1. stanleyopar2000

    stanleyopar2000 Dirty Weeb ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Member

    Joined:
    Jun 22, 2007
    Messages:
    4,109
    Country:
    United States
    didn't want to update?...
     
  2. 2Hack

    2Hack HYPiavelli
    Member

    Joined:
    Nov 26, 2014
    Messages:
    2,236
    Country:
    Canada
    You can do emuNAND to emuNAND transfer lol. Just do that.
     
    Margen67 likes this.
  3. stanleyopar2000

    stanleyopar2000 Dirty Weeb ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Member

    Joined:
    Jun 22, 2007
    Messages:
    4,109
    Country:
    United States

    from the system settings? it's probably going to wipe my XL right?

    so emunand doesn't have an issue with the highest firmware?
     
  4. andzalot55

    andzalot55 I'm very delicious. mmmm.
    Member

    Joined:
    Nov 14, 2014
    Messages:
    801
    Country:
    Canada
    has gateway truly delivered??? still disappointed.
     
  5. SomecallmeBerto

    SomecallmeBerto The Anti-Hero
    Member

    Joined:
    Dec 17, 2014
    Messages:
    1,097
    Country:
    United States

    It will but your going to use your new xl as your main....right?
     
  6. SomecallmeBerto

    SomecallmeBerto The Anti-Hero
    Member

    Joined:
    Dec 17, 2014
    Messages:
    1,097
    Country:
    United States

    Why
     
    Margen67 likes this.
  7. andzalot55

    andzalot55 I'm very delicious. mmmm.
    Member

    Joined:
    Nov 14, 2014
    Messages:
    801
    Country:
    Canada
    need oot. dont want to buy sky3ds or oot. Just want to use the useless GW blue card.
     
  8. 2Hack

    2Hack HYPiavelli
    Member

    Joined:
    Nov 26, 2014
    Messages:
    2,236
    Country:
    Canada
    Make a backup of the emuNAND of your Old 3ds, then system transfer while in emuNAND in BOTH consoles. Then apply the backup back onto the old3ds SD card.

    EmuNAND can be on 9.5 no issues.
     
    Maximilious likes this.
  9. florian

    florian GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Feb 6, 2008
    Messages:
    579
    Country:
    France
    IRONFALL eshop not work on N3DS in emunand 9.5 work only in demo mode , on 3ds XL normal 4.5 emunand 9.5 it work full version ? strange
     
  10. fille

    fille GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Mar 28, 2014
    Messages:
    314
    Country:
    Belgium
    just buyed loz ocarina of time,i searched 4 hours for it,every store here at antwerpen.
    backing up my nand of new 3ds now.
    exploit is working fine,tested it already.
    also exported emunand of my 3ds xl,so just import it to my N3ds sdcard and it doesnt have to be online.
    but 3dsxl 4.5 hack is easyer,its just select profile and done,start gateway mode and your set,with this method is more work.
    i just do this for testing,gonna use 3dsxl,waiting till they maybe find better hack.
     
  11. Binebina87

    Binebina87 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    May 27, 2013
    Messages:
    245
    Country:
    Gambia, The
    Are there any downsides to having the same "everything" on both 3DSs. With playing local coop or sth like that?
     
  12. 2Hack

    2Hack HYPiavelli
    Member

    Joined:
    Nov 26, 2014
    Messages:
    2,236
    Country:
    Canada
    I don't know tbh. Haven't tried it before. Honestly, I would just reinstall everything as cia since fake signed CIA files are allowed in emuNAND anyways. It's just a bit more complicated for some users lol.
     
  13. LinkmstrYT

    LinkmstrYT ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Member

    Joined:
    Dec 16, 2013
    Messages:
    1,561
    Country:
    United States
    Then how about you look for exploits on the New3DS and then make your own CFW with a rom loader for FREE.

    Or buy games and support the developers to make more games. (Best option)
     
    Maximilious likes this.
  14. andzalot55

    andzalot55 I'm very delicious. mmmm.
    Member

    Joined:
    Nov 14, 2014
    Messages:
    801
    Country:
    Canada
    ok
     
    Margen67 likes this.
  15. Veign06

    Veign06 Member
    Member

    Joined:
    May 18, 2008
    Messages:
    174
    Country:
    United States
    Okay, so I have an original US 3DS, AUS New 3DS. I have a US version of Zelda which I know will not work. If I find a PAL version of the game will I still be able to load that in my original US 3DS or would it require 2 3DS systems of the same region? Sorry, I have never tried a retail cart of another region so I wasnt sure if you can play a PAL retail cartridge in a US system with gateway (i know roms work but wasnt sure on retail carts).
     
  16. VeryCrushed

    VeryCrushed Devious Prorammer
    Member

    Joined:
    Dec 26, 2014
    Messages:
    451
    Country:
    United States
    Is it possible to use Powersaves to restore the save file? I could pick one up tomorrow if so.
     
  17. Aglae Pheryl

    Aglae Pheryl GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Feb 25, 2014
    Messages:
    367
    Country:
    France
    Folks,

    I am not sure what to do with the N3DS once I have first boot up with OOT. I ran the savegame and it brought me to the Gateway menu.
    I have then done a backup of the system. Should I now format ? and then ?

    Thanks.
     
  18. SomecallmeBerto

    SomecallmeBerto The Anti-Hero
    Member

    Joined:
    Dec 17, 2014
    Messages:
    1,097
    Country:
    United States

    No
     
  19. SomecallmeBerto

    SomecallmeBerto The Anti-Hero
    Member

    Joined:
    Dec 17, 2014
    Messages:
    1,097
    Country:
    United States

    yes format emunand...please note this will delete everything on your SD card...so back that up.
     
  20. mary1517

    mary1517 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    108
    Country:
    Poland
    So this new method is like... The Twilight Hack for the Wii right? You have a zelda game with a hacked save file. The only difference is that you need a rare game that can not even work or a flashcard from another company, another device that will do magic with your saves, and a gateway card... no, it's not like the twilight hack...

    But better this than nothing right? Do you have to run this every time you want to lunch gateway or emunand or do you just run this one time, install something and that's it? I'm confused.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Gateway, Arrived, Public