1. Timmyhawky

    OP Timmyhawky Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 7, 2008
    Messages:
    71
    Country:
    Netherlands
    Hi,
    sorry for reading, this is another noob question(and maybe wrong section).
    Is there any(paid or free) version of Gamecube Action Replay which doesn't require the slot-B adapter, so just runs from DVD?
    Thanks
     
  2. AshuraZro

    AshuraZro Belongs in a museum.
    Member

    Joined:
    Feb 21, 2004
    Messages:
    2,474
    Country:
    Canada
    You can format a standard gamecube 59 block memory card to act as the AR card I think. Can't remember how or if you can do it with simply just the disk and a memory card, it's been awhile since I've looked over that kind of stuff.
     
  3. Timmyhawky

    OP Timmyhawky Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 7, 2008
    Messages:
    71
    Country:
    Netherlands
    I haven't got a normal GC save card(and not a reader at all), I only have a SD gecko.
    Well, if it's the only way and readers aren't too expensive I will buy a GC memcard.
     
  4. AshuraZro

    AshuraZro Belongs in a museum.
    Member

    Joined:
    Feb 21, 2004
    Messages:
    2,474
    Country:
    Canada
    I will look into it later today if I get a chance as I have everything already. If it would work with a gamecube memory card, then I see little reason why it wouldn't work with a small sd card and sd gecko. Used to back up GCN saves through PSO+BBA because I was too damned cheap to buy a new card hehehe
     
  5. Timmyhawky

    OP Timmyhawky Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 7, 2008
    Messages:
    71
    Country:
    Netherlands
    I'm using my modded Wii [​IMG] So PSO won't work, but the Wii is also able to load what PSO loads(GCOS).
     
  6. SkH

    SkH GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Apr 5, 2006
    Messages:
    1,112
    Country:
    Algeria
    PSO? BBA? [​IMG]
     
  7. FAST6191

    FAST6191 Techromancer
    Reporter

    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    30,527
    Country:
    United Kingdom
  8. shark2003

    shark2003 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 10, 2006
    Messages:
    70
    Country:
    United States

    Yes,this is true,it will work with pretty much any standard GC mem card,thats what I have used forever for my GC Action Replay...
     
  9. Timmyhawky

    OP Timmyhawky Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 7, 2008
    Messages:
    71
    Country:
    Netherlands
    Just inserting the memcard and that's everything? Without a memcard reader?
    Then I buy one tomorrow.
     
  10. shark2003

    shark2003 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 10, 2006
    Messages:
    70
    Country:
    United States
    Should be able to just format your memcard with your gamecube inserted into slot B and put in your AR disk and select a few codes for anything then press start and insert any game then shut off and turn back on and it should have automatically put an AR file on the memcard.
     
  11. Timmyhawky

    OP Timmyhawky Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 7, 2008
    Messages:
    71
    Country:
    Netherlands
    Thanks, I get myself a GC card soon [​IMG]
     
  12. nephdj

    nephdj GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Apr 13, 2007
    Messages:
    442
    Country:
    dunno why people are saying "format", call you need to do is copy the file onto another card

    Its treated as a normal save, but its undeleateable on the orginal AR memory card.
     
  13. SkH

    SkH GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Apr 5, 2006
    Messages:
    1,112
    Country:
    Algeria
    So exactly how to get this to work?
     
  14. Timmyhawky

    OP Timmyhawky Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 7, 2008
    Messages:
    71
    Country:
    Netherlands
    I bought a 32MB Gamecube Memory card a hour ago(They call it Wii memcard).
    It works fine [​IMG]

    But now is my problem:
    I use a wavebird controller, and it acts like the analog thing is turned up, so it's hard to select cheats and impossible to add them! Some guys told me about Wavebird issues with AR, so it's a known issue.

    I've heard of GCOS versions with AR built-in, does anyone know a working one? I tried 1.5 with SDload and it didn't work(selected AR, pressed Z, then it went back to the GCOS menu).
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - hardware, without,