GCN Multidisc - Will DVD Data Disc work?

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by SSJ Zac, May 18, 2009.

May 18, 2009
  1. SSJ Zac
    OP

    Member SSJ Zac GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 8, 2004
    Messages:
    207
    Country:
    United States
    Hello. I was wondering if just using a program such as Nero to burn a few GCN games onto a DVD Data Disc would work just the same as using a Multigame ISO Creator?

    EDIT: Actually, what I meant was instead of using the multigame iso creator, could I just put all the GCN games onto 1 DVD Data Disc(DVD-R) and use that as a multigame disc? As in, would it still work the same if I used the data disc method on wiigator's GCN backup loader?

    In short, do I have to use a Multigame creator or can I just put them on a data disc?
     
  2. Hedgehogofchaos

    Member Hedgehogofchaos GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 19, 2008
    Messages:
    172
    Country:
    Canada
    you mean dvd+r? yea your dvd+r will work you just need to adjust the bitsettings to dvd-rom
     
  3. SSJ Zac
    OP

    Member SSJ Zac GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 8, 2004
    Messages:
    207
    Country:
    United States
    Actually, what I meant was instead of using the multigame iso creator, could I just put all the GCN games onto 1 DVD Data Disc(DVD-R) and use that as a multigame disc? As in, would it still work the same if I used the data disc method on wiigator's GCN backup loader?
     
  4. FenrirWolf

    Member FenrirWolf GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,343
    Location:
    Beaverton, OR
    Country:
    United States
    I doubt it. Why would you want to do that when you can use the multigame ISO creator anyway?
     
  5. kyle007

    Member kyle007 GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 5, 2008
    Messages:
    387
    Country:
    United States
    yeah i highly doubt it would work but why don't you burn a coaster just to confirm our theory lol
     
  6. Nintendo_Chick

    Member Nintendo_Chick GBAtemp Fan

    Joined:
    Feb 6, 2009
    Messages:
    386
    Country:
    United States
    No... you need the gamecube os too.
     
  7. nIxx

    Member nIxx GBAtemp Maniac

    Joined:
    Sep 30, 2007
    Messages:
    1,459
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    Or you try the Multiloader from waninkoko [​IMG] but you need still the creator
     

Share This Page