[GUIDE] Install ARK-bubble on FW 3.60+

Discussion in 'PS Vita - Tutorials' started by Cinnamon, Feb 20, 2017.

  1. Spatch

    Spatch Newbie

    Newcomer
    1
    Mar 16, 2017
    United States
    Hey y'all, I've been reading this and trying to get it all going on my new PSTV, FW3.63. I'm dealing with QCMA on my MAC(Sierra 10.12.2), and I can't get passed step 6. My terminal is saying there's no such command as "psvimg-extract" and opening the psvimg-extract file doesn't seem to get me anywhere, it just says:

    ***-Air:~ ***l$ /Users/***/Downloads/psvimgtools-0.1-osx/psvimg-extract ; exit;

    usage: psvimg-extract -K key input.psvimg outputdir

    logout

    Saving session...

    ...copying shared history...

    ...saving history...truncating history files...

    ...completed.


    [Process completed]

    Also, I just got my PSTV, and updated it to 3.63(dumb move in hindsight) is it still possible for me to get ARK running? or at least fix the whitelist?
     
    Last edited by Spatch, Mar 16, 2017
  2. rileysrjay

    rileysrjay GBAtemp's official vinsclone speedster!

    Member
    9
    Apr 2, 2016
    United States
    Central City
    I wouldn't be able to help you since I don't have a Mac, but one of the good folks over on voxel's guide would be able to help you.
    https://gbatemp.net/threads/guide-t...a-pstv-hacking-guide-check-here-first.403035/

    I would think the pstv would be the same as ark on PS Vita, but you never know when it comes to pstv if anything's gonna be the same as Vita. As far as the whitelist goes, I think there's a guide here on hackinformer to do so:
    https://hackinformer.com/2017/02/27/get-ark-vhbl-custom-themes-whitelist-hax-pstv-psvita-fw3-63/
     
  3. Spatch

    Spatch Newbie

    Newcomer
    1
    Mar 16, 2017
    United States
    Thanks, I'll check em out.
     
  4. Cinnamon
    OP

    Cinnamon GBAtemp Regular

    Member
    3
    May 2, 2014
    Norway
    For macs start the commands with ./ to execute them example:

    ./psvimgtools -psvimg-extract -K key input.psvimg outputdir
     
    ConorXT likes this.
  5. Spatch

    Spatch Newbie

    Newcomer
    1
    Mar 16, 2017
    United States
    Eureka! You helped a lot. It turned out to be: cd ~/Desktop/psvimgtools-0.1-osx ENTER ./psvimg-extract -K key input.psvimg outputdir ENTER. Voila!

    Took me a long time but I got there!

    Thanks guys!
     
    rileysrjay likes this.
  6. sirrjohn

    sirrjohn Member

    Newcomer
    1
    Mar 20, 2017
    Brazil
    hey, what if sony releases a new firmware update? will ark still work?
     
  7. Tom Bombadildo

    Tom Bombadildo SkyTom

    pip Contributor
    22
    GBAtemp Patron
    Tom Bombadildo is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    Jul 11, 2009
    United States
    I forgot
    Yep. And if for some reason it doesn't, you should be able to just install it again as psvimgtool is something that Sony can't really patch so there will always be a way to install it
     
  8. sirrjohn

    sirrjohn Member

    Newcomer
    1
    Mar 20, 2017
    Brazil
    That is awesome! I am really happy to know that.

    I started using ARK today and I am loving it, remembers me of my old psp-2000 I once had.

    Thanks for your reply Tom.
     
    Last edited by sirrjohn, Mar 23, 2017
  9. sirrjohn

    sirrjohn Member

    Newcomer
    1
    Mar 20, 2017
    Brazil
    Is it possible to run CWCHEAT in ark?
     
