?
  1. Yes

    133 vote(s)
    65.8%
  2. No

    68 vote(s)
    33.7%
  3. 202 voter(s)
  1. Localhorst86

    Localhorst86 Robert'); DROP TABLE members;--
    Member

    Joined:
    Jul 17, 2014
    Messages:
    2,416
    Country:
    Germany
    tried it on my regular old 3ds, my copy doesn't work. Is the exploit supposed to work on a regular 3ds XL?

    3DS firmware - XL 9.2E
    OoT - Front: LNA-CTR-AQEP-EUR Back: AQEPX10191
    Working y/n - Not Working
    Purchased when? - sometime in 2014

    Edit: savefile "gateway" shows up and loads, game freezes on pressing A. No gateway menu.


    See updated post further down below.
     
  2. ophbalance

    ophbalance Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 10, 2015
    Messages:
    18
    Country:
    United States

    I've only tried it on O3DS/XL with the 4.x firmware versions, but it doesn't work for me on either. Only the N3DS. I've got a smash bro's cart that could bring the firmware up to 8.1, but I don't have the time to fart with it today. I suspect it's a N3DS only exploit at this point.
     
  3. Localhorst86

    Localhorst86 Robert'); DROP TABLE members;--
    Member

    Joined:
    Jul 17, 2014
    Messages:
    2,416
    Country:
    Germany
    Aw, crud.I wanna trade in my 3DS XL on gamestop but wanna make sure my copy of oot works first.
     
  4. toto621

    toto621 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jan 19, 2015
    Messages:
    365
    Country:
    Belgium
    New 3DS (XL) firmware - 9.0.0-20E
    OoT - Front: LNA-CTR-AQEP-EUR
    OoT - Back: AQEP941223
    Working YES
    Purchased when? - Today :)

    Save imported to cartridge with Gateway on 3DS XL (Stock Firmware 4.5 - EmuNAND 9.5.0-23E)

    EmuNAND fully working (no missing GW3D bug in settings) with SanDisk Ultra (Class 10) 16GB Micro-SD.
     
  5. YourHero

    YourHero GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Apr 22, 2010
    Messages:
    1,025
    Country:
    United States
    Is this thread about testing a dump?Or do we have a new exploit?

    Edit: Googled and wow, it's the Wii all over again.
     
  6. Stwert

    Stwert GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jan 6, 2015
    Messages:
    857
    Country:
    United Kingdom
    Ok just to add to the list. I've got an AUS N3DS XL on firmware 9.0 and I used my original 3DS XL on 4.5 to do the save restore. Here's my results.

    N3DS XL firmware - 9.0
    OOT - Front: LNA-CTR-AQEP-EUR Back: AQEP151111
    Working y/n - Yes it's working.
    Purchased when? - Yesterday, direct from Nintendo UK
     
  7. BoomerNT

    BoomerNT Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 7, 2015
    Messages:
    24
    Country:
    Switzerland
    Again, from club.tgfcer.com. Thanks to the original poster!

    New 3DS firmware - 8.1.0-0J
    Front: LNA-CTR-AQEJ-JPN
    Back: AQEJ810083
    Working y/n - Yes
     
    gamesgames likes this.
  8. Lyan53

    Lyan53 Member
    Newcomer

    Joined:
    May 11, 2010
    Messages:
    24
    Country:
    France
    Same version for me:

    New 3DS XL Metallic Blue PAL-E (AUS)
    Firmware version: 9.0.0-20E
    Zelda OoT Front: LNA-CTR-AQEP-EUR
    Zelda OoT Back: AQEP731202
    Working: YES (With .sav file from GW)
    Purchased: 2013 November 6
     
  9. roxararmada

    roxararmada Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Mar 13, 2015
    Messages:
    6
    Country:
    France
    Hi :/
    New 3DS firmware - 9.0E
    Front: LNA-CTR-AQEP-EUR
    Back: AQEP710091
    Working y/n - No (corrupted save)
     
  10. Localhorst86

    Localhorst86 Robert'); DROP TABLE members;--
    Member

    Joined:
    Jul 17, 2014
    Messages:
    2,416
    Country:
    Germany
    just got myself a N3DS XL

