from 3.4 to x.x to install homebrew?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by wiinerdog, Nov 26, 2008.

Nov 26, 2008
  1. wiinerdog
    OP

    Newcomer wiinerdog Member

    Joined:
    Nov 26, 2008
    Messages:
    11
    Country:
    United States
    hi guys!
    newb here. yay, i feel the love. [​IMG]
    neway, i have a new wii here, mario kart wii and a 3.4 update (eek).

    so after doing some initial readings this afternoon, i want to install the homebrew channel.

    sounds like i should go to 3.2 rather than 3.3 and stay at 3.2. i've seen a lot of tutorials for taking a 3.3 newb to where i need to go, but i'm hoping for something similar for a 3.4 newb.

    [​IMG]

    is the tp hack necessary for that bootmii thing?
    wiibrew's website is down right now, hope that isn't permanent. [​IMG]

    thanks!
     


  2. thawkins1

    Member thawkins1 GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 26, 2008
    Messages:
    272
    Location:
    USA
    Country:
    United States
  3. wiinerdog
    OP

    Newcomer wiinerdog Member

    Joined:
    Nov 26, 2008
    Messages:
    11
    Country:
    United States
  4. EmperorOfCanada

    Member EmperorOfCanada GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 4, 2008
    Messages:
    1,478
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    Well. What is it you are thinking/hoping to do exactly?
     
  5. wiinerdog
    OP

    Newcomer wiinerdog Member

    Joined:
    Nov 26, 2008
    Messages:
    11
    Country:
    United States
    hey! great guide. [​IMG]


    well, i'm not sure at this point. i guess i was needlessly curious. [​IMG]
     
  6. EmperorOfCanada

    Member EmperorOfCanada GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 4, 2008
    Messages:
    1,478
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    Twilight princess is necessary to install Homebrew channel. Definitely [​IMG]
     
  7. wiinerdog
    OP

    Newcomer wiinerdog Member

    Joined:
    Nov 26, 2008
    Messages:
    11
    Country:
    United States

    [​IMG]

    i am too excited to mess around with all of this fun stuff!
     
  8. EmperorOfCanada

    Member EmperorOfCanada GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 4, 2008
    Messages:
    1,478
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    Lol. Does that mean your not going to? Do you HAVE a copy of Zelda, and/or an SD card? If not, go hop in the car and I'll see you when you get back from best buy [​IMG]
     
  9. dajavax

    Member dajavax GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    278
    Location:
    Monterrey
    Country:
    Mexico
    that tutorial is awesome... i recommend it.. i just did it on a friends wii... i could've done it myself but that tutorial simplified everything for me... puts me all the utilities i need in one place... and made me clear on what to do without fear i might screw something... so thanks EmperorOfCanada [​IMG]
     
  10. wiinerdog
    OP

    Newcomer wiinerdog Member

    Joined:
    Nov 26, 2008
    Messages:
    11
    Country:
    United States
    waiting for it to come in the mail. argh!
    i do have an sd card. it's 4gb, hope that won't be a problem.
     
  11. EmperorOfCanada

    Member EmperorOfCanada GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 4, 2008
    Messages:
    1,478
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    ER Not sure to be honest with you.
     
  12. zerof

    Member zerof GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 5, 2008
    Messages:
    602
    Country:
    United States
    Wii only supports
     
  13. wiinerdog
    OP

    Newcomer wiinerdog Member

    Joined:
    Nov 26, 2008
    Messages:
    11
    Country:
    United States
     
  14. zerof

    Member zerof GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 5, 2008
    Messages:
    602
    Country:
    United States
     
  15. zerof

    Member zerof GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 5, 2008
    Messages:
    602
    Country:
    United States
    I guess the problem is with SDHC.
     
  16. wiinerdog
    OP

    Newcomer wiinerdog Member

    Joined:
    Nov 26, 2008
    Messages:
    11
    Country:
    United States
    hmm. well, i just read a bunch of things that say the same thing. 2gb is the limit with SD unless you fill it up with junk/have enough data leaving under 2gb free. A lot of 4gb cards are much faster than 2gb cards.
    still, i'm not sure why mine works, it has 3.8gb free.
     
  17. zerof

    Member zerof GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 5, 2008
    Messages:
    602
    Country:
    United States
    That's straight from the maker of wii. [​IMG]

    Is your sd card sdhc?
     
  18. EmperorOfCanada

    Member EmperorOfCanada GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 4, 2008
    Messages:
    1,478
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    Does it say SDHC on it? *MICRO* Sd cards are almost always sdhc if they are 4GB+, but SD cards might not necessarily be.

    Yup. Im sure thats it actually. Its not SDHC
     
  19. wiinerdog
    OP

    Newcomer wiinerdog Member

    Joined:
    Nov 26, 2008
    Messages:
    11
    Country:
    United States
  20. EmperorOfCanada

    Member EmperorOfCanada GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 4, 2008
    Messages:
    1,478
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    And that card is NOT sdhc [​IMG] which is why your wii can read it I guess
     

Share This Page