?
  1. I can't do that (have no 3DS) (have not tested that)

    109 vote(s)
    40.4%
  2. Yes

    48 vote(s)
    17.8%
  3. No

    26 vote(s)
    9.6%
  4. I don't know

    87 vote(s)
    32.2%
  5. 270 voter(s)
  1. Fishaman P

    Fishaman P Speedrunner
    Member

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    3,283
    Country:
    United States
    There are many people who are able and willing to test.
     
  2. sgrabarz16

    sgrabarz16 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Apr 19, 2013
    Messages:
    1
    Country:
    United States
    Made an account to ask this.
    After a day of trial-and-error, I have gotten Pokemon Ruby to work, to do this I have to select flash 128k. When I save in the game, it seems to save OK, but when I shut it off and open it again there is no option to continue, just "New Game" and "Options".
    When I try to save in Fire Red, it says "Save error" and something about replacing memory.
    How do you successfully save?
    Also, I'm using it on a DS Lite with an Acekard 2i.
    Thanks
     
  3. bart2465

    bart2465 Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 5, 2012
    Messages:
    45
    Country:
    Netherlands
    you have to save twice.
    then you must press y twice
    this works for me with leaf green
     
  4. raystriker

    raystriker The powers that be
    Member

    Joined:
    Dec 28, 2011
    Messages:
    1,517
    Country:
    India
    or you can try the debug edition...something [f1] in the rom name.
    and as for ichfly, do please try to fix some more games
     
  5. Fishaman P

    Fishaman P Speedrunner
    Member

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    3,283
    Country:
    United States
    Saving isn't automatic; once you save in-game, press Y.

    Ruby should work fine with any (E) ROM, and maybe even a (U) rom.
    However, FireRed needs the [f1] ROM to save consistently.
     
  6. raystriker

    raystriker The powers that be
    Member

    Joined:
    Dec 28, 2011
    Messages:
    1,517
    Country:
    India
    Any new updates ichy?
     
  7. Fishaman P

    Fishaman P Speedrunner
    Member

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    3,283
    Country:
    United States
    Git code is being actively worked on, but it isn't stable enough to even put out an alpha (I'm assuming).

    That just means it'll be so much more awesome when it's released.
     
  8. raystriker

    raystriker The powers that be
    Member

    Joined:
    Dec 28, 2011
    Messages:
    1,517
    Country:
    India
    Hmm. i noticed...
    but it looks that he's (for the time being ) solely working on the UI(his latest commit says-"added new gui")
    Though i don't have any problems with the gui; it's plain and quite functional.
    It's the game compatibility i hope ichfly fixes quickly;)
     
  9. wzhy90

    wzhy90 Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 24, 2013
    Messages:
    19
    Country:
    Switzerland
    I have built from source, but the new ui has no resource, where can I download them?
     
  10. GerryS2

    GerryS2 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Apr 25, 2013
    Messages:
    1
    Country:
    Italy
    Hi at all, nice emualtor but how I can compile the source on github?
     
  11. ichichfly

    OP ichichfly GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Sep 23, 2009
    Messages:
    619
    Country:
    Gambia, The
    Here https://github.com/Nebuleon/TempGBA/tree/master/TEMPGBA + you get the default list from the bin download. I will add this folder with the next update of the source.

    Yes the current Version on git has some noise in the background.
     
  12. wzhy90

    wzhy90 Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 24, 2013
    Messages:
    19
    Country:
    Switzerland
    newgui now is only a UI, cant play any games?
     
  13. ichichfly

    OP ichichfly GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Sep 23, 2009
    Messages:
    619
    Country:
    Gambia, The
    It is only the UI it will lunch the emulator with parameters like what game to start play etc.

    Btw.: it is not working yet
     
  14. raystriker

    raystriker The powers that be
    Member

    Joined:
    Dec 28, 2011
    Messages:
    1,517
    Country:
    India
    Then for the time being, retain the old ui. it was quite simple and easy to use.;)
    And yeah, any game compatibility updates?
     
  15. nk101

    nk101 PRO NDSer PS3er WIIer
    Newcomer

    Joined:
    Apr 26, 2013
    Messages:
    11
    Country:
    United States



    I only get GURU ERROR
     
  16. Mana-Mahad

    Mana-Mahad Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Apr 29, 2013
    Messages:
    9
    Country:
    France
    Hi ! I have an R4 Revolution for DS (doesn't work on DSi, not SDHC) and when I start a game (with wood, latest version), I have this :
    "Warning, you try to run gbaemu DS on R4 (DS) - Revolution for DS gbaemu may not work, press A to continue and ignore this"

    I press A, and the game (Pokemon Leaf Green) start
    But, the save is corrupted, and the game freeze when I walk in the grass, and when I try to open the trainer card.

    With Ruby or Sapphire, I have the message "The internal battery has run dry"

    Can you help me please ?
     
  17. Drenn

    Drenn GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Feb 22, 2013
    Messages:
    574
    Country:
    Canada
    LeafGreen doesn't crash when you use "patch.pat". Select it, then "patch", then launch leafgreen.
     
  18. Fishaman P

    Fishaman P Speedrunner
    Member

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    3,283
    Country:
    United States
    That's because the RTC (clock) is not emulated. It'll only affect time-based events (like berries growing, or drawing lottery tickets), but saving will be fine.

    A) Deal with it.
    B) Patch your ROM with the RTC fix. AFAIK, it won't enable the clock (how could it?), it'll just disable that message.
     
  19. OliverReed

    OliverReed GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Apr 4, 2012
    Messages:
    106
    Country:
    Anybody know where i can get a newer version than the one on the OP?
     
  20. Fishaman P

    Fishaman P Speedrunner
    Member

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    3,283
    Country:
    United States
    For now, you'll have to compile it, or nicely ask someone else to upload their compile.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - gbaemu4ds, emulator, Entry)