Got new Acekard2i from ShopTemp...and Brick it in 1 hours

Discussion in 'Acekard' started by kraijeck, Dec 2, 2010.

  1. kraijeck
    OP

    Newcomer kraijeck Member

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    20
    Country:
    United States
    As a former M3izero which good card but VERY Lazy Firmware update, I try to get a new flashcard. The Acekard2i

    Order #21187 with Flashing 1.4.1 Dsi Competible

    Order Date: 23rd Nov 2010

    Recieve Date : 2nd Dec 2010 (Thailand)

    The package come in Christmas Version.

    ------------------------------------------------
    Install AKAIO 1.8.1 and new ak2loader.nds form Acekard.com

    Play Goldensun (U) work fine with Disable APP
    Play 999 (U) also fine with Disable APP

    BUT when I start Inazuma eleven 3 (Spark) The loading time is much more than the 2 games above and it can play like normal.......

    And the sad is....after save and exit Inazima eleven 3 (Spark) by power botton, The Icon disappear from DSi menu even my Acekard still there.

    Try to recover or unbrick is no use because Dsi cannot find Acekard. (But Dsi can find the old M3izero)
    -------------------------------------------------


    My system is
    1. DSi 1.4.1 (US)
    2. Acekard2i from ShopTemp already pre-flash come in Christmas Version (I didn't check HWID)
    3. MicroSDHC PQI class6 8GB (FAT32)
    Game to play and brick
    1. Inazuma eleven 3 (Spark) (J) --- and probably all 512MB size such as loveplus+


    Just check with a same issues on my country and the find something like this....
    1. DSi + FAT32 = Brick
    2. DSlite + FAT32 = Brick
    3. DSi + FAT16 = Work
    4. DSlite + FAT16 = Work
    Are these correct?

    PS. After reading N00B gide on Acekard. Unbrick Acekard must use DSlite, not DSi. (I shoud buy DSlite instead)
     
  2. Etalon

    Member Etalon Former Akaio Fanboy

    Joined:
    Oct 18, 2010
    Messages:
    1,205
    Country:
    Morocco
    Are you sure this isn't just a contact issue?
     
  3. kraijeck
    OP

    Newcomer kraijeck Member

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    20
    Country:
    United States
    Yes. May Acekard is fit in slot. a bit hard to remove too.

    And It brick after save and exit by power botton. DSi cannot see Acekard anymore
     
  4. Crystal the Glaceon

    Member Crystal the Glaceon GBAtemp Inkling™ Squishies~

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    14,709
    Location:
    Inkopolis
    Country:
    Antarctica
  5. Etalon

    Member Etalon Former Akaio Fanboy

    Joined:
    Oct 18, 2010
    Messages:
    1,205
    Country:
    Morocco
    I'm not really an expert in this.

    But as far as I've heard, this can only happen if you formatted your mSD with Windows XP and try to start a 512 MB game.

    That's why you should use Panasonic Formatter for your mSD.

    But that shouldn't happen with 1.8.1 anymore, because it should block the game somehow if a not-working fomatting is detected.

    At least that's what I know.
     
  6. Stevetry

    Banned Stevetry Most perverted person in GBATEMP

    Joined:
    Jan 15, 2009
    Messages:
    1,294
    Location:
    Puertorico
    Country:
    Puerto Rico
    http://www.dscartshop.com is the sit to go i got the stuff i ordered in 10 days unlike other places witch i am still waiting and realhotstuff is also good
     
  7. Trollology

    Banned Trollology Banned

    Joined:
    Nov 25, 2010
    Messages:
    215
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    Use that thingy where you stick a paper.
    It's all over the internet.
    Just search for "acekard2i paper trick" or something.
     
  8. renes2

    Member renes2 ~New World~

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    205
    Location:
    NRW
    Country:
    Germany
    öhmm perhaps, the 1.4.1 fix is gone?

    Sometimes (my acekard) the 1.4.1 FW fix is gone xD

    And when I patch it again, my DSi found the acekard..

    ^^
     
  9. Another World

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    what the top post is describing is a contact issue, something very common with the ak2i. also, as far as i can recall, the 512mb problem was fixed in akaio awhile ago.

    -anothr world
     
  10. kraijeck
    OP

    Newcomer kraijeck Member

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    20
    Country:
    United States

    OK I find solution

    First Format which SD Formatter in full erase on.
    And re-flash Acekard again with someone DSlite.

    Now Dsi can see Acekard2i again (my HWID is 81). And I didn't do any paper trick at all.

    After quick test which Inazuma eleven 3 with the old PQI MicroSD class6, No more brick.
    repeat 3 times and no brick.

    Summary:
    Normal Format in WindowsXP may cause Acekard2i brick by playing large (512 MB) game.


    PS. now I don't have DSlite nearby. The large NDS game will play in M3izero only
     

Share This Page