GCN backups that are 2 discs...

Discussion in 'Wii - Hacking' started by NightKry, Jun 7, 2009.

Jun 7, 2009
  1. NightKry
    OP

    Member NightKry GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 19, 2007
    Messages:
    278
    Location:
    Like, here?
    Country:
    Canada
    Say for example, Killer 7 is a GCN game that spans across two games. Would I use MultiGameISOCreator to combine the two ISOs into one, and burn that on a disc? What happens if the game prompts me to insert the second disc? What do I do?

    Or do I just burn them seperately on two discs and proceed as normal? I think I've read somewhere that you can burn multiple games onto one disc and select which game to play. I'm currently using WiiGator's GCN backuplauncher v0.2.
     
  2. Law

    Member Law rip ninjacat that zarcon made me

    Joined:
    Aug 14, 2007
    Messages:
    4,132
    Location:
    ‭jerkland
    Country:
    United Kingdom
    You can either burn it to a multigame disk, or burn them to seperate disks.

    Gamecube Backup launcher lets you change disks if you boot the game by pressing B, in which case when promted to switch disks just eject the one that is in there and insert the second.

    If you are running a multigame ISO, Wiigators gamecube backup launcher will let you choose the second disk with the z button, then select the first disk and boot it with B. then when promted to switch disks, press Z (Personally, I hold it. Never tried just pressing it once), then eject the disk, then put the disk back in and it will load the second disk.


    Works fine with Tales of Symphonia.
     
  3. FenrirWolf

    Member FenrirWolf GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,343
    Location:
    Beaverton, OR
    Country:
    United States
    Just so you know, 0.2 is more recent than Xi
     
  4. Law

    Member Law rip ninjacat that zarcon made me

    Joined:
    Aug 14, 2007
    Messages:
    4,132
    Location:
    ‭jerkland
    Country:
    United Kingdom
    Didn't read the op fully.
     
  5. NightKry
    OP

    Member NightKry GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 19, 2007
    Messages:
    278
    Location:
    Like, here?
    Country:
    Canada
    Thanks Law. I'll go try it out when I reach the part where the game will prompt me to switch discs and let you know how it goes.

    Basically I insert the first disc and press Z, then select the first disc, press B to boot it. When the game prompts me to switch discs, I just hold Z, press eject, then put it right back in?

    Thanks =D
     
  6. FenrirWolf

    Member FenrirWolf GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,343
    Location:
    Beaverton, OR
    Country:
    United States
    I did. But your edit made what I said null and void, so there ya go.
     

Share This Page