G6 Real 1GB Save Problems

Discussion in 'Other Flashing Hardware & Software' started by PlooBloo, Feb 27, 2008.

Feb 27, 2008

G6 Real 1GB Save Problems by PlooBloo at 8:27 PM (1,400 Views / 0 Likes) 9 replies

  1. PlooBloo
    OP

    Member PlooBloo GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 6, 2006
    Messages:
    218
    Location:
    East Coast, USA
    Country:
    United States
    Okay, so, here I am again (sadly). My G6 Real seems to corrupt my save data every so often. It can save, but a within few hours - a week or two later, it just says "Save data corrupt" and there goes my entire save file. >_< I've been having this problem for awhile, and I did reformat it once when my G6 got corrupted. Anyone have any ideas? Should I just back up all my saves now and reformat again or is my G6 just faulty? Thanks.
     
  2. bryehn

    Member bryehn GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 26, 2004
    Messages:
    861
    Country:
    Canada
    back it up...charge your cart too...just leave it in he burner for a while..

    oh wait...G6 real...yeah I've never had an issue with mine, only my old slot2 G6
     
  3. PlooBloo
    OP

    Member PlooBloo GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 6, 2006
    Messages:
    218
    Location:
    East Coast, USA
    Country:
    United States
    My slot 2 G6 died a year ago. >_< Didn't expect this to happen again! T_T
     
  4. g6team

    Member g6team GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 30, 2007
    Messages:
    545
    Country:
    Hong Kong
    Ya, try charging it while you have it in your NDS. And just charge the NDS as usual.
     
  5. PlooBloo
    OP

    Member PlooBloo GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 6, 2006
    Messages:
    218
    Location:
    East Coast, USA
    Country:
    United States
    What do you mean by charging it while it's in my DS? ;O
     
  6. g6team

    Member g6team GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 30, 2007
    Messages:
    545
    Country:
    Hong Kong
    Charge your NDS while you have the G6 Real in slot-1.
     
  7. PlooBloo
    OP

    Member PlooBloo GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 6, 2006
    Messages:
    218
    Location:
    East Coast, USA
    Country:
    United States
    But I always do that. >_
     
  8. Wightslayer

    Member Wightslayer GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 18, 2008
    Messages:
    100
    Country:
    Australia
    Join the club, my G6 had HEAPS of problems.
    That was one of them. No matter how many times I formatted it it still was like that if not worse.
    My sis friend is trying to fix it. In the mean time he gave me another to "borrow", and that one's working fine.
     
  9. PlooBloo
    OP

    Member PlooBloo GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 6, 2006
    Messages:
    218
    Location:
    East Coast, USA
    Country:
    United States
    My Slot 2 G6 died on me completely, and it's the only reason I bought a G6 Real. T_T And now this >_
     
  10. PlooBloo
    OP

    Member PlooBloo GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 6, 2006
    Messages:
    218
    Location:
    East Coast, USA
    Country:
    United States
    Any other suggestions? It's still dying on me, which makes it quite hard to get anywhere in Apollo Justice w/o backing up every 20 minutes. >_
     

Share This Page