Global Trade System Freezing

Discussion in 'NDS - Console and Game Discussions' started by TOM LINCOLN, Apr 23, 2007.

Apr 23, 2007
  1. TOM LINCOLN
    OP

    Newcomer TOM LINCOLN Member

    Joined:
    Apr 23, 2007
    Messages:
    23
    Country:
    United States
    Everytime I try to enter the GTS (after I save and go through the doorway) the screen turns black and freezes
    Does anyone else have this problem? Btw Im using an R4 and Im starting to think perhaps the file is corrupt.
     
  2. EarthBound

    Member EarthBound a/s/l?

    Joined:
    Aug 28, 2003
    Messages:
    825
    Location:
    Fort Worth,Texas
    Country:
    United States

    What version is your R4 kernal?

    I have a R4 using 1.08 in it works just fine.
     
  3. TOM LINCOLN
    OP

    Newcomer TOM LINCOLN Member

    Joined:
    Apr 23, 2007
    Messages:
    23
    Country:
    United States
    This is the one i got http://www.gameyeeeah.com/r4ds-microsdtf-s...pter-p-190.html

    I tried re-DLing the file for da game and it still freezing >_
     
  4. EarthBound

    Member EarthBound a/s/l?

    Joined:
    Aug 28, 2003
    Messages:
    825
    Location:
    Fort Worth,Texas
    Country:
    United States


    Download this

    http://r4ds.net/download/English-1.08.rar

    Install it on your SD card/R4.
     
  5. TOM LINCOLN
    OP

    Newcomer TOM LINCOLN Member

    Joined:
    Apr 23, 2007
    Messages:
    23
    Country:
    United States
    Alright [​IMG]
     
  6. TOM LINCOLN
    OP

    Newcomer TOM LINCOLN Member

    Joined:
    Apr 23, 2007
    Messages:
    23
    Country:
    United States
    DUDE! U R A GOD [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]
    It works now! Yo wats ur friend code man? Mines 3694-6496-6642
    Trade some Pokyman!
     
  7. EarthBound

    Member EarthBound a/s/l?

    Joined:
    Aug 28, 2003
    Messages:
    825
    Location:
    Fort Worth,Texas
    Country:
    United States
    Mine is 4252 9951 4509

    Your my first friend =D!
     
  8. TOM LINCOLN
    OP

    Newcomer TOM LINCOLN Member

    Joined:
    Apr 23, 2007
    Messages:
    23
    Country:
    United States
    Your the first one too dude [​IMG]
     
  9. TOM LINCOLN
    OP

    Newcomer TOM LINCOLN Member

    Joined:
    Apr 23, 2007
    Messages:
    23
    Country:
    United States
    yo which pokemon u got btw?

    I got :
    LV 20 Monferno
    LV 9 Pachirisu
    LV 17 Prinplup
    LV13 Shinx
    Lv 5 Geodude (rock smash whore)
    LV 17 Alakazam

    since u helped meh out ill give u any of them since i can just back up my file [​IMG]
     
  10. EarthBound

    Member EarthBound a/s/l?

    Joined:
    Aug 28, 2003
    Messages:
    825
    Location:
    Fort Worth,Texas
    Country:
    United States

    Alright =)

    I just PM'd you.
     
  11. nothclif

    Newcomer nothclif Newbie

    Joined:
    Jan 2, 2007
    Messages:
    5
    Country:
    I'm having the same problem, but with a SC DS1, are there any fixes for it yet?
     
  12. zacstill

    Newcomer zacstill Member

    Joined:
    Aug 7, 2006
    Messages:
    30
    Country:
    United States
    Same problem here, but with SC Lite
     
  13. Jusin

    Newcomer Jusin Newbie

    Joined:
    Oct 2, 2006
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    Same problem using a Supercard lite, with the lastest firmware and software

    When I did it, I lost my first caught pokemon...
     
  14. nothclif

    Newcomer nothclif Newbie

    Joined:
    Jan 2, 2007
    Messages:
    5
    Country:
    I fixed mine by switching the save size to 2m, it was at 512.

    Edit:
    This was for the SC DS1
     
  15. muthu

    muthu Newbie

    This is for Supercard Lite:

    I was experiencing the same problem, latest firmware and all but the game still freezes once i pass through the GTS door. What i did was to download the 2.56 converting software from http://eng.supercard.cn/soft_scl.htm and use that to convert again.

    Now it works like a charm =)) hope it helps
     
  16. SPiko

    Newcomer SPiko Advanced Member

    Joined:
    Mar 10, 2007
    Messages:
    67
    Country:
    United States
    Wait...does that work? Can you just trade off a pokeman then reupload your save file? [​IMG]
    Give me your piplup. [​IMG]
     
  17. zacstill

    Newcomer zacstill Member

    Joined:
    Aug 7, 2006
    Messages:
    30
    Country:
    United States
    I've been using version 2.58 to convert

    Did you replace 2.58 with 2.56?

    I'll give it a try but it seems strange

    I just converted again with 2.58 and it worked.. hmm

    Thanks anyway for your help
     
  18. vonManstein

    Newcomer vonManstein Newbie

    Joined:
    Feb 26, 2007
    Messages:
    6
    Country:
    Portugal
    I'm also having the same problem (it freezes when I try to enter the main part of GTS, after it saves). I'm pretty sure I don't have a corrupted file (I've already beaten the Elite Four, finished the National Pokidex etc).

    If it's due to slow microSD speed then there isn't much I can do (aside from buying another microSD). I'm using Sandisk 2gb at the moment (non japanese).

    Forgot to say, using an M3 DS Simply.
     

Share This Page