GxGeo v.a1 Neo Geo on the Wii

Discussion in 'Wii - Emulation and Homebrew' started by djdynamite123, Nov 22, 2008.

Nov 22, 2008
  1. djdynamite123
    OP

    Banned djdynamite123 Master Of Hardcore!

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    3,791
    Location:
    Redcar, England UK
    Country:
    United Kingdom
    We spoke to you about it already a few weeks ago, emulator NEO GEO named GxGeo for Wii under development by blizzo advances gradually.
    It is about a bearing of the GnGeo emulator of pepone. GxGeo is coded out of C.
    The author carried out on November 16 the video first of his emulator:

    [​IMG][​IMG]



    cant wait for this, so many good games! [​IMG]

    HERE IS NAM 1975 video [​IMG] and instructions! by ME!!


    To get this to work download the uni bios set for neo geo, open config in the config folder of neogeo, edit it and set to uni bios, exit save.....

    Now in roms & bios folder, extract the contents of the unibios pack into the folder, keep the rar file in there as well, wak in a few roms, IF THEY ARE TOO BIG i think over 20mb they WILL either code dump or memory leak and return to loader...!!!

    +++Respect love it!


    Just forgot, mind my baby girl, had to take off her morning baby TV [​IMG]
     


  2. Ozz465

    Member Ozz465 GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 27, 2008
    Messages:
    289
    Country:
    United States
    Same here , king of fighters i cant wait to play again,.
     
  3. Monster On Strin

    Member Monster On Strin GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 19, 2008
    Messages:
    332
    Location:
    The other side of the internet
    Country:
    United States
    Its not super quick but at least it doesn't take a
    thousand years to load a game unlike that mame emu [​IMG]
     
  4. djdynamite123
    OP

    Banned djdynamite123 Master Of Hardcore!

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    3,791
    Location:
    Redcar, England UK
    Country:
    United Kingdom
    makes me laugh about the high loading times on Mame [​IMG]
    This is only an "Alpha" not released yet... be nice when it's released, so many good games for this, been hoping for a neogeo, not shitty neopocket neocd, only neogeo was good! come on nam
     
  5. Sick Wario

    Member Sick Wario Club Nintendo

    Joined:
    Jul 24, 2006
    Messages:
    1,209
    Location:
    NNID: godrugal
    Country:
    United Arab Emirates
    awesome!! if this is 100% speed for KoF/sam sho i will cry

    amazing work
     
  6. blizzo

    Newcomer blizzo Member

    Joined:
    Nov 16, 2008
    Messages:
    20
    Location:
    London, UK
    Country:
    United Kingdom
  7. djdynamite123
    OP

    Banned djdynamite123 Master Of Hardcore!

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    3,791
    Location:
    Redcar, England UK
    Country:
    United Kingdom
    WOW, thanx +Respect

    thanx blizzo, been wanting a neogeo emu as well, can't test just yet, will have to be tomorrow, i have quite allot of neogeo roms to checkout [​IMG]
     
  8. misticknight

    Member misticknight GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 4, 2004
    Messages:
    916
    Country:
    Australia
    ****in brilliant! thank you so much man, you da man!

    EDIT:

    K what am i doing wrong, it's getting stuck a 3% loading in theHBC for me (i.e it wont load the emulator at all) i downloaded twice as well incase it was corrupted the first time. can anyone help?
     
  9. jservs7

    Member jservs7 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 14, 2008
    Messages:
    891
    Country:
    Puerto Rico
    Thanks blizzo. I'm getting a code dump once I try to load a romset. Can the romsets stay in a zip file or must they be unzipped? I'm not sure if it could be something with having a wrong bios or system file since I know there are a few versions of certain files with different file sizes, so any extra info would be appreciated. [​IMG]

    I'm going to try different files and see if I can get it to run.
     
  10. djdynamite123
    OP

    Banned djdynamite123 Master Of Hardcore!

