Tutorial [GUIDE] Pairing the joy-con on emunand and sysnand

Tac 21

Well-Known Member
Member
Joined
Feb 2, 2008
Messages
868
Trophies
0
XP
844
Country
Canada
I got new joycons so I had to run the script again as the new joycons failed to work in bluetooth mode if paired with the other nand.


https://github.com/suchmememanyskill/TegraExplorer/releases/tag/3.0.6


I was able to get the snycfixv2.te to work with this update of tegraexplorer for now.

12.1.0 sys and emunand all good

thanks again for making these scripts.
 
Last edited by Tac 21,

Kallim

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Jan 12, 2021
Messages
98
Trophies
0
Age
45
XP
136
Country
United Kingdom
Ok I'm doing something wrong.... and its probably something really stupid.

I downloaded tegra exploerer.bin and the atmospere zip file (syncfix v2).

I goto browse SD card (I put it in a folder I named tegra exploerer). I click on the script run it and get "Fatal arguments do not match function destinations"

Thanks for any help
 

kostas sfirakis

Well-Known Member
Member
Joined
Sep 14, 2015
Messages
259
Trophies
0
Age
21
Location
crete
XP
349
Country
Greece
Ok I'm doing something wrong.... and its probably something really stupid.

I downloaded tegra exploerer.bin and the atmospere zip file (syncfix v2).

I goto browse SD card (I put it in a folder I named tegra exploerer). I click on the script run it and get "Fatal arguments do not match function destinations"

Thanks for any help
Hello! Are you using the latest version of tegra explorer?

If yes then keep in mind that you need the v3 script as posted above!

For Tegra Script v3

The original post is not yet updated to include the v3 script unfortunately.
 
Last edited by kostas sfirakis,
  • Like
Reactions: Kallim

Kallim

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Jan 12, 2021
Messages
98
Trophies
0
Age
45
XP
136
Country
United Kingdom
Hello! Are you using the latest version of tegra explorer?

If yes then keep in mind that you need the v3 script as posted above!



The original post is not yet updated to include the v3 script unfortunately.
Thanks that'll be it I used v2.

My only concern is the v3 script doesn't actually say its the one for Atmosphere.... but I assume it is or you wouldn't have recommended it? Thanks for the help!
 

Buckton

New Member
Newbie
Joined
Jan 15, 2021
Messages
4
Trophies
0
Age
27
XP
50
Country
Brazil
Yes it is for atmosphere, i didn't write that down sorry!

I got "DONE" and the whole green message, but it doesn't work.
I disconnected all controllers from both my sys and emunand, paired all my 6 joycons to sysnand and then tried it again and it didn't work.
Funny thing is that I see them registered as my controllers, but for some god forsaken reason they won't connect.
Maybe because I'm on 13.0 on Sys and in an older firmware on Emu?
I also got a bluetooth headset paired on Sysnand.

Edit: It was precisely because they were in different firmwares.
My Sysnand is on 13.0 and it's bluetooth drivers were updated in this latest update, therefore, they wouldn't be properly identified on my 12.1 Emunand. Once I got my Emunand updated to 13.0 it worked.

Thanks for the script, friend.
 
Last edited by Buckton,
  • Like
Reactions: kostas sfirakis

kostas sfirakis

Well-Known Member
Member
Joined
Sep 14, 2015
Messages
259
Trophies
0
Age
21
Location
crete
XP
349
Country
Greece
I got "DONE" and the whole green message, but it doesn't work.
I disconnected all controllers from both my sys and emunand, paired all my 6 joycons to sysnand and then tried it again and it didn't work.
Funny thing is that I see them registered as my controllers, but for some god forsaken reason they won't connect.
Maybe because I'm on 13.0 on Sys and in an older firmware on Emu?
I also got a bluetooth headset paired on Sysnand.

Edit: It was precisely because they were in different firmwares.
My Sysnand is on 13.0 and it's bluetooth drivers were updated in this latest update, therefore, they wouldn't be properly identified on my 12.1 Emunand. Once I got my Emunand updated to 13.0 it worked.

Thanks for the script, friend.
Yes nintendo changed a lot on version 13! Make sure you always copy the same firmware's version Bluetooth settings. Also I can confirm that it also copies the Bluetooth headphones pair on emunand! But make sure you have mission control updated and nx-btred uninstalled if you have used those in the past.
 
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    Veho @ Veho: https://i.imgur.com/KYyRMdx.mp4