1. jscjml

    OP jscjml Monster Hunter
    Member

    Joined:
    Jan 4, 2015
    Messages:
    330
    Country:
    United States
    I just recently downgraded, and i've had to have tried over 60+ times to get the Gateway Launcher to boot up. I have launcher.dat in the root, using the HBL method but it isnt working.

    Could it be because my downgrade went weird in the middle? During installation it just said "An error has occured. Press the power button" so i restarted but my 3DS became 9.2 after.

    I mean im on 9.2 but i cant access Gateway... is there any way i can fix my installation? Maybe it didnt install all of the files when i downgraded. Im currently trying to rerun the downgrade program but it isnt booting up either... im gonna keep trying on that one.

    edit: Problem solved, since i had an error in installation i had to re-update back up to 10.3 and do the downgrade again. After that GW launcher started to load.
     
    Last edited: Jan 6, 2016
  2. Memoir

    Memoir Hi, I'm Cynical!
    Member

    Joined:
    Jun 24, 2007
    Messages:
    9,656
    Country:
    United States
    Uhhhhhhh.. If it errored during downgrade, you need to go back to 10.3 and try again.
     
    jscjml likes this.
  3. jscjml

    OP jscjml Monster Hunter
    Member

    Joined:
    Jan 4, 2015
    Messages:
    330
    Country:
    United States
    Ok, im just going to jump back up to 10.3 and try it again.
     
  4. Memoir

    Memoir Hi, I'm Cynical!
    Member

    Joined:
    Jun 24, 2007
    Messages:
    9,656
    Country:
    United States
    Yeah. If it errored, that means something didn't install properly. So, you must have been pretty far in the installation.
     
  5. jscjml

    OP jscjml Monster Hunter
    Member

    Joined:
    Jan 4, 2015
    Messages:
    330
    Country:
    United States
    Eh, kind of. I would say it installed maybe like 10 or 15 .cia files at max. Back up to 10.3, going to give it another go
     
  6. jscjml

    OP jscjml Monster Hunter
    Member

    Joined:
    Jan 4, 2015
    Messages:
    330
    Country:
    United States
    Thanks @Mchief298 ! I went back up to 10.3, and after a ton of tries on the sysUpdater got it running again. All of the .cia's installed including NATIVE_FIRM at the end, it rebooted and im on 9.2 Redid ninjhax and booted GW launcher, success! Formatting EmuNAND now. :D
     
    Memoir likes this.
  7. Megazorck

    Megazorck Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Oct 25, 2016
    Messages:
    1
    Country:
    How do you Update, the same happends to me but i cant update, when i try to acces to the sysipdtaer and pres on upgrade it crash and thats its ... Help pls
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - downgrade, Launcher, Gateway