GBA Exp_Loaders 0.5 (final)

Discussion in 'User Submitted News' started by Sephi, Mar 12, 2008.

Mar 12, 2008

GBA Exp_Loaders 0.5 (final) by Sephi at 6:05 PM (2,249 Views / 0 Likes) 10 replies

  1. Sephi
    OP

    Member Sephi fool

    Joined:
    Jan 21, 2008
    Messages:
    1,850
    Location:
    Rhode Island
    Country:
    United States
    Rudolph's Blog

    Download from blog

    GBAtemp mirror

    edit:

    tried the classic NES Legend of Zelda ports and they worked perfectly, previously they would not load "Game Pak Error"
     
  2. aranjuez

    Newcomer aranjuez Newbie

    Joined:
    Mar 13, 2008
    Messages:
    4
    Country:
    Netherlands
    Can somebody help please.
    After the use of the GBA EXPloader just playing some GBA games it is not possible to use the DS browser. My rampack is not recognised.
    Is there a way to check the RAM pack?

    Using NDS-lite with a R4 and a EZFLASZ 3 in 1
     
  3. Citronat

    Newcomer Citronat Member

    Joined:
    Jun 14, 2007
    Messages:
    43
    Country:
    Germany
    Can i use the Saves from the old ver. 0.4 for this newer version???
     
  4. Sephi
    OP

    Member Sephi fool

    Joined:
    Jan 21, 2008
    Messages:
    1,850
    Location:
    Rhode Island
    Country:
    United States
    yes

    I'm not sure, but you may need to clear the NOR RAM on the EZ-FLASH 3-in-1
     
  5. aranjuez

    Newcomer aranjuez Newbie

    Joined:
    Mar 13, 2008
    Messages:
    4
    Country:
    Netherlands
    How to clear the SRAM?
     
  6. Sephi
    OP

    Member Sephi fool

    Joined:
    Jan 21, 2008
    Messages:
    1,850
    Location:
    Rhode Island
    Country:
    United States
    I don't really know
     
  7. aranjuez

    Newcomer aranjuez Newbie

    Joined:
    Mar 13, 2008
    Messages:
    4
    Country:
    Netherlands
    How it is done I don't know but I removed all the directories (GBA SAVE & SIGN) from the R4 card start up again the GBA EXP loader and now it is working.
     
  8. pasc

    Member pasc GBATemps official GBA Freak

    Joined:
    Sep 9, 2006
    Messages:
    2,570
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    Kuru Kuru Kurin saves finall [​IMG] the only one left not working is Super Monkey Ball jr. but I doN't care. if you do rudolph feel free to complete your already fantastic work and add this aswell.
     
  9. Sephi
    OP

    Member Sephi fool

    Joined:
    Jan 21, 2008
    Messages:
    1,850
    Location:
    Rhode Island
    Country:
    United States
    aranjuez, there is Browser RAM Mode option you can use, it is located in the GBA Exp_Loader menu that is the farthest to the right.

    it will clear RAM and do a soft reset.
     
  10. Teclo

    Newcomer Teclo Advanced Member

    Joined:
    Nov 14, 2008
    Messages:
    56
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    I use an M3 Real with the expansion pack to play GBA games. They all work fine apart from Mother 3 which can't load games that I've made with Visual Boy Advance (it can read them and show the data contained within, such as play time, but it can't load them) and can't get past the character naming screen.

    I was told that I need to use ExpLoader to play Mother 3 so I've just downloaded it. The problem is that when I load it, it says that it can't find the expansion card.

    What's up with it? I mean, it is there and it's working - as I said, I can play all other GBA games on it.
     
  11. Trolly

    Member Trolly GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Sep 14, 2007
    Messages:
    1,720
    Location:
    Behind you! I know you looked!
    Country:
    United Kingdom
    You'll get much more responses if you post a new topic in the GBA forum section.
     

Share This Page