Got my Cyclo, now a few questions

Discussion in 'CycloDS' started by caffolote, Aug 30, 2008.

Aug 30, 2008
  1. caffolote
    OP

    Member caffolote GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 26, 2008
    Messages:
    361
    Country:
    United States
    1. Does Moonshell go into the root of the card?
    2. Where should I put all the ROMS for all the emulators (SNES, NES, etc.)
    3. How do I get RTS to work? I updated the firmware but it wont show up
     
  2. Salamantis

    Member Salamantis GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Feb 20, 2007
    Messages:
    1,945
    Country:
    Canada
    1. make a folder in root called "moonshl" without the quotes of course and shove all the flies from moonshell in there.
    2. Depends on what emulators you use.
    3. When you're launching a game, hold your Select button while starting the game. It should say Loading... RTS Initialize.
     
  3. caffolote
    OP

    Member caffolote GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 26, 2008
    Messages:
    361
    Country:
    United States
    I'm using nesDS, jenesisDS, and SNEmuDS if that helps.

    Also, how do you change the clock for it? It's saying the time wrong on my Cyclo.
     
  4. Salamantis

    Member Salamantis GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Feb 20, 2007
    Messages:
    1,945
    Country:
    Canada
    Change the clock in your DS's main menu (firmware, before booting into any cart)

    nesDS: anywhere on your microSD, you select the rom after booting up nesDS
    SNEmulDS: make a folder called "SNES" in the root of your microSD and stuff all of the roms in there
    jenesisDS: look around the site, or in the readme file, I've never used it

    Enjoy your CycloDS!
     
  5. caffolote
    OP

    Member caffolote GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 26, 2008
    Messages:
    361
    Country:
    United States
    Alright, thanks. Sometimes nesDS freezes though, anyway I can counter this problem? Also, is there a way to make RTS enabled for all games besides just holding down SELECT for each individual game?
     
  6. DeMoN

    Member DeMoN GBAtemp Guru

    Joined:
    May 12, 2004
    Messages:
    7,647
    Country:
    United States
    Emulators aren't perfect, get used to it.

    And it's not a good idea to have an RTS for every game because each save takes up 4.7MB of space. Plus, you only need to hold Select once per each game so it's not that bad.
     

Share This Page