Golden Sun black screen freeze on r4 wood?

Discussion in 'NDS - ROM Hacking and Translations' started by 727, Dec 5, 2010.

Dec 5, 2010
  1. 727
    OP

    Member 727 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 8, 2008
    Messages:
    521
    Country:
    United States
    To my knowledge I'm using the most up to date r4 wood. you can link the newest one and Ill try that just in case but whenever I load the game it just turns to a black screen.
     
  2. Kiaku

    Member Kiaku GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 22, 2010
    Messages:
    273
    Country:
    United States
    highlight the game on the menu, press y, and y again, press R, and turn "cheat in game (AR)" to off and "reset in game" to off.
     
  3. Spenstar

    Member Spenstar "Leave it to me"

    Joined:
    Jun 16, 2009
    Messages:
    1,053
    Location:
    Why would you like to know?
    Country:
    United States
    And the latest version of Wood R4 is v1.19

    FileTrip Download: Wood R4 1.19
     
  4. sword414

    Member sword414 GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    163
    Country:
    Canada
    you have a bad rom... cause I know like 10 other ppl IRL that got it to work on Wood R4
     
  5. Spenstar

    Member Spenstar "Leave it to me"

    Joined:
    Jun 16, 2009
    Messages:
    1,053
    Location:
    Why would you like to know?
    Country:
    United States
    That is, if he was using the latest Wood firmware, but he didn't tell us exactly what version he was using so we can't jump to that conclusion so quickly [​IMG]
     
  6. 727
    OP

    Member 727 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 8, 2008
    Messages:
    521
    Country:
    United States
    ya got a new rom, new firmware. still black screen. i have heard of a lot of people having problems with this game. surprised it hasnt gotten any attention here.
     
  7. Etalon

    Member Etalon Former Akaio Fanboy

    Joined:
    Oct 18, 2010
    Messages:
    1,205
    Country:
    Morocco
    Reformatt your mSD with Panasonic Formatter.
     
  8. Spenstar

    Member Spenstar "Leave it to me"

    Joined:
    Jun 16, 2009
    Messages:
    1,053
    Location:
    Why would you like to know?
    Country:
    United States
    Also, what version of GS are you playing? of [E]?
     
  9. 727
    OP

    Member 727 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 8, 2008
    Messages:
    521
    Country:
    United States
    The U version. my card is fine. plays everything but this.
     
  10. Spenstar

    Member Spenstar "Leave it to me"

    Joined:
    Jun 16, 2009
    Messages:
    1,053
    Location:
    Why would you like to know?
    Country:
    United States
    Then the only other thing I can think of is to reformat your card like what Etalon said.
    And since you are using Wood R4 1.18 or 1.19, the black screen AP on GS should be fixed.
     
  11. 727
    OP

    Member 727 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 8, 2008
    Messages:
    521
    Country:
    United States
    guess ill try another rom
     
  12. Etalon

    Member Etalon Former Akaio Fanboy

    Joined:
    Oct 18, 2010
    Messages:
    1,205
    Country:
    Morocco
    Do you understand what "Reformatting your mSD" means ?
     

Share This Page