    3DS firmware - XL 9.2E
    New 3DS firmware - XL 9.0E
    OoT - Front: LNA-CTR-AQEP-EUR Back: AQEPX10191
    Working y/n - Not Working on regular 3DS, working fine on N3DS
    Purchased when? - sometime in 2014
     
  11. fille

    fille GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Mar 28, 2014
    Messages:
    330
    Country:
    Belgium
    Front Cartrigde :LNA-CTR-AQEP-EUR
    Back Cartridge :AQEP241001
    New 3DSXL firmware 9.0.0.2E
    Working fine here.
    Purchased yesterday,luck me,last copy in the store,driving near 2 a 3 hours to find 1 copy,all the rest it was not available anymore,and could not order it anymore because game is old.
    so im very lucky and happy.
     
  12. Max128

    Max128 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Dec 19, 2013
    Messages:
    134
    Country:
    Canada
    A few days ago, I have rented the game has a video club, corrupted save.

    Today i find the last one in store for buy.. finally! Works perfectly.

    Info:

    New 3DS firmware - XL 9.0U
    Front: LNA-CTR-AQEE-USA
    Back: AQEE251001
    Working y/n - YES
     
  13. sonic2756

    sonic2756 Friendly Neighborhood Wolf
    Member

    Joined:
    Feb 3, 2010
    Messages:
    673
    Country:
    United States
    I uploaded my thread with a save for not working retail EU carts.
     
    memomo, TheBroCode and kingsora831 like this.
  14. bytor

    bytor GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Mar 5, 2008
    Messages:
    299
    Country:
    Could the OP change my entry in the list please..? I found out that my white screen problem was down to the file(s?) on my memory cards being fragmented. Running Defraggler on the relevant folders on my PC hard drive and copying them over again solved the problem. Works every time now. Here's the info again:

    Bytor's Test:
    New 3DS firmware: 9.0E
    Front: LNA-CTR-AQEP-EUR
    Back: AQEP910202
    Working: Yes, works every time as long as you pause for a few seconds before pressing A.
     
  15. Atross

    Atross Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 6, 2015
    Messages:
    94
    Country:
    France
    Not for me. with the same configuration, after ~10 try.

    Edit: I wasn't put the Launcher.dat in my micro SD, damn. x)
    Works perfectly.
     
  16. Riff89

    Riff89 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 19, 2015
    Messages:
    75
    Country:
    United States
    I do have the action replay powersaves device-- should that *in theory* allow me to switch between the two save datas without fear of losing anything?
     
  17. Sh4d0w927

    Sh4d0w927 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    2
    Country:
    United States
    Bought the LE Zelda 3ds (original) used and assume this is the card that came with the bundle in EUR.
    New 3DS firmware - XL 9.0E
    OoT - Front: LNA-CTR-AQEP-EUR Back: AQEPX10191
    Working y/n - Yes
    Purchased when? - bought used in like new condition
     
  18. Pixolator

    Pixolator Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Mar 14, 2015
    Messages:
    3
    Country:
    Canada


    Today I went in store got the last one same code on back,one problem, I don't have a old 3DS :( how can I put that save into game?

    Thanks!
     
  19. Riff89

    Riff89 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 19, 2015
    Messages:
    75
    Country:
    United States
    After some tinkering around and asking around, it does seem pretty certain that this method is exclusive to the New 3DS. I tried both the GW save and the sonic2756 GW save. The GW save was corrupt and the sonic GW save worked all the way up until I pressed A to get to the Gateway menu. At that point the gameplay froze and the music kept going, forcing me to hold the power button until a shutdown occurred.
     
  20. sniperseyes

    sniperseyes Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 11, 2011
    Messages:
    46
    Country:
    United States
    New 3DS black JP import
    Firmware version: 8.1.0-0JP
    Zelda OoT Front: LNA-CTR-AQEJ-JPN
    Zelda OoT Back: AQEJZ41133
    Working: SEMI (With .sav file from GW)
    Purchased:March 10 2015

    The gateway menu launches when pressing A EVERY SINGLE TIME I TRY. However, I cant get emunand/GW mode to work on my console. It breaks the 3ds but I don't get the rom selection menu. and Ideas?
    Also I forgot to mention my card has the e manual option. So I have no Idea what to do, should I dump my rom and upload it to the internet or what?
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Compatibility, Gateway, Please