Hardware gonna be buying a HP dc5800 for $5 what upgrades should I get?

TotalInsanity4

GBAtemp Supreme Overlord
Member
Joined
Dec 1, 2014
Messages
10,806
Trophies
0
Location
Under a rock
XP
9,803
Country
United States
but wouldn't a core 2 duo bottleneck with a 1050ti? I'm thinking of buying a 1030 off a friend for $40
It really depends on what games you're playing and whether it favors single- or multi-threaded workloads. And it's not like the Core 2 lineup is particularly expensive on eBay if you want to upgrade it; just find the highest-clocked Core 2 Quad/Extreme you can at a reasonable price and drop that sucker in

--------------------- MERGED ---------------------------

Just to give a few examples, you could get the Q9650 @3GHz for $51.00, but if that's too much you can find the Q9550 in literally impulse-buy ranges
 

NutymcNuty

Don't drink too much!
OP
Member
Joined
Mar 24, 2015
Messages
501
Trophies
0
Location
Ottawa, Ontario
XP
1,205
Country
Canada
How does Win 10 run on that device? Installed on my old Core 2 Quad it runs like a slug, maybe mechanical HDD though.
windows 10 is actually quite usable, well if you have a 7200rpm hdd i put a 1.5tb 5400rpm(I assume it is because it was from an old external hdd) and it runs ok (i used to have a 160gb 7200rpm but i wanted the extra storage)
 

julienbdes

Well-Known Member
Member
Joined
Sep 3, 2015
Messages
176
Trophies
0
Age
32
XP
306
Country
Canada
Got a 5850 at the moment, was looking for an upgrade. Might get a 1050 ti around 120-140 CAD pretty soon (still negociate) . I've put an SSD, removed hdd, installed windows 10 pro . Runs pretty well, faster than my brother and mom laptop 2015-2016 for browsing, video, LoL. May buy a new psu to handle that graphic card atm. Still looking hard for some deal in Canada with black friday at poor rates.
You should look at https://www.reddit.com/r/bapcsalescanada/new/ to look at deals often updated.

From a guy who look to hit a 600 CAN pc with ryzen 3 , a cheap case, use ssd from current 5850...

5$ its pretty awesome for the price. Got mine free from my grandma, those still selling for 100-200$ in Region..
Looking forward to your upgrades. No information realy on internet ..
 
  • Like
Reactions: NutymcNuty

NutymcNuty

Don't drink too much!
OP
Member
Joined
Mar 24, 2015
Messages
501
Trophies
0
Location
Ottawa, Ontario
XP
1,205
Country
Canada
Got a 5850 at the moment, was looking for an upgrade. Might get a 1050 ti around 120-140 CAD pretty soon (still negociate) . I've put an SSD, removed hdd, installed windows 10 pro . Runs pretty well, faster than my brother and mom laptop 2015-2016 for browsing, video, LoL. May buy a new psu to handle that graphic card atm. Still looking hard for some deal in Canada with black friday at poor rates.
You should look at https://www.reddit.com/r/bapcsalescanada/new/ to look at deals often updated.

From a guy who look to hit a 600 CAN pc with ryzen 3 , a cheap case, use ssd from current 5850...

5$ its pretty awesome for the price. Got mine free from my grandma, those still selling for 100-200$ in Region..
Looking forward to your upgrades. No information realy on internet ..
dude i'm somewhat hyped for black friday just to go with my friends to Canada Computers, I hope they have any low profile gt 1030 for dirt cheap(er)
 

mgrev

Music Addict, Video Game Fanatic
Member
Joined
Apr 13, 2015
Messages
1,916
Trophies
0
Location
Under Tomato Hentai's stairs
XP
1,517
Country
Norway
but wouldn't a core 2 duo bottleneck with a 1050ti? I'm thinking of buying a 1030 off a friend for $40
Something you could do is get a q6660 (core 2 quad) for dirt cheap, and just replace it. i'd do that and get a 1050 ti, or not upgrade the cpu, and get the 1030. It depends on the ammount of money you want to spend
 

NutymcNuty

Don't drink too much!
OP
Member
Joined
Mar 24, 2015
Messages
501
Trophies
0
Location
Ottawa, Ontario
XP
1,205
Country
Canada
*UPDATE*

i GOT A Core 2 Quad for it and it works really well! Just incase anyone is wondering what core 2 quad its a q8400, the chipset supports it but nowhere on the cpu upgrade pdf said anything about the cpu, so am really glad it works really well! this pc is gonna replace my dying desktop at this rate! also gonna be buying a gt 1030 soon
 
  • Like
Reactions: TotalInsanity4

TotalInsanity4

GBAtemp Supreme Overlord
Member
Joined
Dec 1, 2014
Messages
10,806
Trophies
0
Location
Under a rock
XP
9,803
Country
United States
*UPDATE*

i GOT A Core 2 Quad for it and it works really well! Just incase anyone is wondering what core 2 quad its a q8400, the chipset supports it but nowhere on the cpu upgrade pdf said anything about the cpu, so am really glad it works really well! this pc is gonna replace my dying desktop at this rate! also gonna be buying a gt 1030 soon
Are you getting the 1030 cheap or buying it full price new?
 

Hypnotizing

Well-Known Member
Newcomer
Joined
May 30, 2015
Messages
88
Trophies
0
Age
30
XP
205
Country
Mexico
I have this exact model as well, as far as i know the highest cpu it can handle is a Core 2 Quad q9550, im currently running the stock Core 2 duo E6550

My question is: if i change it to the q9550, which would be the highest graphics card it would handle?
 
  • Like
Reactions: NutymcNuty

NutymcNuty

Don't drink too much!
OP
Member
Joined
Mar 24, 2015
Messages
501
Trophies
0
Location
Ottawa, Ontario
XP
1,205
Country
Canada
I have this exact model as well, as far as i know the highest cpu it can handle is a Core 2 Quad q9550, im currently running the stock Core 2 duo E6550

My question is: if i change it to the q9550, which would be the highest graphics card it would handle?
well the psu is only something like 240 watts so not a huge amount of gpu's work at the most i'd put in a 1050ti
 
  • Like
Reactions: TotalInsanity4

TotalInsanity4

GBAtemp Supreme Overlord
Member
Joined
Dec 1, 2014
Messages
10,806
Trophies
0
Location
Under a rock
XP
9,803
Country
United States
I have this exact model as well, as far as i know the highest cpu it can handle is a Core 2 Quad q9550, im currently running the stock Core 2 duo E6550

My question is: if i change it to the q9550, which would be the highest graphics card it would handle?
well the psu is only something like 240 watts so not a huge amount of gpu's work at the most i'd put in a 1050ti
Agreed ^^
 
  • Like
Reactions: NutymcNuty
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo: Flame not a thing happened here but my ex and her mom's whole area got destroyed