Gonna buy a new card

Discussion in 'NDS - Flashcarts and Accessories' started by Jademalo, Jun 27, 2008.

Jun 27, 2008

Gonna buy a new card by Jademalo at 7:45 PM (1,862 Views / 0 Likes) 22 replies

  1. Jademalo
    OP

    Member Jademalo GBAtemp Fan

    Joined:
    May 23, 2007
    Messages:
    330
    Country:
    United Kingdom
    and i wanna know. Supercard DS One or CycloDS

    Cyclo:

    pros-
    slowdown speed thing
    RTS
    enhanced menu
    Loads from actual DS Menu

    cons-
    (can you boot GBA games with a frame?)
    some homebrew fails
    doesnt use M3DSS/R4 Save files
    flashed firmware
    (uneditable cheat file?)
    doesnt support GBAExploader

    Supercard:

    pros-
    RTS
    Nicer menus
    (editable cheat file?)
    Firmware stored on sd card
    Supports GBAExpleader
    Uses M3DSS/R4 save files

    cons-
    No slowdown thing
    Doesnt boot from the ds menu (i dont think)
    (can cheat files be edited?)
    (can the gba be given a frame?)



    im completley torn between the two.. he cyclo has some nice features, but i dont think is as good as the supercard.. anything in bracketc, can someone confirm/deny?

    tyvm
     


  2. Aznhiga13

    Newcomer Aznhiga13 Member

    Joined:
    Apr 4, 2008
    Messages:
    45
    Country:
    United States
    just a heads up on the Cyclo. The new update makes it sooo much easier to use the EZ 3in1 slot 2 card, because it doesnt even need the GBA Exploader if im correct. Just drag and drop the GBA roms onto your card and start it up.
     
  3. Jademalo
    OP

    Member Jademalo GBAtemp Fan

    Joined:
    May 23, 2007
    Messages:
    330
    Country:
    United Kingdom
    wow, thats quite a big factor.. not bad! is opera and runble games already patched?
     
  4. ojsinnerz.

    Member ojsinnerz. Damned

    Joined:
    Oct 27, 2007
    Messages:
    3,152
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    Just a few heads up.

    The Supercard DOES have Slow-mo, but it's actually part of a cheat file, so most people don't know about it.

    And the Cyclo doesn't require GBAexplorer, since it already works with most of the Slot-2s.

    There aren't any homebrew to my knowledge that doesn't work on either of the carts.

    They both have Homebrew soft-rest, but the Cyclo's is superior, since the Cyclo team has updated it just recently.

    There's review of the SCDS1 on my blog here, I can find the link if you request it, or you can read JPH's review, which has pictures, and most of the information you'll need.
     
  5. Jademalo
    OP

    Member Jademalo GBAtemp Fan

    Joined:
    May 23, 2007
    Messages:
    330
    Country:
    United Kingdom
    thanks!

    thats exactly what i wanted to know [​IMG]

    tyvm, im gonna hold a little while longer, can people give me reasons for one/the other
     
  6. Chrono_Tata

    Member Chrono_Tata GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jan 26, 2008
    Messages:
    851
    Country:
    Thailand
    The Cyclo does use the same save file format as the R4, I think. I transferred some save from an R4 to a M3 Real. Worked without converting. From the M3 Real I transferred to the Cyclo. Works without converting as well. And the Cyclo does support GBAexploader. As a matter of fact the Cyclo website still recommends using it, as the built-in GBA loader is still in the Beta state. Where are you getting this "information" from that says it doesn't?
     
  7. bobslack

    Member bobslack GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 24, 2006
    Messages:
    118
    Country:
    Heya,

    I've been looking to unload some cards. I have the following ones for sale, email me at btmullins@live.com if interested.

    Acekard 2
    iTouchDS
    Supercard Lite
    Supercard DS One
    M3 Simply (springless)

    I'm in need of cash to fund Moon Books next contest.

    Brandon @ The Moon Books Project http://moonbooks.net



    Posts merged

    Oh, I forgot to mention, out of those, IMO the best one is the SuperCard DS One.
     
