ROM Hack Grand Theft Auto Auto San Andreas – The Definitive Edition - Graphics / Options Mod

onibaku

Lurker
Member
Joined
Aug 15, 2007
Messages
320
Trophies
0
XP
1,817
Country
Sweden
Hey Guys, I have a Problem here. I have Switch Version 13.1.0 with the right Atmosphere Version.
Tesla and Sys-elk seems to be working fine, I can change my Overclock settings(at least 384mhz GPU freq.) and it affects the System Values in the System Information on both of them(Edizon and Sys-elk overlay). But when I want to start, one of the Games that I modded with this GraphicMod, it crashes at start.The same with Vice City an d'GTA 3.(with the right Graphic Mods and up to date) Can somebody help me? Thanks :)

Yeah I think the issue here is that you overclocked in the home menu but not for the game itself. Your game overclock profile is likely not at 384 mhz. Like mentioned, you should have an app in your homebrew menu to manually set an overclock profile for whatever game u want. (Its called sys-clk manager on my switch).

When using Tesla overlay overclocking in the home menu, you set an overclock profile only for home menu, when done in a game, you set it for that specific game
 
  • Like
Reactions: BigOnYa

gutop

Member
Newcomer
Joined
Mar 14, 2010
Messages
12
Trophies
0
XP
65
Country
Luxembourg
Yeah I think the issue here is that you overclocked in the home menu but not for the game itself. Your game overclock profile is likely not at 384 mhz. Like mentioned, you should have an app in your homebrew menu to manually set an overclock profile for whatever game u want. (Its called sys-clk manager on my switch).

When using Tesla overlay overclocking in the home menu, you set an overclock profile only for home menu, when done in a game, you set it for that specific game
That was in my mind also, so I checked my Profile Settings of all the 3 Gta's in Sys-CLK Manager, an they are at least all above 384 MHz.
 

BigOnYa

A Very-Large Member
Member
Joined
Jan 11, 2021
Messages
1,422
Trophies
1
Age
48
XP
2,936
Country
United States
That was in my mind also, so I checked my Profile Settings of all the 3 Gta's in Sys-CLK Manager, an they are at least all above 384 MHz.
I had an old mod installed that used the telsa overlay to activate cheats, well when I updated the game, I had the same issue, game crashing, so I went and deleted that old mod, and now game boots fine...Maybe this your problem. Oh I deleted the RainFix mod also.
It was the mod here from the YouTube vid.
 
Last edited by BigOnYa,

gutop

Member
Newcomer
Joined
Mar 14, 2010
Messages
12
Trophies
0
XP
65
Country
Luxembourg
I had an old mod installed that used the telsa overlay to activate cheats, well when I updated the game, I had the same issue, game crashing, so I went and deleted that old mod, and now game boots fine...Maybe this your problem.
It was the mod here from the YouTube vid.
Yeah, but it‘s strange. I tried the Games without de Mod and now they crash. Before i added the Mod folders, the Games worked properly. I reinstall the Games later.
 

BigOnYa

A Very-Large Member
Member
Joined
Jan 11, 2021
Messages
1,422
Trophies
1
Age
48
XP
2,936
Country
United States
Yeah, but it‘s strange. I tried the Games without de Mod and now they crash. Before i added the Mod folders, the Games worked properly. I reinstall the Games later.
You can try deleting the SD/ Atmosphere/ Contents/ 010065A014024000 folder and see if game starts with no mods at all... if does then there's the answer.
 

gutop

Member
Newcomer
Joined
Mar 14, 2010
Messages
12
Trophies
0
XP
65
Country
Luxembourg
You can try deleting the SD/ Atmosphere/ Contents/ 010065A014024000 folder and see if game starts with no mods at all... if does then there's the answer.
Ok, I found the reason. The Sig Patches was gone, But I don't know why.:rofl::rofl2:
 
Last edited by gutop,

cobjak

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 16, 2019
Messages
219
Trophies
0
Age
29
XP
412
Country
France
Basically what it the difference between the 2 versions of the mod?

