GBA ROM white screen problems.

Discussion in 'Other Flashing Hardware & Software' started by nein89, Aug 17, 2006.

Aug 17, 2006

GBA ROM white screen problems. by nein89 at 1:10 AM (1,604 Views / 0 Likes) 5 replies

  1. nein89
    OP

    Newcomer nein89 Newbie

    Joined:
    Jun 29, 2006
    Messages:
    2
    Country:
    My apologies if I'm missing something obvious, but a search of the forums didn't turn up anything useful. I got my G6 Lite last week, downloaded and installed the latest versions of the loader and U-Disk Manager, and quickly got a few DS games and ScummVM up and running.

    I cannot, however, get any GBA ROMs functioning; when I try to run them, I get the usual loading indicator for a few seconds, and then both screens go white and stay that way. Things I've tried include: all three patching methods (hardware, software, and the default hardware+software), unzipping before burning them through the U-Disk Manager, running an intro remover program, and snagging a few different copies with different sizes from different sources.

    The only idea I've got left is to try different region releases (everything I've attempted so far was a U.S. release), but this strikes me as even more of a long shot than the intro remover was.

    Any other ideas would be greatly appreciated. Thanks in advance.
     
  2. Falkentyne

    Member Falkentyne GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 11, 2006
    Messages:
    193
    Country:
    United States
    You are running the roms in GBA mode, aren't you? [​IMG]

    You can't launch a GBA game from DS Mode (Example: through the file browser...)
    The DS and GBA are two different chips; I think DS uses ARM9 processor while GBA uses ARM 7.

    Press Y to start GBA mode.
     
  3. Rykar

    Newcomer Rykar Advanced Member

    Joined:
    Jul 6, 2006
    Messages:
    93
    Country:
    Press Y
     
  4. nein89
    OP

    Newcomer nein89 Newbie

    Joined:
    Jun 29, 2006
    Messages:
    2
    Country:
    ...Yeah, that would fit under the category of "incredibly obvious things I overlooked." Thanks for taking pity on me; it's greatly appreciated.
     
  5. afireinside0016

    Newcomer afireinside0016 Newbie

    Joined:
    Aug 17, 2006
    Messages:
    1
    Country:
    United States
    Yeah, I definately get this too. I know Im in GBA mode, cuz I was playing Pokemon earlier. Dotstream is the game that whitescreens for me. [​IMG]
     
  6. saxamo

    Member saxamo Spaaaaace!

    Joined:
    Aug 6, 2006
    Messages:
    775
    Location:
    NYC
    Country:
    United States
    I can't get Robopon 2 to work (don't ask. I loved the original so I wanted to see if this was any better)
     

Share This Page