Guitar Hero World Tour SD DLC on USB Loader

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Garfunkiel, Mar 11, 2010.

Mar 11, 2010
  1. Garfunkiel
    OP

    Newcomer Garfunkiel Member

    Joined:
    Mar 11, 2010
    Messages:
    27
    Country:
    United States
    So I was attempting to get the DLC on GH:WT working properly from the SD card, and I tried a few different cIOS choices to see which worked best.
    I used Configurable USB Loader (v55) for my testing. Here are my results:

    249rev17 - neither the DLC nor the microphone work (IIRC - I might be remembering this one wrongly)
    249rev19 (base 57) - DLC works perfectly on SD or NAND, but the microphone is not detected
    223rev5 (base 37) - freezes occur when trying to load DLC or the music store
    223rev4 (merged bases 38 + 37) - microphone works, but DLC on an SD card gives the "Out of Date" error and some numbered error when transferring is attempted
    224rev5 (base 57) - freezes occur on the music store, the microphone is not detected
    222rev5 (base 38) - microphone works, but SD DLC gives the usual transferring and playing errors
    (ADDED) 250rev19 (base 37) - everything works perfectly, thanks for the suggestion!

    (Old) Conclusions:
    - If you want to play DLC from an SD card, use 249rev19 (57) -- but the microphone won't work
    - If you want to use the microphone, use 223rev4 (38+37) -- but the DLC won't work from an SD card
    - If you want both, use the original or a backup disc.

    (New) Conclusion: Use Waninkoko's rev19 (base 37) and everything works!
     


  2. mvgc3

    Member mvgc3 GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 17, 2009
    Messages:
    166
    Country:
    United States
    Did you try cIOS 249 Rev19 (base 37)?? From what I understand that's for the music games with USB instruments. I'd test it myself for you, but I don't have any USB instruments (just the guitars that you need to connect to the Wiimotes).
     
  3. Taleweaver

    Member Taleweaver Storywriter

    Joined:
    Dec 23, 2009
    Messages:
    5,125
    Location:
    Belgium
    Country:
    Belgium
    You beat me to it, mvgc3. Music games use IOS37 as IOS, so any cIOS to use all the features will have to have that base as well.

    I'm actually surprised it runs with cIOS'es on another base.


    "cIOS37 rev 19" works fine for playing and DLC, but haven't tested the online shop or the microphone.
     
  4. ziddey

    Member ziddey GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jun 23, 2007
    Messages:
    542
    Country:
    United States
    he's probably playing with a les paul or clone. you put the wiimote in those as opposed to the newer instruments which use a usb dingle dongle.

    i've found everything to work fine with hermes v5 cios37 with gh5/bh. Haven't tested on ghwt. I have rb2 drums, so compatibility starts with gh5. It'd be killer if we could figure out how to get the ghwt update to work on gh5/bh.

    OP, try r19 cios37 or v5 cios37 with gh5/bh.
     
  5. Taleweaver

    Member Taleweaver Storywriter

    Joined:
    Dec 23, 2009
    Messages:
    5,125
    Location:
    Belgium
    Country:
    Belgium
    Which USB loader do you use, ziddey?


    From what I've tested, I've got the same results as the OP, and I'm (indeed) using a guitar with inserted wiimote (the world tour one).
     
  6. ziddey

    Member ziddey GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jun 23, 2007
    Messages:
    542
    Country:
    United States
    usblgxr914+cios37v5

    previously, I used cios38+37v4, and ghwt dlc worked fine, except for the nand/sd glitch. Haven't tested again now with v5 since I have a rb2 drumset which isn't supported in ghwt.
     
  7. clusten

    Newcomer clusten Member

    Joined:
    Jan 7, 2010
    Messages:
    14
    Country:
    Chile
    if you want everything (DLC and instruments) use uloader hermes cIOS37 V5
     
  8. EeZeEpEe

    Member EeZeEpEe GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 2, 2009
    Messages:
    532
    Location:
    New York City
    Country:
    United States
    Have you tried with Guitar Hero 5? 250 rev19 base 37 doesn't load the SD card for me.
     