I played (almost) only docked without overclock and it works perfectly with the "WithDynGPUFreq" mod.
Can it be better with the other version of the mod?
 

whitesword7

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Jan 28, 2020
Messages
58
Trophies
0
XP
356
Country
United States
I tried the 1.0.3 mod with the 1.0.5 release of the game and it works well
For me the graphic will become really blurry even with resolution 100… tried to change it to 70 and there doesn’t seem to be any effect.

also the ground haze option obviously missing because its exclusive for 1.05
 

cobjak

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 16, 2019
Messages
219
Trophies
0
Age
29
XP
412
Country
France
For me the graphic will become really blurry even with resolution 100… tried to change it to 70 and there doesn’t seem to be any effect.

also the ground haze option obviously missing because its exclusive for 1.05

You play handled or docked? I play docked only for this game but it seems like it's better to don't modify everything and not put max settings. Try to reset settings and modify them one by one to see which one is demanding
 

whitesword7

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Jan 28, 2020
Messages
58
Trophies
0
XP
356
Country
United States
You play handled or docked? I play docked only for this game but it seems like it's better to don't modify everything and not put max settings. Try to reset settings and modify them one by one to see which one is demanding
I’m playing handheld. I’ve tried resetting the setting and putting almost all the graphic to low
 
General chit-chat
Help Users
  • Skelletonike @ Skelletonike:
    One of my favourite from Adam Sandler is Spanglish
    Gift
  • Skelletonike @ Skelletonike:
    it's not over the top comedy, but he seemed pretty genuine in that one imho
    Gift
  • Dark_Phoras @ Dark_Phoras:
    We watched that in school
    Gift
  • Dark_Phoras @ Dark_Phoras:
    It was probably because the teacher liked it, there weren't any lessons there relevant for my culture
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    Adam Sandler just always feels exactly the same in his movies
    Gift
  • Dark_Phoras @ Dark_Phoras:
    In Punch-Drunk Love he has social anxiety, totally quiet person, very clumsy, with bursts of violent rage
    Gift
  • Dark_Phoras @ Dark_Phoras:
    But other than that, I think I've always seen the same character style in his movies
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    I think it's just him in general funny people proved a good point
    Gift
  • Skelletonike @ Skelletonike:
    He was way more serious in spanglish though
    Gift
  • Skelletonike @ Skelletonike:
    less... juvenile I guess
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    Love how this eBay seller is still asking for 5 stars when they never shipped an item out
    Gift
  • Dark_Phoras @ Dark_Phoras:
    I'd tell him he gets either 1 star or none
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    Next response will be I'll give you 5 if you ship it for free
    Gift
  • Dark_Phoras @ Dark_Phoras:
    So he has the item?
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    It's a so called company with a 6,000+ rating probably dropshipping
    Gift
  • Gift
  • Gift
  • Dark_Phoras @ Dark_Phoras:
    PlayStation Access says Street Fighter 6 is perfect for noobs
    Gift
  • Gift
  • NoobletCheese @ NoobletCheese:
    if it doesnt have rollback netcode it can be safely ignored
    Gift
  • Dark_Phoras @ Dark_Phoras:
    I don't know what that is; I played Tekken and Virtua Fighter
    Gift
  • NoobletCheese @ NoobletCheese:
    with rollback you have no input lag on your end, it feels identical to playing offline. if your opponent countered your move before you saw it happen on your end it "rolls back" to that state. eg. lets say you do a jump-in roundhouse you might see them get hit for a split second but then you get dp'd out of the hitting animation cause your opponent actually anti-aired you in that split second you just didn't see it until slightly later when the packets arrived. imo its way better than playing with input latency
    Gift
  • Dark_Phoras @ Dark_Phoras:
    Let's see how it is
    Gift
  • NoobletCheese @ NoobletCheese:
    its not a new technology
    Gift
  • NoobletCheese @ NoobletCheese:
    heaps of online shooting games use it, thats why people complain about getting shot a split second after taking cover
    Gift
    NoobletCheese @ NoobletCheese: heaps of online shooting games use it, thats why people complain about getting shot a split...