1. Jpk

    Jpk Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jan 27, 2018
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    You are probably right. This seems to be an awesome community though so ill try

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    I don't anyone would have enough time to get it through to my pea brain
     
  2. Kate0012

    Kate0012 Member
    Newcomer

    Joined:
    Dec 31, 2017
    Messages:
    43
    Country:
    Canada
    I think you understood me wrong.

    You should really go read the guide. It's dangerous to ask for answers like this, since they might be missing some details, and if you do something wrong you'll brick your console.

    Your choice.
     
  3. Jpk

    Jpk Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jan 27, 2018
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    Time or devotion

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    I tried. Im too stupid :( I don't even know what a fat 32 sd card is
     
  4. TheTechGenius

    TheTechGenius </Web Dev>
    Member

    Joined:
    Apr 7, 2017
    Messages:
    815
    Country:
    United States
    When you changed the Haxchi config text file, did you reinstall Haxchi? If not, then that is your problem, Haxchi is still running the default config.

    You must reinstall Haxchi after you edit the Haxchi config file for the new settings to take effect.

    Unless I read your post wrong. If so, I apologize.
     
    Last edited by TheTechGenius, Jan 28, 2018
  5. Kate0012

    Kate0012 Member
    Newcomer

    Joined:
    Dec 31, 2017
    Messages:
    43
    Country:
    Canada
    Nah I never changed the config file. I know if I changed the config file I'd have to reinstall Haxchi.
     
  6. IshMeNick

    IshMeNick Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jan 27, 2018
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    I’ve set up the DNS blocking method.

    If I get an error saying the server is undergoing maintenance when trying to update or is always on Pending in the Download Management, does that mean it worked?
     
  7. TheTechGenius

    TheTechGenius </Web Dev>
    Member

    Joined:
    Apr 7, 2017
    Messages:
    815
    Country:
    United States
    Oh ok, my bad.
     
  8. Agent:Orange

    Agent:Orange Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jun 6, 2009
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    Worked perfect after clearing the internet cache. Thanks for the very detailed walkthrough and links.
     
  9. Alexmo

    Alexmo Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Oct 16, 2017
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    Right now I'm having this silly problem formatting my SD card, the name won't go away and I can't change it to lowercase
     
  10. Kafluke

    OP Kafluke GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    May 6, 2006
    Messages:
    5,474
    Country:
    United States
    Don't worry about that. Those are old instructions. I need to update that part. The name is unimportant
     
  11. Alexmo

    Alexmo Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Oct 16, 2017
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    Okay thanks
     
  12. Alexmo

    Alexmo Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Oct 16, 2017
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    Sorry for the double post but I need some help getting TPCGecko working on a 5.5.2 using the temporary browser hack.
    Along with that things like the gamepad TV screen swap thing (can't remember the name)won't work as well do I really need a DS game to do this?
     
    Last edited by Alexmo, Jan 28, 2018
  13. Chivvo

    Chivvo Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jan 25, 2018
    Messages:
    2
    Country:
    Australia
    This worked. The second last one is the one I used. Everything else worked fine after that! Thank you heaps
     
  14. Armadillo

    Armadillo GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Aug 28, 2003
    Messages:
    4,127
    Country:
    United Kingdom
    Just jumping in to say thanks for the guide got haxchi installed no problem, also to say I'm stupid :rofl2:

    I've been using the browser exploit as I didn't really use my wii u much, so didn't want to buy DS game. Finally decided I will buy one as I am using it more, only to find I already have brain training on my account. I grabbed it when it was on offer for free in EU years back, just but never kept it installed, so only needed to redownload.

    Fuck me all this time I could have had it free if my brain wasn't old and could remember stuff :rofl:.

    So now it's installed and I can easily launch a patched system. I have a dlc question. If I install dlc onto a game installed with wup installer, will the game stop showing up until I launch haxchii or will the dlc just be unavailable but the base game will show up?

    Thanks.
     
    Last edited by Armadillo, Jan 29, 2018
  15. Kafluke

    OP Kafluke GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    May 6, 2006
    Messages:
    5,474
    Country:
    United States
    The game will show up but it won't launch without CFW if you installed DLC. It will just fail to launch. No risks
     
  16. Cyan

    Cyan GBATemp's lurking knight
    Former Staff

    Joined:
    Oct 27, 2002
    Messages:
    23,333
    Country:
    France
    I don't know if it's still a problem, but the SD card couldn't be named "wiiu", all other names are fine.
     
  17. cavale

    cavale Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jan 29, 2018
    Messages:
    6
    Country:
    Netherlands
    Thanks for this, i want to buy a Wii U since it can play sooo many games and it's not expensive at all. But i didn't understood 1 thing. What did you mean with:

    (**Unplug all USB drives. You don't have to have HaxChi running on your sysnand for it to work but you absolutely MUST have it there if you setup a coldboot method (CBHC - Later in the guide). Might as well just put it on system memory to be safe moving forward**)

    If i put all the files on the sd card that you told me to, do i need to put haxchi in the sysnad as well? Like i don't really get what this means, :P. Or is having all the right files on the sd card enough to hit the ''exploit'' button and install the haxchi?

    Thanks in advance!
     
  18. Cyan

    Cyan GBATemp's lurking knight
    Former Staff

    Joined:
    Oct 27, 2002
    Messages:
    23,333
    Country:
    France
    haxchi is not launched from the SD.
    the SD, is only used as "install file" to put on the console OR on the WiiU USB.

    what it means is that "you could install the NDS and haxchi to USB if you'd want", but it would be dangerous to do that if you later install CBHC while the NDS game is located on USB ! (you'll brick your console).
    That's why it's recommended to install only on sysNAND and not USB.
    I guess the explanation is not the best worded one, as it imply that "it's best not to use USB" but you are right that some users could think that "you don't need to put haxchi on sysNAND" could be read as "you can leave it on SD instead!" which is wrong.
    here, "you don't have to put it on sysnand" means "you could put it on USB".

    Once installed, you can fully delete the SD files related to haxchi, they are not used anymore. they are now copied to sysNAND.
     
    Last edited by Cyan, Jan 29, 2018
  19. Kafluke

    OP Kafluke GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    May 6, 2006
    Messages:
    5,474
    Country:
    United States
    I'll reword that section right now.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Edit: Done
     
    Cyan likes this.
  20. cavale

    cavale Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jan 29, 2018
    Messages:
    6
    Country:
    Netherlands
    Ahhhh, so if i just want haxchi to play wii u and wii games, i just put the files on the sd card, follow the whole tutorial and it's done. Then afterwards if i want the other things i just follow that tutorial.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Community, [Guide], hacking