Halp audio not in sync

Discussion in 'General Off-Topic Chat' started by Prime, Jun 13, 2008.

Jun 13, 2008

Halp audio not in sync by Prime at 8:12 AM (895 Views / 0 Likes) 7 replies

  1. Prime
    OP

    Member Prime GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 7, 2007
    Messages:
    3,664
    Location:
    Under your bed
    Country:
    United Kingdom
    I download movies more often now. The audio is in sync. They come in either MKV or AVI so i use ConvertXtoDvd 3. I convert it fine but when i burn the movie to disc the audio is always not in sync. It is a head of what the person is saying.

    Is there any way of stoping this? I'm going to convert and burn Hitman (yes a old movie, so what?), i'll see if the adio mucks up again.
     
  2. FAST6191

    Reporter FAST6191 Techromancer

    pip
    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    21,747
    Country:
    United Kingdom
    The usual reason for this is use of VBR audio. I have little experience with ConvertXtoDvd (by hand works far better for me) but avisynth has the ensurevbrmp3sync() option (it will increase seeking time by quite a bit however but as you are converting it should not matter).
    If you want though FFDshow can be forced to load (set it to decode raw video) and then use the avisynth filter to add that in.

    Also there have been several films bearing the name hitman but assuming the game to film one late November 2007 is old?
    Also various hitman copies have had awful sound when they hit r5.
     
  3. Prime
    OP

    Member Prime GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 7, 2007
    Messages:
    3,664
    Location:
    Under your bed
    Country:
    United Kingdom
    Yeah i'm meaning the one that came out in .07. A movie coming out in '07 is classed old to me [​IMG], maybe not to other people..

    All this tech stuff is confusing i downloaded ffdshow but i don't know what to do with it, i didn't get a .exe :/
     
  4. notnarb

    Member notnarb Not narbing it up

    Joined:
    Jun 18, 2007
    Messages:
    1,086
    Country:
    If your audio isn't N'sync, go download some N'sync (although I wouldn't advise that)
     
  5. Prime
    OP

    Member Prime GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 7, 2007
    Messages:
    3,664
    Location:
    Under your bed
    Country:
    United Kingdom
    *sighs* GBAtemp get's lamer each time your kind posts...
     
  6. krazykirk

    Member krazykirk GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 17, 2007
    Messages:
    399
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    If you didn't get a exe file, you didn't the windows version, you probably got the linux one [​IMG]

    You need a windows binary of it, so just search ffdshow windows binary
     
  7. OrcMonkey©

    Banned OrcMonkey© Banned

    Joined:
    Aug 5, 2007
    Messages:
    593
    Country:
    that happens when I convert it to dpg
     
  8. fischju

    Member fischju Rehabilitated Jaywalker

    Joined:
    Jan 11, 2008
    Messages:
    1,940
    Country:
    United States
    Download CCCP and use WinAVI - it converts with external codecs, and I've never had a problem with it.
     

Share This Page