  9. jservs7

    Member jservs7 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 14, 2008
    Messages:
    891
    Country:
    Puerto Rico
    For everyone that has gotten DLC to work with the new Guitar Hero games: Are you using a regular SD card or SDHC? I have an SDHC card and I know that was an issue with GTWT, but I'm hoping its not the case with the new games.
     
  10. PizzaPino

    Member PizzaPino GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 4, 2008
    Messages:
    308
    Country:
    El Salvador
    neither for me. but i'm using an sdhc card. but that shouldnt be a problem actually.
     
  11. mvgc3

    Member mvgc3 GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 17, 2009
    Messages:
    166
    Country:
    United States

    GH5 works with SDHC. I had to use a disk (cIOScorp. I can't seem to get it to work through USB, though I haven't tried with the newer revs yet) but it shouldn't make that big a difference.
     
  12. EeZeEpEe

    Member EeZeEpEe GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 2, 2009
    Messages:
    532
    Location:
    New York City
    Country:
    United States
    I'm doing the exact same thing which is why I tried the 250 rev19 base 37.
     
  13. jservs7

    Member jservs7 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 14, 2008
    Messages:
    891
    Country:
    Puerto Rico
    Ah I see, but I guess that means its a no go with USB loaders no matter what cIOS configurations are used?
     
  14. mvgc3

    Member mvgc3 GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 17, 2009
    Messages:
    166
    Country:
    United States
    I meant the game in general, not SDHC card compatibility. Like I said, if you have it working on a USB loader then you should still be able to use an SDHC card just fine.
     
  15. FGOD

    Member FGOD Wii gaming bitch

    Joined:
    Jun 1, 2008
    Messages:
    1,339
    Location:
    Netherlands, Den Helder
    Country:
    Netherlands
    does this include the problem with downloading certain songs to wii/sd?
     
  16. lost_loven

    Member lost_loven GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 8, 2010
    Messages:
    115
    Country:
    Canada
    sd 2gig worked fine before for me using rev17 249 base 37 and now tried rev 19 249 and 250 base 37 and does not see the sd card! tried to go back to 17 and still did not load the card.. What gives you think? the sd card was almost maxed out with songs:( any new ideas? this is running off the dvd drive. no hd connected... sorry this is on rockband 2. help

    lost

    just a note, just checked in the wii main menu and sd card can not be recognized, my pc see's it and i haven't done anything to it since updating cios.
     
  17. lost_loven

    Member lost_loven GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 8, 2010
    Messages:
    115
    Country:
    Canada
    ok another update. this is by fluke i dunno.. what i did for rockband2 dlc.

    i reloaded rev 19 250 base 37.
    on the pc in the raw manager i loaded the sd card and resaved it all.
    on the wii i loaded the home brew channel thur another sd card, thenreplaced that card with the 2 gig sd card i use for rock band, used the installer for the custom and reinstalled card. went back to wii menu and loaded the dvd for the rockband2 and now see's the card and all the dlc..

    now it works.
    rb2 with drums and mic running off usb hub and 2 wireless guitars with dlc.

    hope this helps.

    lost
     
  18. Garfunkiel
    OP

    Newcomer Garfunkiel Member

    Joined:
    Mar 11, 2010
    Messages:
    27
    Country:
    United States
    I just tried Guitar Hero 5 with both rev19 (base 57) and rev19 (base 37); base 57 results in a black screen, and base 37 seems to work properly. I'll do more testing and update the first post later.
     
  19. ziddey

    Member ziddey GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jun 23, 2007
    Messages:
    542
    Country:
    United States
    i dont understand why you keep testing with ioses that are known to not have proper support. no kidding it's not going to work right
     
  20. Ramrod

    Newcomer Ramrod Newbie

    Joined:
    Mar 19, 2010
    Messages:
    1
    Country:
    Sweden
    How do I install rev19 as 250 base 37?
     

Share This Page