  8. Jademalo
    OP

    Member Jademalo GBAtemp Fan

    Joined:
    May 23, 2007
    Messages:
    330
    Country:
    United Kingdom
    the readme hred that came with gbaexpleader >< i just noticed cyclo didnt have soft reset. so.. can they load GBA with a frame like M3DSS/R4?
     
  9. ojsinnerz.

    Member ojsinnerz. Damned

    Joined:
    Oct 27, 2007
    Messages:
    3,152
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
  10. raulpica

    Supervisor raulpica With your drill, thrust to the sky!

    Joined:
    Oct 23, 2007
    Messages:
    10,657
    Location:
    _____________ PowerLevel: 9001
    Country:
    Italy
    The SCDS One has an editable cheat file. And as ojsinnerz said, has slowdown too.

    It does start up automatically when you power on your DS (so no DS menu). And you can give a frame to GBA games using GBAExploader, if I remember correctly.
     
  11. Chrono_Tata

    Member Chrono_Tata GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jan 26, 2008
    Messages:
    851
    Country:
    Thailand
    Weird... Are you sure it's not talking about the old CycloDS slot-2 carts?

    What do you mean by soft-reset, by the way? The CycloDS Evolution can soft-reset commercial games and homebrews. If you're talking about soft-resetting out of GBA games I don't think there are any carts that can do that.

    Not sure about the frame. Never tried it myself.
     
  12. raulpica

    Supervisor raulpica With your drill, thrust to the sky!

    Joined:
    Oct 23, 2007
    Messages:
    10,657
    Location:
    _____________ PowerLevel: 9001
    Country:
    Italy
    The CycloDS slot-2 carts should have soft reset, as they are Slot-2 SuperCard clones. Still, they may suck big time and have an old firmware on them as the firmware is not updateable (iirc) so I can't confirm that.

    About the soft-resetting... The CycloDS can soft-reset homebrew too, but with some homebrews has problems in doing that.
    SCDS One has no problems with every homebrew available.
     
  13. Chrono_Tata

    Member Chrono_Tata GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jan 26, 2008
    Messages:
    851
    Country:
    Thailand
    Yeah, but I imagine Jademalo is considering buying the Slot-1 CycloDS Evolution, though, not the old Slot-2 ones. [​IMG]
     
  14. Jademalo
    OP

    Member Jademalo GBAtemp Fan

    Joined:
    May 23, 2007
    Messages:
    330
    Country:
    United Kingdom
    yup, slot 1. and what i mean is.. just read the redme you get with GBAExpLoader.. im leaning towards cyclo atm.. but i need another review =/
     
  15. raulpica

    Supervisor raulpica With your drill, thrust to the sky!

    Joined:
    Oct 23, 2007
    Messages:
    10,657
    Location:
    _____________ PowerLevel: 9001
    Country:
    Italy
    Yeah, I know, I just said that to prove the fact that he couldn't have been referring to the Slot-2 ones [​IMG]
     
  16. Chrono_Tata

    Member Chrono_Tata GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jan 26, 2008
    Messages:
    851
    Country:
    Thailand
    Subtleties are often lost on me. ^^"
     
  17. Sinkhead

    Former Staff Sinkhead yay p1ngpong.

    Joined:
    Nov 22, 2006
    Messages:
    3,692
    Location:
    Across the pond
    Country:
    United Kingdom
     
  18. Jademalo
    OP

    Member Jademalo GBAtemp Fan

    Joined:
    May 23, 2007
    Messages:
    330
    Country:
    United Kingdom
    im getting closer and closer to the cyclo now [​IMG]
     
  19. death1234

    Newcomer death1234 Member

    Joined:
    Feb 1, 2008
    Messages:
    31
    Country:
    United States
    don't forget teamcyclops' awesome support for their product
     
  20. sidneyyoung

    Member sidneyyoung GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 29, 2006
    Messages:
    895
    Country:
    Bermuda
    The scds-1 is the only one to have a 'real-time' cheat system and game-guide. It also supports all the other cheat sytems via the tripple OS boot-loader. Has multi-saver too.

    If you want all the advanced features then scds-1 is the only cart for that.
     

Share This Page