GameCube on Wii Query

Discussion in 'Wii - Hacking' started by WickEd, Aug 30, 2007.

Aug 30, 2007

GameCube on Wii Query by WickEd at 11:37 AM (711 Views / 0 Likes) 3 replies

  1. WickEd
    OP

    Newcomer WickEd Member

    Joined:
    May 17, 2004
    Messages:
    25
    Country:
    So I just had my WiiKey installed and seem to be having trouble.

    After burning the PAL setup ISO and running it in the PAL Wii, the game shows up in the Wii menu as a GameCube game, but upon opening it, goes straight to a black screen. Shortly after, the screen shows "An Error has occurred, please remove the game and turn off the system etc etc".

    [​IMG]
     
  2. philipcooper

    Member philipcooper GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 18, 2007
    Messages:
    195
    Location:
    Liverpool (UK)
    Country:
    United Kingdom
    Its ment to show up as a gamecube game as for the error do another burn the copy might be faulty.
     
  3. WickEd
    OP

    Newcomer WickEd Member

    Joined:
    May 17, 2004
    Messages:
    25
    Country:
    *Solved*

    My Wii had already been updated through Wi-Fi to version 3.0. I don't see much documentation on this, perhaps it could be put in a tutorial like place - the WiiKey website mentions it but doesn't provide a fix, you need to run GCOS before hand and boot the disc through that.

    Bizarre
     
  4. AWESOME_noob

    Member AWESOME_noob GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 3, 2004
    Messages:
    266
    Country:
    United Kingdom
    Yes i do the disc swap method too when playing GC games..
     

Share This Page