Freshly cia'd EU game's menu splash screen is blacked out on rxtools CFW. Any ideas why/

Discussion in '3DS - Homebrew Development and Emulators' started by Xcyper33, Mar 4, 2016.

  1. Xcyper33
    OP

    Xcyper33 GBAtemp Regular

    Member
    202
    12
    Oct 2, 2007
    United States
    like when you hover ove rthe game in emunand the title screen to Inazuma Elven (as in the text part not the picture) is blacked out. Why does this happen?
     
  2. Xcyper33
    OP

    Xcyper33 GBAtemp Regular

    Member
    202
    12
    Oct 2, 2007
    United States
    I'd like to note that when I go into the game itself it plays perfectly
     
  3. Luglige

    Luglige hiatus

    Member
    1,411
    1,545
    Jan 24, 2016
    Antarctica
    under your bed
    T-the title wtc does it say?!
     
  4. MsMidnight

    MsMidnight part time fe modder

    Member
    1,753
    1,308
    Oct 12, 2015
    kys
    did you install it to system or sd in emunand
     
  5. Xcyper33
    OP

    Xcyper33 GBAtemp Regular

    Member
    202
    12
    Oct 2, 2007
    United States
    here is a visual reference: [​IMG]

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    emunand

    the title wtc?
     
  6. Joom

    Joom  ❤❤❤

    Member
    4,030
    2,734
    Jan 8, 2016
    United States
    No, he meant did you install it to the NAND (system memory) or the SD card?
     
  7. cearp

    cearp the ticket master

    Member
    7,515
    4,750
    May 26, 2008
    Tuvalu
    is the game the same region as your console?
     
  8. Xcyper33
    OP

    Xcyper33 GBAtemp Regular

    Member
    202
    12
    Oct 2, 2007
    United States
    SD Card.
     
  9. Xcyper33
    OP

    Xcyper33 GBAtemp Regular

    Member
    202
    12
    Oct 2, 2007
    United States
    No its not.

    But I also have Mario and Luigi Paper Jam EU version and the menu splash looks perfect on that one.
     
  10. Robmead23

    Robmead23 GBAtemp Regular

    Member
    129
    27
    Nov 6, 2015
    I had same problem with another cia on rxtools. Can't remember what it was but I never did find a fix. It worked to play though so I didn't look too hard into fixing it lol
     
  11. Xcyper33
    OP

    Xcyper33 GBAtemp Regular

    Member
    202
    12
    Oct 2, 2007
    United States
    does it depend on the CIA installed?
     
  12. cearp

    cearp the ticket master

    Member
    7,515
    4,750
    May 26, 2008
    Tuvalu
    this is the problem i'm 95% sure. i assumed it was the reason, that is why i asked.
    some games don't have a banner for all regions. not a big problem...
    it gets asked every so often... :)
     
  13. Xcyper33
    OP

    Xcyper33 GBAtemp Regular

    Member
    202
    12
    Oct 2, 2007
    United States
    Is there a way to hook a banner to a cia?

    this isn't really anything important just petpeve.
     
  14. xoxeee

    xoxeee Newbie

    Newcomer
    9
    2
    Jan 4, 2016
    I had the same problem with Mario paper, in my case the CIA file was corrupted, had to re-download again and try. You might try to reinstall the CIA again, maybe the installation was corrupted.