HackMii v5 bricked

Discussion in 'Wii - Hacking' started by RoniPunk, Oct 3, 2009.

Oct 3, 2009

HackMii v5 bricked by RoniPunk at 1:01 PM (5,661 Views / 0 Likes) 56 replies

  1. RoniPunk
    OP

    Newcomer RoniPunk Advanced Member

    Joined:
    Sep 5, 2009
    Messages:
    55
    Country:
    United States
    The other night we had a power outage. When the power went out I was instaling BootMii. Hours later the power came back on so I went back to my wiii but when I turned it on, I have not signal to the T.V. The Wii green light is on & disc runs but It will not go to boot2 or system menu. I can only do a hard shoot down to red light. Does any have a idea what to do?

    System Info:
    Serial Number LU10040326
    System Menu 4.2U

    Could I get a mod chip since I have a old syatem, autoboot disc of somegame, and use savemiifrii or somthing.


    someone please help....what can I do?
     


  2. tj_cool

    Supervisor tj_cool Stuff

    Joined:
    Jan 7, 2009
    Messages:
    9,940
    Location:
    This planet
    Country:
    Belgium
    I'm afraid its useless now

    It was installing a new Boot2, but failed so its broken now
    And NOTHING works without it
     
  3. WiiCrazy

    Member WiiCrazy Be water my friend!

    Joined:
    May 8, 2008
    Messages:
    2,391
    Location:
    Istanbul
    Country:
    Turkey
    It takes less than 1 second to update boot2... bad luck...

    ps: lurk into the betwiin thread, you can write boot2 manually onto the nand using an infectus... (that's an hardware operation)
     
  4. nicksasa

    Member nicksasa GBAtemp Maniac

    Joined:
    Oct 25, 2008
    Messages:
    1,410
    Country:
    Belgium
    heh, it could be that bootmii is wrote, but it was busy making the files on the sd card and they are just corrupted, tried to start your wii without sd card in ?
     
  5. Screemer

    Member Screemer GBAtemp Maniac

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    1,248
    Country:
    Germany
  6. RoniPunk
    OP

    Newcomer RoniPunk Advanced Member

    Joined:
    Sep 5, 2009
    Messages:
    55
    Country:
    United States
    Alright a few friends that know a little bit more about is stuff than I do are over to help.

    They said that boot2 is fine but it is not Bootmii??? One said it maybe a bad ios that is making it not boot.

    Anyone else have an idea on this?

    Since the wii is now system menu 4.2U and nothing from HackMii has not been installed. Would I need a modchip (Wiikey or DriveKey) and a autoboot disc to update (when one comes out that is). Would this work?
     
  7. Screemer

    Member Screemer GBAtemp Maniac

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    1,248
    Country:
    Germany
    how does your fried tell that boot2 is fine if the wii just blackscreens?
     
  8. kLiNiKaL

    Member kLiNiKaL Dr. Greenthumb

    Joined:
    May 24, 2009
    Messages:
    581
    Location:
    Los Ganjales
    Country:
    Jamaica
    for it to be fine, you would need 4.2 and IOS70 intact, also the IOS the autoboot disc loads

    your better of loading a autoboot WADManager disc if you can and just reinstalling your System Menu
     
  9. Screemer

    Member Screemer GBAtemp Maniac

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    1,248
    Country:
    Germany
    how does your fried tell that boot2 is fine if the wii doesn't output anything not even a blackscreen?
     
  10. RoniPunk
    OP

    Newcomer RoniPunk Advanced Member

    Joined:
    Sep 5, 2009
    Messages:
    55
    Country:
    United States
    He said he didn't know so sure but he said it is more likly since the system menu has been updated that one of the IOS was bad...he thinks the disc wouldn't spin if it was boot2.
     
  11. RoniPunk
    OP

    Newcomer RoniPunk Advanced Member

    Joined:
    Sep 5, 2009
    Messages:
    55
    Country:
    United States
    OK Disc would spin with bootmii but He know that Boot2 is fine. We have a just a black screen now....
     
  12. RoniPunk
    OP

    Newcomer RoniPunk Advanced Member

    Joined:
    Sep 5, 2009
    Messages:
    55
    Country:
    United States
    OK it is an IOS. He asked if I had a problem installing anything before this and 2 days before updating I had problems with IOS30 installing with DOP-ISO v8. Could this be my problem?
     
  13. ClockWorK

    Member ClockWorK GBAtemp Regular

    Joined:
    May 10, 2009
    Messages:
    150
    Country:
    United States
    I didn't see an answer to this: Did you try it without the SD card in?

    I'm assuming you did, since multiple people are working on it... but gotta ask the obvious.

    Also, try a hard shutdown? (red light or no light on wii)
     
  14. kLiNiKaL

    Member kLiNiKaL Dr. Greenthumb

    Joined:
    May 24, 2009
    Messages:
    581
    Location:
    Los Ganjales
    Country:
    Jamaica
    IOS and ISO r 2 different things

    and 4.2 doesnt even use IOS30 anymore

    you only need to be concerned about IOS70 and possibly IOS61 for HBC
     
  15. Jdbye

    Suspended Jdbye Always Remember 30/07/08

    Joined:
    May 10, 2006
    Messages:
    1,071
    Location:
    Norway
    Country:
    Norway
    If the disc light flashes when you don't have a SD card in, BootMii is installed on your Wii.

    If not, then you had really bad luck to have a power outage at that exact moment, and there's probably not much you can do other than maybe use an infectus like someone else mentioned.

    However, that's assuming you installed BootMii as boot2. If you didn't, then boot2 can't possibly be corrupted [​IMG]

    I find it hard to believe that it could be a corrupted or missing IOS if it bricked when you were installing BootMii as boot2.
    However, if it IS an IOS, and you don't have BootMii or preloader... I don't really know if it's possible to fix. I don't think an autoboot disc would work.
     
  16. bowser

    Member bowser Mwa ha ha ha!

    Joined:
    Sep 1, 2008
    Messages:
    2,177
    Location:
    GBAtemp ↑↑↓↓← → ← →BA
    Country:
    India
    Still no answer to this? [​IMG]
     
  17. RoniPunk
    OP

    Newcomer RoniPunk Advanced Member

    Joined:
    Sep 5, 2009
    Messages:
    55
    Country:
    United States
    yeah I have tryed that. No SD card
     
  18. Jacobeian

    Member Jacobeian GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    May 15, 2008
    Messages:
    1,879
    Country:
    Cuba
    The number of bricked softmodded Wii since 4.2 update is just incredible....
     
  19. ClockWorK

    Member ClockWorK GBAtemp Regular

    Joined:
    May 10, 2009
    Messages:
    150
    Country:
    United States
    u using SD or SDHC?
     
  20. RoniPunk
    OP

    Newcomer RoniPunk Advanced Member

    Joined:
    Sep 5, 2009
    Messages:
    55
    Country:
    United States
    SD not SDHC

    I need to learn more about Betwiin

    Do I need to find a wii that is as close to mine?...... LU10040326
     

Share This Page