GameCube Backup Loading

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by cheez203, Apr 3, 2010.

Apr 3, 2010

GameCube Backup Loading by cheez203 at 5:24 PM (1,229 Views / 0 Likes) 8 replies

  1. cheez203
    OP

    Member cheez203 GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 20, 2010
    Messages:
    131
    Country:
    Canada
    Hi guys. Is there was a way to get more than 1 gamecube game per dvd-r disc? If there is do i have to have a modchip or will a softmodded wii work? thanks in advance.
     
  2. Covarr

    Member Covarr Sentient Cash Register

    Joined:
    Oct 21, 2005
    Messages:
    872
    Location:
    Far East of Eden
    Country:
    United States
  3. cheez203
    OP

    Member cheez203 GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 20, 2010
    Messages:
    131
    Country:
    Canada
    Thanks so all i do is run the program add the isos and burn them and run neogamma or wii backup launcher and i can choose which game i want to play?
     
  4. Krestent

    Member Krestent What to post?

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    3,952
    Country:
    United States
    Why do you even have Wii Backup Launcher? It's outdated. Is your Wii capable of running GC backups? As in, does it have a cMIOS?
     
  5. cheez203
    OP

    Member cheez203 GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 20, 2010
    Messages:
    131
    Country:
    Canada
    Yes it does have a cmios.
     
  6. person66

    Member person66 If it isn't edited, it isn't a true person66 post

    Joined:
    Jun 16, 2009
    Messages:
    1,110
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    You may also want to choose the "shrink" option when you add games. It gets rid of the garbage data so you can fit more than 3 games on 1 disk, it doesn't effect the actual gameplay at all

    and yes, after burning the iso it creates, just start it like you would any other wii backup. Make sure you have the latest cmios for best compatibility (rev5, I believe)
     
  7. Traceable

    Newcomer Traceable Member

    Joined:
    Apr 4, 2010
    Messages:
    14
    Country:
    Saudi Arabia
  8. ddetkowski

    Member ddetkowski GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 15, 2009
    Messages:
    1,141
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    Also, you MAY have the dreaded D3-2 DVD drive, and it will NOT play backup discs of ANY kind.............
     
  9. cheez203
    OP

    Member cheez203 GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 20, 2010
    Messages:
    131
    Country:
    Canada
    Thanks for trying to scare me, but i can run wii backups perfectly! [​IMG] Thanks for all your help!
     

Share This Page