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    3,791
    Location:
    Redcar, England UK
    Country:
    United Kingdom
    yeah i get immediate code dump when hitting 1 to load rom [​IMG]

    wish we could load (zipped) roms, as big files neogeo roms especially some of the good games [​IMG]
     
  11. jservs7

    Member jservs7 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 14, 2008
    Messages:
    891
    Country:
    Puerto Rico
    I'm going by the WiiBrew page, I wonder if I need a different BIOS file or something to run my rom set. [​IMG]

    Do I need to have all the country files and system files listed? Or just for region? BTW, I just have the USA Bios trying to run Garou: Mark of the Wolves, so that might be my problem. Hmmm...
     
  12. blizzo

    Newcomer blizzo Member

    Joined:
    Nov 16, 2008
    Messages:
    20
    Location:
    London, UK
    Country:
    United Kingdom
    yeah roms stay in zips,
    These BIOS files should work
    SP-S2.SP1 CRC 9036D879
    SFIX.SFX CRC 354029FC
    000-lo.lo CRC 5A86CFF2

    which romset did you try and load?
     
  13. djdynamite123
    OP

    Banned djdynamite123 Master Of Hardcore!

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    3,791
    Location:
    Redcar, England UK
    Country:
    United Kingdom
    ahh zips, no wonder, let me try again...
     
  14. blizzo

    Newcomer blizzo Member

    Joined:
    Nov 16, 2008
    Messages:
    20
    Location:
    London, UK
    Country:
    United Kingdom
    example, mslug.zip -
    201-c1.bin
    201-c2.bin
    201-c3.bin
    201-c4.bin
    201-m1.bin
    201-p1.bin
    201-s1.bin
    201-v1.bin
    201-v2.bin

    same format as gngeo/gngeo2x
     
  15. djdynamite123
    OP

    Banned djdynamite123 Master Of Hardcore!

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    3,791
    Location:
    Redcar, England UK
    Country:
    United Kingdom
    testing again .bin files 2mins [​IMG]
     
  16. djdynamite123
    OP

    Banned djdynamite123 Master Of Hardcore!

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    3,791
    Location:
    Redcar, England UK
    Country:
    United Kingdom
    yeah i tried nam and it asked for those
    SP-S2.SP1 CRC 9036D879
    SFIX.SFX CRC 354029FC
    000-lo.lo CRC 5A86CFF2
    where do i get these?
    http://unibios.free.fr/index.html
    can you sue them?
     
  17. blizzo

    Newcomer blizzo Member

    Joined:
    Nov 16, 2008
    Messages:
    20
    Location:
    London, UK
    Country:
    United Kingdom
    uni-bios will work, you'll have to edit the config file /sd/gxgeo/conf/gngeorc so it says
    Code:
    system unibios
    000-lo.lo (aka ng-lo.rom) and sfix.sfx (aka ng-sfix.rom) are still required, and unibios doesn't seem to work as well as the others.. might be just me
     
  18. jservs7

    Member jservs7 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 14, 2008
    Messages:
    891
    Country:
    Puerto Rico
    I have these files with the confirmed CRCs. I am still getting a code dump. Heres what I have in my roms folder:

    000-lo.lo
    aes-bios.bin = CRC d27a71f1
    garou.zip = Garou: Mark of the Wolves (Set 1)
    sfix.sfx
    sp-s2.sp1
    uni-bios.rom = CRC 015e77bf
    usa_2slt.bin = CRC e72943de

    EDIT: I also changed the config file to read "system unibios"
     
  19. misticknight

    Member misticknight GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 4, 2004
    Messages:
    916
    Country:
    Australia
    anyone have an answer to my ptoblem? it gets stuck a 3% at the HBC screen for me.
     
  20. blizzo

    Newcomer blizzo Member

    Joined:
    Nov 16, 2008
    Messages:
    20
    Location:
    London, UK
    Country:
    United Kingdom
    OK, Garou will not work [​IMG] It's too big. I know, sucks... but, i'm working on it [​IMG]
    Not sure why it's code dumping it should print a simple Out of Memory error and then exit. /me looks
    edit: was memory allocation bug
     

Share This Page