Hacking Going Online with an Out of Region Console/Game?

bobtheglob101

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Aug 6, 2013
Messages
204
Trophies
0
Age
33
XP
258
Country
United States
Apologizes if this has been answered several times beforehand, but I could not get any clear information about it. Say I have a JAP n3DS and whenever GW releases 9.2 support for it will I be able to use my US dumped .3dz files (with headers) and play online on the JAP 3DS? I've heard a strange license agreement popup appears if you try to do something like this, but I'd like some clarification, thanks!
 

Thirty3Three

Musician Member
Banned
Joined
Mar 22, 2013
Messages
3,956
Trophies
0
Location
Wherever you want me, baby.
XP
2,595
Country
United States
Apologizes if this has been answered several times beforehand, but I could not get any clear information about it. Say I have a JAP n3DS and whenever GW releases 9.2 support for it will I be able to use my US dumped .3dz files (with headers) and play online on the JAP 3DS? I've heard a strange license agreement popup appears if you try to do something like this, but I'd like some clarification, thanks!

You can! B) That's what I'm doing too!
 
  • Like
Reactions: Margen67

bobtheglob101

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Aug 6, 2013
Messages
204
Trophies
0
Age
33
XP
258
Country
United States
It's not a license agreement, but it's the parental lock.

I'm looking at a thread over at Maxconsole (don't know if I can post a link, google Gateway 3DS online region). Is that the one you're talking about?
TheThere's reason it wouldn't work. Also gateway supports region free. I've been playing a Japanese game online on my USA 3DS. It doesn't exactly need a source.
Thanks. Seeing you're able to play a JP region game online in a US console I'm sure it will work the other way as well :)
 

MattKimura

3DS & WiiU Enthusiast
Member
Joined
Jun 30, 2014
Messages
2,133
Trophies
1
XP
2,776
Country
United States
I'm able to play the Eur demo of Monster Hunter 4 Ultimate online on my USA 3DS. As the above user said, Gateway is regionfree and You should have no issues. As long as it's not a Sky3DS
 

_eyCaRambA_

Well-Known Member
Member
Joined
Apr 22, 2009
Messages
525
Trophies
0
Location
Right around the corner™
XP
378
Country
United States
I'm able to play the Eur demo of Monster Hunter 4 Ultimate online on my USA 3DS. As the above user said, Gateway is regionfree and You should have no issues. As long as it's not a Sky3DS
Do you use cia or 3dz? I've tried to play the demo on my JP 3DS and no matter what, I get error 003-0399 despite having confirmed the online agreement etc.
 

bobtheglob101

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Aug 6, 2013
Messages
204
Trophies
0
Age
33
XP
258
Country
United States
Yeah I know this thread is old, but now that N3DS GW support is out I tried going online with my US games on a JPN N3DS and a license agreement did indeed pop up. Regardless if you accept it or not the game thinks you declined it and refuses to go online. Anybody have a fix for this?
 

sarkwalvein

There's hope for a Xenosaga port.
Member
Joined
Jun 29, 2007
Messages
8,327
Trophies
1
Age
39
Location
Niedersachsen
XP
10,284
Country
Germany
Perhaps you should try going online with a Japanese have first and accept the license there. It is just a theory, but perhaps if you agree using an in region game it will not ask for further agreements.
 

bobtheglob101

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Aug 6, 2013
Messages
204
Trophies
0
Age
33
XP
258
Country
United States
Perhaps you should try going online with a Japanese have first and accept the license there. It is just a theory, but perhaps if you agree using an in region game it will not ask for further agreements.

I've accepted the agreement on a Japanese ROM and it connected fine but the US games still don't want to connect and still want me to agree to terms I can't even accept :(
 

Booga

New Member
Newbie
Joined
Mar 16, 2015
Messages
2
Trophies
0
Age
45
XP
31
Country
Senegal
I vaguely remember reading that you can use the Config program from Nintendo's SDK tools to set the user agreement value to ff.ff. It should work after that.

I'm quite new to this. Any guide on how do I do this? I have the config.cia file but I'm not sure what to do with it and how to set the value to ff.ff.

Can someone help out? PM me if required.
 

Adhun

New Member
Newbie
Joined
May 10, 2015
Messages
2
Trophies
0
Age
31
XP
31
Country
Hello, Currently i also am stuck on the 0399 error code in the terms agreement, i know that the solution is the config.cia, and find the EULA.

But my problem is, all the config.cia found in the sdk rar file all says invalid import, i cannot seem to find a working config.cia, and i tried renaming the csu to 3ds, and doesnt work also.

can someone pm me the link for the working config.cia, Please?

Thank you
 
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    KenniesNewName @ KenniesNewName: From his auntie's wife side