GH:A notes out of sync with v0.3

Discussion in 'Wii - Hacking' started by sum182, Oct 29, 2008.

Oct 29, 2008
  1. sum182
    OP

    Newcomer sum182 Advanced Member

    Joined:
    Oct 23, 2008
    Messages:
    65
    Country:
    United States
    So i DLed GH:A NTSC to play with backuplauncher v0.3 and and when i tried to play a song all the notes were out of sync....pretty badly lol. Anyone have this problem with the new loader? I thought it was supposed to fix it?....its unpatched btw
     
  2. sfunk

    Member sfunk GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 2, 2002
    Messages:
    206
    Location:
    Ottawa
    Country:
    Canada
    I have had no problems with syncing in the game. Did you try using the options within the game to calibrate lag? I think some TVs produce inconsistency in the timings with the game. Hopefully that will help.
     
  3. sum182
    OP

    Newcomer sum182 Advanced Member

    Joined:
    Oct 23, 2008
    Messages:
    65
    Country:
    United States
    Ill give that a shot but i'm not using a HDTV so i didnt think it'd be a problem.
     
  4. sfunk

    Member sfunk GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 2, 2002
    Messages:
    206
    Location:
    Ottawa
    Country:
    Canada
    Yeah, I was under the impression that only fancy TVs had that problem too...
     
  5. sum182
    OP

    Newcomer sum182 Advanced Member

    Joined:
    Oct 23, 2008
    Messages:
    65
    Country:
    United States
    Yeah, no that didnt fix it. Its still bad. Thats weird...i tried changing the hook type to, did nothin to
     
  6. dinofan01

    Member dinofan01 Misses the old days...

    Joined:
    Jul 4, 2008
    Messages:
    2,842
    Country:
    United States
    Ive heard this solution spoken of in the forum before:
    When a song barely starts, pause the game. Stay on the pause screen for about 30 seconds and then un pause the game. The game should be better synced now.

    Hopefully that helps. I can't confirm this fore sure since I heard this second hand.
     
  7. Luriden

    Member Luriden GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 23, 2008
    Messages:
    429
    Location:
    Topeka, KS
    Country:
    United States
    I've had this same problem, as well as with GH3... but oddly enough GH3 custom discs work fine...

    When a song starts, pause it, and restart it again. Works everytime. Definitely not the most convenient way of fixing it, but if there's a better way I'd really like to know.
     
  8. canon560

    Newcomer canon560 Member

    Joined:
    Aug 1, 2006
    Messages:
    21
    Country:
    France
    Press Start==> Restart the song
    and it will be sync [​IMG]
     
  9. sum182
    OP

    Newcomer sum182 Advanced Member

    Joined:
    Oct 23, 2008
    Messages:
    65
    Country:
    United States
    Alright guys, i'll give that a shot. Thanks!
     
  10. Sstew

    Member Sstew GBAtemp's Grim Reaper.

    Joined:
    Jul 15, 2008
    Messages:
    1,463
    Location:
    Florida
    Country:
    United States
    Weird, You'd think the new loader would have fixed that, I mean GH:WT runs fine the notes aren't out of sync... weird.
     
  11. sum182
    OP

    Newcomer sum182 Advanced Member

    Joined:
    Oct 23, 2008
    Messages:
    65
    Country:
    United States
    yeah, thats what i wouldve thought to....meh, anyways that fixed it enough for me to avtally play. thanks!
     

Share This Page