GameCube Backup Launcher help

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by warmijwilfaain, Jul 5, 2009.

Jul 5, 2009
  1. warmijwilfaain
    OP

    Member warmijwilfaain War Mage MILF

    Joined:
    Sep 30, 2007
    Messages:
    1,297
    Location:
    Kent. lolol
    Country:
    United Kingdom
    Okay, so I got a Wii, it was 4.0E system software... I installed the Homebrew Channel and DVDx

    I have a copy of Wind Waker burned to a DVD but I have no idea where to go from here xD

    Any help appreciated [​IMG]
     
  2. Fiesty Panda

    Banned Fiesty Panda Banned

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    118
    Country:
    United States
    Put the rungcbackup folder into the apps folder onto your SD card, the mIOS patcher folder into your the apps folder on the root of your SD card as well. Go into the Homebrew Channel with SD card inserted, run mIOS patcher, follow on screen instructions, run the rungcbackup app with DVD inserted, you're good to go. You only need to run the gcbackup app from now on. You may need to get a cIOS rev. I use 7, download that (cIOS rev7) and install it like you did the mIOS patcher.

    PS: Windwaker = GREATEST VIDEO GAME EVER, listening to the soundtrack right now [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]
     
  3. warmijwilfaain
    OP

    Member warmijwilfaain War Mage MILF

    Joined:
    Sep 30, 2007
    Messages:
    1,297
    Location:
    Kent. lolol
    Country:
    United Kingdom
    Thank you so much!! [​IMG]

    [​IMG] I'll do that now and report back [​IMG]

    EDIT: The RUNGCBACKUP file has a makefile and 2 folders in. is that right?
     
  4. Fiesty Panda

    Banned Fiesty Panda Banned

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    118
    Country:
    United States
    Alright, but keep in mind with gamecube backups, there's a lot of room for error. Make sure your apps are set up right (this isn't a problem if your familiar with the HBC) make sure mIOS and cIOS are patched, make sure you burned your DVD at 1x. At least it's not as hard as getting backups to run ON the gamecube, adjusting the laser pots, taking the GC apart. [​IMG]

    EDIT: Standby, I'll set up the SD card for you, just because I love Windwaker that much.
     
  5. warmijwilfaain
    OP

    Member warmijwilfaain War Mage MILF

    Joined:
    Sep 30, 2007
    Messages:
    1,297
    Location:
    Kent. lolol
    Country:
    United Kingdom
    Well... I put in the rungcbackup folder and the mIOS patcher folder into the apps folder. Nothing shows up on the homebrew channel.

    They're the folders with a makefile and stuff in... Can you link me to the right files?

    EDIT: Ah thanks ^____^
     
  6. Fiesty Panda

    Banned Fiesty Panda Banned

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    118
    Country:
    United States
    Alright, run cIOSrev7 and miospatcher in the homebrew channel, then rungcbackup will start your backup.



    Here's what you should have on your SD card
    http://sharebee.com/81db0c6d
     
  7. warmijwilfaain
    OP

    Member warmijwilfaain War Mage MILF

    Joined:
    Sep 30, 2007
    Messages:
    1,297
    Location:
    Kent. lolol
    Country:
    United Kingdom
  8. Fiesty Panda

    Banned Fiesty Panda Banned

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    118
    Country:
    United States
  9. mikeyt1998

    Member mikeyt1998 YouTube Glitcher

    Joined:
    Aug 11, 2007
    Messages:
    1,359
    Location:
    Dalton-in-furness, north west
    Country:
    United Kingdom
    lol i dont think that cIOS is required in order to run backup GC games, since wii mode cant run in GC mode IOS nor cIOS will be taken into account.

    also, i think if you install the Mios Xi as 'rungcbackup and wiigator backup loader' the GC games load through the disc channel, at least, they did for me, but i have cIOSCORP installed... and i guess IOS is needed for reading GC games in the system menu [​IMG]

    at least i think so... i'm not an expert on the GC side of the wii [​IMG]
     
  10. Fiesty Panda

    Banned Fiesty Panda Banned

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    118
    Country:
    United States
    Yeah, some of us with LU64 wiis can't get cIOSCORP, and this method works fine. As for cIOS, I thought that maybe you had to install it for some reason, I remember reading about it somewhere... No harm in installing it anyways though.
     
  11. chrisman01

    Member chrisman01 GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 9, 2008
    Messages:
    313
    Location:
    Maine
    Country:
    United States
    This is EXACTLY what I've been looking for!! Thank you so much!! [​IMG]

    I don't like that sharebee site at all, though. I got a pop-up ad for a Senior Citizen Friendfinder [​IMG] [​IMG] [​IMG]

    I'm not hungry anymore, but at least this'll solve my backup problems [​IMG]
     
  12. Fiesty Panda

    Banned Fiesty Panda Banned

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    118
    Country:
    United States
    No problem, to be honest I haven't ever gotten a GC backup to run on my wii. When I sold it the first time I got rid of my Wavebirds and memory cards (STUPID, STUPID!!!) I've only recently ordered another GC controller and memory card for my new wii, which'll be here in a week or two, so I've been reading up on GC backups and that's what I've found [​IMG]. This is the first time I've used sharebee, I agree, as a downloader it'd be easier to host it on one site, but as an uploader, its nice to give it to a bunch of sites so you'll never have to rehost it.
     
  13. mikeyt1998

    Member mikeyt1998 YouTube Glitcher

    Joined:
    Aug 11, 2007
    Messages:
    1,359
    Location:
    Dalton-in-furness, north west
    Country:
    United Kingdom
    he never said it was an LU64... and it's him we're helping not you [​IMG]

    + i was only mentioning it, not attacking lol

    +i never said install it, i said i have it installed and that MIGHT be what causes the disc channel loading thats all.
     
  14. warmijwilfaain
    OP

    Member warmijwilfaain War Mage MILF

    Joined:
    Sep 30, 2007
    Messages:
    1,297
    Location:
    Kent. lolol
    Country:
    United Kingdom
    Tbh as long as I can run the backups, I'm fine [​IMG] I don't mind about the method. And I have no idea if it's an LU64 or not, I'm a noob to this whole thing and don't even know what it means xD
     
  15. Hybridx24

    Member Hybridx24 GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 17, 2008
    Messages:
    152
    Country:
    United States
    A little update: You might want to try using cIOS rev13a (for Wii games - said to be one of the best + most compatible), use NeoGamma R6 to run Wii games, GC Backup Launcer 0.2 for GC games, and install cMIOS rev3 (for GC compatibility).
     
  16. Fiesty Panda

    Banned Fiesty Panda Banned

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    118
    Country:
    United States
    LU64 = First 4 characters on your serial number, and mikey, I wasn't trying to sound hostile, unfortunately the internet can't portray the tone in which someone is writing too well [​IMG].
     
  17. silvershadow

    Member silvershadow GBAtemp Regular

    Joined:
    May 16, 2006
    Messages:
    125
    Country:
    Canada
    curious, how come you dont use neogamma r6 for gc games as well? is gc backup launcher 0.2 more compatible or something? just wondering:)

    mario kart double dash worked fine with neogamma r6 for me:)
     
  18. icebrg5

    Member icebrg5 GBAtemp Addict

    Joined:
    Apr 1, 2007
    Messages:
    2,326
    Country:
    United States

    cmios rev3 over rides the miospatcher by wiigator correct?

    So which is the better one to use?(Better compatibility)
     

Share This Page