi:
    [turns it all into USB-B] Problem Fixed
    Gift
  • AliceCE @ AliceCE:
    CPU but awesome
    Gift
  • AncientBoi @ AncientBoi:
    CPU's? But I'm still working on EMP's
    Gift
  • Veho @ Veho:
    C U P?
    Gift
  • AncientBoi @ AncientBoi:
    A CUP? with no COFFEE in it? BAD. smh
    Gift
  • Veho @ Veho:
    Seee Yoooou Peeee.
    Gift
  • AncientBoi @ AncientBoi:
    Oh hell no! I still like my privacy in the restroom! :angry:
    Gift
    AncientBoi @ AncientBoi: Oh hell no! I still like my privacy in the restroom! :angry: