G-Force PAL and NTSC will not play past the "new game" optio

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by ddetkowski, Jul 26, 2009.

  1. ddetkowski
    OP

    Member ddetkowski GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 15, 2009
    Messages:
    1,141
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    cannot get G-Force PAL and NTSC will not play past the "new game" option.
    Has anyone got this to work?
    Both PAL and NTSC won't go past the loading screen when choosing new game.
    All other current games play fine, Ghostbusters, Wii Sports Resort, etc....

    NTSC Wii, softmodded with Neogamma R6 channel, homebrew, IOS249 rev7.

    if someone has a saved file for this game, I could try loading it and see it that would work......

    I have heard hard-modded Wii's have no problems.... This is just for Soft-mods.
     
  2. TRushInfo

    Banned TRushInfo Banned

    Joined:
    Jun 13, 2009
    Messages:
    978
    Country:
    United States
    Update your cios your on rev7 are u kidding me
     
  3. Bladexdsl

    Member Bladexdsl ZOMG my posts...it's over 9000!!!

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    14,356
    Location:
    Queensland
    Country:
    Australia
    rev7 LOL omg no wonder it won't work [​IMG] i've nearly finished this it's a sweet fucking game and the music in it is the best music i've heard in a video game in a long time. i'm trying to find the OST no luck yet...
     
  4. ddetkowski
    OP

    Member ddetkowski GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 15, 2009
    Messages:
    1,141
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    Ok, I updated my cios, I'm at ios249, rev 13b and it still hangs at the loading screen after choosing "new Game".
    am using Neogamma R6 with the backup launcher channel, tried ALL of the options.
    Burned PAL & NTSC of this game, is it because its a Disc and not from SD / USB hard drive?
    All my games are on Discs, DVD-R's nothing out of the ordinary.
    Have soft modded 11 Wii's so I know what I'm doing to a point. I have not ventured into the SD / USB loaders.
    Any info will help...........
     
  5. Bladexdsl

    Member Bladexdsl ZOMG my posts...it's over 9000!!!

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    14,356
    Location:
    Queensland
    Country:
    Australia
    you should try usb it's much mote stable than disc. playing backups on disc is going out of fashion
     
  6. ddetkowski
    OP

    Member ddetkowski GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 15, 2009
    Messages:
    1,141
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    I give up.
    I updated my IOS, 38 rev13b, tried ios14 also, used a usb hard drive with 3 games on it, and still, G Force will not get past the loading screen when choosing new game. The other games on the drive play fine,
    Tried various versions I found of game, same results, compressed, not compressed, PAL, NTSC and it won't work.
    No luck with discs OR off the hard drive.

    All I can do now is get a save file from someone and try loading that.
    Or, going to my local video store and renting it, create a save, and try loading that.

    Thats my conclusion.................Thanx for all the help
     
  7. ocdetective

    Member ocdetective GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 19, 2008
    Messages:
    601
    Country:
    Malaysia
    What are you busting his balls for? Rev 7 is perfectly fine for back up DISCS. Just as Rev9 or 10 is perfectly fine for USB loaders. For OP - It must simply be the copy you have.
     
  8. iceache

    Member iceache GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 6, 2007
    Messages:
    155
    Country:
    Canada
    Download it again.. sounds like a bad ISO.
     
  9. ddetkowski
    OP

    Member ddetkowski GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 15, 2009
    Messages:
    1,141
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    Finally got it working with Wii-ish channel force NTSC and 002 fix.
    Neogamma R6 would hang............
     
  10. kboxer

    Newcomer kboxer Member

    Joined:
    Jun 26, 2009
    Messages:
    47
    Country:
    United Kingdom
    Can you give me more details to what you did to get it working from disc? I have it on my Usb Drive and it works perfect from there just wanted the disc version to work for my kids Wii any help would be appreciated.
     
  11. Alexrose

    Member Alexrose Untitled

    Joined:
    Jan 20, 2009
    Messages:
    783
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    You're idiots if you think his cIOS is the problem. He's running a disc loader, there IS no problem. Use neogamma and turn 002 fix on. If that doesn't work it's most likely a bad iso or a bad burn. Either way you'll get an error code and you'll easily be able to identify the problem with that.
     
  12. ddetkowski
    OP

    Member ddetkowski GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 15, 2009
    Messages:
    1,141
    Location:
    United States
    Country:
    United States
  13. valnomien

    Newcomer valnomien Newbie

    Joined:
    Dec 15, 2007
    Messages:
    1
    Country:
    United States
    I have to agree with Alexrose this is not a cIOS issue. I have cIOS38_rev14 / IOS_249_rev13 / System Menu 4.0U / NeoGamma R6 and I am able to boot and play successfully 27 of 28 isos including Ghost Busters, Smash Bros, Wii Sports Resort, Conduit, EA Grand Slam, etc and I have tried every combination in region and config settings and I still hang after I choose difficulty level.
     
  14. dgohn2

    Newcomer dgohn2 Newbie

    Joined:
    Aug 1, 2009
    Messages:
    2
    Country:
    United States
    I have the same problem. 4.1 with rev14 and R6 backuploader no chip just softmodded. I found Wiiish Backup Launcher with 002 fix wad. Installed and worked. Give it a shot
     
  15. dgohn2

    Newcomer dgohn2 Newbie

    Joined:
    Aug 1, 2009
    Messages:
    2
    Country:
    United States
    I should have said had the same problem, because now I am up and running with this loader. Still kept the old one though. The hanging is due to the NeoGamma R6 Launcher but I have no idea why. My original disk would hang also but it worked great through the Wii disk channel
     

Share This Page