  10. EdithB

    EdithB Newbie

    Newcomer
    1
    Mar 25, 2017
    United States

    Hi, can you assist me trying the mac commands? When I go through all the steps I reach the step 7, I am not able to find the PBOOT file, instead, there is a EBOOT file. Per a previous advise, I left both on the folder. Then when I try step 8, I get the following messages in terminal:

    Macbook $ ./psvimg-create -n game -K MYKEY game game
    WARNING: skipping game/game.psvimg because it is not a directory!
    created game/game.psvimg (size: 20, content size: 0)
    created game/game.psvmd

    And i get a 32Kb game.psvimg file and a 128 kb game.psvmd files. Then when, I bring the files and try to copy them back, i get the message on the vita: "An error has occured. (c2-12858-4)"

    Please let me know if I need to modify one of the commans on the terminal as I believe this might be what is wrong with my process. I have also tried to copy my original game to the PS Vita in case this is the issue, but it seems to work perfectly with the original game.

    Please also note that the ARK save file was transferred without issues... I believe this is an error with the modified file.

    I would really appreciate your help. Thank you.
     
  11. EdithB

    EdithB Newbie

    Newcomer
    1
    Mar 25, 2017
    United States

    I would appreciate your help, too, Cinnamon. Thank you.
    I would really appreciate your help too, Cinnamon. Thank you!
     
  12. sirrjohn

    sirrjohn Member

    Newcomer
    1
    Mar 20, 2017
    Brazil
    Hi, I am new to this just like you. But I can tell for sure the PBOOT "issue" is normal, I had that problem too and it ended up working fine.

    About the psvimg-create I think you should get something like this, tho I am not sure how to help you any further but I am certain someone will help you out.

    Code:
    C:\Users\Administrador\Desktop\Vita\Vita cfw\psvimgtools-0.1-win64>psvimg-create -n game -K MYKEY game game
    WARNING: skipping game/game.psvimg because it is not a directory!
    adding files for ux0:pspemu/temp/game/PSP/GAME/ULUS10490
    packing file ux0:pspemu/temp/game/PSP/GAME/ULUS10490/DOCINFO.EDAT (140 bytes)...
    packing file ux0:pspemu/temp/game/PSP/GAME/ULUS10490/DOCUMENT.DAT (45d160 bytes)...
    packing file ux0:pspemu/temp/game/PSP/GAME/ULUS10490/EBOOT.PBP (20949980 bytes)...
    packing file ux0:pspemu/temp/game/PSP/GAME/ULUS10490/__sce_ebootpbp (200 bytes)...
    created game/game.psvimg (size: 20e2d6e0, content size: 20da6e20)
    created game/game.psvmd
    
     
    Last edited by sirrjohn, Mar 26, 2017
    EdithB likes this.
  13. EdithB

    EdithB Newbie

    Newcomer
    1
    Mar 25, 2017
    United States

    I did try again with a different game, because I had issues first with PATAPON 3 but I followed a different step: instead of adding "output dir" to the last part of the command, I did not add it, and I tried again with the LocoRoco Midnight carnival, which did sync this time, however, the ARK bubble did not show, only content manager shows the ARK file exists but with no bubble on the home screen. I tried resetting the vita, but nothing. I tried getting new demos but none will sync in my vita, so I decided to use the Patapon full game again, and now instead of a 32kb file i get a 5MB file, it syncs with my PS Vita but again, no bubble, but it does display on content manager. What could i do? I also own a legitimate copy of Castlevania Chronicles, should I try with that too? To be honest, all I want is to play GBA and SNES emulators. I'm so bummed this is getting this complicated.

    Thank you for the help so far, thou.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    I was actually able to make it work! I am feeling inspired to write a guide to use with El Capitan OS, but not today... Maybe tomorrow, when I have had a good night sleep. Thanks to all! I will come back with more questions.
     
    Cinnamon likes this.
  14. Maopew

    Maopew Newbie

    Newcomer
    1
    Jan 17, 2018
    Philippines
    I know this post has been here for ages but I have a question. How did you go about the "create" command on MAC? it keeps asking me to specify -m or -n
    What I do is I drag the terminal for "create" on a separate terminal window.
    Then I type "./psvimg-create -n game.psvimg -K (MYKEY HERE) inputdir outputdir HIT ENTER
    I get " you must specify either -m or -n! " hope to hear from you guys soon.
     
Quick Reply
Draft saved Draft deleted
Loading...