Gateway 3DS multirom selection screen is broken with system emunand 10.6 update.

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by FakuMotaFaka, Mar 5, 2016.

  1. FakuMotaFaka
    OP

    FakuMotaFaka GBAtemp Regular

    Member
    120
    11
    Mar 5, 2016
    Canada
    The population is higher with CFWs but having a Gateway card is very convenient you know. Just drag and drop files and run but anyways Nintendo released the new 10.6 firmware everywhere and the multirom selection screen for gateway don't work.
    The gateway site saying 10.6 emunand is fully compatible... Not fully functional. They don't see the problem.... I'm running system firmware 4.2 with 10.6 emunand.

    Anyone facing this problem too? Non of the system I tried it on works. And I'm still using the old method of getting fbi/bigblue installed on my sys and emunand using gateway and with the multirom selection menu being broken I had to reformat the emunand and then install the fbi.cia and then update.... Pretty old school.
     


  2. Scarlet

    Scarlet Scarlet Sword

    Member
    GBAtemp Patron
    Scarlet is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    1,828
    1,968
    Jan 7, 2015
    United Kingdom
    Middleish North-Left
    Not got any issue here. Tried on a 2DS, 3DS XL and N3DS on 10.6 emuNAND and it's fine.
     
  3. Sliter

    Sliter GBAtemp Psycho!

    Member
    3,038
    801
    Dec 7, 2013
    Brazil
    ᕕ( ᐛ )ᕗ
    Strange, I got no problem here as well, on a 3DSXl of a friend.. I don't played to test because he is kinda "don't use my stuff without me looking, just do the job >:c" lol
    But seemed to work :/
    well anything just downgrade the emunand
     
    FakuMotaFaka likes this.
  4. sj33

    sj33 GBAtemp Addict

    Member
    2,713
    1,717
    Oct 22, 2013
    Japan
    Working here too.

    Are you sure you're not booting into Classic Mode?
     
    FakuMotaFaka likes this.
  5. omega59

    omega59 GBAtemp Fan

    Member
    488
    67
    Jul 14, 2007
    Canada
    works fine for me here.
     
    FakuMotaFaka likes this.
  6. _eyCaRambA_

    _eyCaRambA_ GBAtemp Advanced Fan

    Member
    523
    139
    Apr 22, 2009
    United States
    Right around the corner™
    Works fine here.
    Tested on N3DS, Sys 9.2, EmuNAND 10.6 via OoT3DS as well as O3DS, Sys 9.2, EmuNAND 10.6 via Browser Exploit and O3DS XL, Sys 4.1, EmuNAND 10.6 via MSET
     
    FakuMotaFaka likes this.
  7. FakuMotaFaka
    OP

    FakuMotaFaka GBAtemp Regular

    Member
    120
    11
    Mar 5, 2016
    Canada
    Yea that's weird.. I'm happy to get a second opinion from you guys. Thanks
    I tried it with 2 regular 3ds and with the latest Gateway fw. US console. The Gateway team don't see the problems too.. Am I the only one.
    Can't really reach out to them for support

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    .
    Lol. I still have friends like that.
    Is it safe to downgrade back to 10.5?

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    I'm sure. My Gateway card is in my system when I launch the launcher. It auto boots in emunand. I can play cia games there.
     
    Last edited by FakuMotaFaka, Mar 5, 2016
  8. Sliter

    Sliter GBAtemp Psycho!

    Member
    3,038
    801
    Dec 7, 2013
    Brazil
    ᕕ( ᐛ )ᕗ
    well the emunand is safe to downgrade but even have an backup XD (I even do a backup before updating so anything I canj ust back XD)
     
    FakuMotaFaka likes this.
  9. FakuMotaFaka
    OP

    FakuMotaFaka GBAtemp Regular

    Member
    120
    11
    Mar 5, 2016
    Canada
    Well I'm only using my system to play games. There's no benefits I can really tell between 10.5 and 10.6. Can u tell me how or give me a link to downgrade the emunand. I have downgraded my system through gw and the hbm.. And those were all tutorials I read up on from here at GBAtemp. I never post anything till now... And I don't know of another method to downgrade my emunand.
     
    Last edited by FakuMotaFaka, Mar 5, 2016
  10. Sliter

    Sliter GBAtemp Psycho!

    Member
    3,038
    801
    Dec 7, 2013
    Brazil
    ᕕ( ᐛ )ᕗ
    I think like doing the same thing, but on emunand o-o I'm not sure actually ...
     
  11. FakuMotaFaka
    OP

    FakuMotaFaka GBAtemp Regular

    Member
    120
    11
    Mar 5, 2016
    Canada
    =\
     
    Last edited by FakuMotaFaka, Mar 5, 2016
  12. Sliter

    Sliter GBAtemp Psycho!

    Member
    3,038
    801
    Dec 7, 2013
    Brazil
    ᕕ( ᐛ )ᕗ
    well it a big loss if you start a new emunand?
    I don't know much how to help here x3x
     
  13. FakuMotaFaka
    OP

    FakuMotaFaka GBAtemp Regular

    Member
    120
    11
    Mar 5, 2016
    Canada
    True true... Must be my card or something... I tried it on both NA and JP consoles.. No go
     
  14. Sliter

    Sliter GBAtemp Psycho!

    Member
    3,038
    801
    Dec 7, 2013
    Brazil
    ᕕ( ᐛ )ᕗ
    oh :x but strange that it was working before the update, right?
    mke a new emunand on another SD just to test out
     
  15. FakuMotaFaka
    OP

    FakuMotaFaka GBAtemp Regular

    Member
    120
    11
    Mar 5, 2016
    Canada
    It works on firmware 10.5 and below.... Before... Just not on 10.6
     
  16. sj33

    sj33 GBAtemp Addict

    Member
    2,713
    1,717
    Oct 22, 2013
    Japan
    I really don't think the problem is 10.6 itself. Clearly something has gone wrong when upgrading EmuNAND.

    I'd try creating a fresh EmuNAND, then updating that EmuNAND to 10.6 again.
     
  17. KJ1

    KJ1 Old Member

    Member
    1,009
    136
    Nov 2, 2014
    India
    Are you using the latest Gateway firmware? The latest one is 3.7.1 which fixes this bug! :)
     
  18. FakuMotaFaka
    OP

    FakuMotaFaka GBAtemp Regular

    Member
    120
    11
    Mar 5, 2016
    Canada
    Yes
     
  19. MAXLEMPIRA

    MAXLEMPIRA Legends are Made from True Stories...

    Member
    861
    163
    Jun 24, 2012
    Mexico
    Kanto <- Hyrule -> Unova
    Did you format your micro sd used on red gateway cartrdridge?
     
    KJ1 likes this.
  20. FakuMotaFaka
    OP

    FakuMotaFaka GBAtemp Regular

    Member
    120
    11
    Mar 5, 2016
    Canada
    I've been using the same sd card for over a year and half now..... It has been formated to use with the gateway card since they allow multirom booting but something broke the multirom selection. I can upload a video with my setups and stuff

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Yea a... This is embarrassing... I might of overwritten the launcher when I was copying the rxtools files over to my SD card... I decided to redownload the latest gateway firmware the 3.7.1.... Everything works... Thanks man.
    My bad everyone.
     
    Sliter and MAXLEMPIRA like this.