1. m4xw

    m4xw Ancient Deity
    Developer

    Joined:
    May 25, 2018
    Messages:
    2,349
    Country:
    Germany
    No Idea.
    But don't get me wrong, gc will just suck as much as now on linux then.
    And you can't even overclock as much to be able to use it :P
     
    wakabayashy likes this.
  2. HitchensRIP

    HitchensRIP GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Apr 3, 2017
    Messages:
    136
    Country:
    Malta

    That sux man as when they NX was announced/revealed all I could think of was GC on the go, especially considering I was already doing it on WiiU in semi portable mode, meh

    But oviously, appreciate your reply and honesty
     
  3. Josshy0125
    This message by Josshy0125 has been removed from public view by porkiewpyne, Sep 26, 2019, Reason: Thread cleanup.
    Sep 26, 2019 Show
  4. m4xw
    This message by m4xw has been removed from public view by porkiewpyne, Sep 26, 2019, Reason: Thread cleanup.
    Sep 26, 2019 Show
  5. Josshy0125
    This message by Josshy0125 has been removed from public view by porkiewpyne, Sep 26, 2019, Reason: Thread cleanup.
    Sep 26, 2019 Show
  6. bottmint
    This message by bottmint has been removed from public view by porkiewpyne, Sep 26, 2019, Reason: Thread cleanup.
    Sep 26, 2019 Show
  7. Josshy0125
    This message by Josshy0125 has been removed from public view by porkiewpyne, Sep 26, 2019, Reason: Thread cleanup.
    Sep 26, 2019 Show
  8. bottmint
    This message by bottmint has been removed from public view by porkiewpyne, Sep 26, 2019, Reason: Thread cleanup.
    Sep 26, 2019 Show
  9. Josshy0125
    This message by Josshy0125 has been removed from public view by porkiewpyne, Sep 26, 2019, Reason: Thread cleanup.
    Sep 26, 2019 Show
  10. bottmint
    This message by bottmint has been removed from public view by porkiewpyne, Sep 26, 2019, Reason: Thread cleanup.
    Sep 26, 2019 Show
  11. wakabayashy

    wakabayashy GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Dec 25, 2014
    Messages:
    634
    Country:
    France
    thanks for flycast and n64 anyway, I only hope someday you'll do saturn port and we can die peacefully :D
     
    m4xw likes this.
  12. Josshy0125
    This message by Josshy0125 has been removed from public view by porkiewpyne, Sep 26, 2019, Reason: Enough..
    Sep 26, 2019 Show
  13. bottmint
    This message by bottmint has been removed from public view by porkiewpyne, Sep 26, 2019, Reason: Thread cleanup.
    Sep 26, 2019 Show
  14. Gamerxxx

    Gamerxxx GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Oct 18, 2018
    Messages:
    177
    Country:
    Chile
    "If you're a SX OS user, however, there are some bad news for you: the core is inadvertently incompatible with the aforementioned CFW, so it will not work until TX fixes the issue"

    What problem does TX have to solve?
     
  15. enderer

    enderer GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jul 19, 2015
    Messages:
    200
    Country:
    United States
    does it support touchscreen light gun options?
     
  16. JakobAir

    JakobAir Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 17, 2017
    Messages:
    93
    Country:
    United States
    My soul is crushed...
     
  17. ChibiMofo

    ChibiMofo NPC Chibi-Robo for Wii needs a fan translation
    Member

    Joined:
    Jan 29, 2019
    Messages:
    182
    Country:
    Canada
    When I read the title, I assumed emulation of the Switch itself was being added to Retroarch. Don't overreact to other people's comments m4xw.
     
  18. HitchensRIP

    HitchensRIP GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Apr 3, 2017
    Messages:
    136
    Country:
    Malta
    Surely missed some drama here...
     
  19. cPix

    cPix Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 17, 2016
    Messages:
    40
    Country:
    Norway
    I have a noob question, I've tried to launch a DC game through retroarch/flycast on my switch, and as soon as i try to load the .cue file, i just get an atmosphere error 2144-0001, any clues to what im doing wrong?
     
  20. HitchensRIP

    HitchensRIP GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Apr 3, 2017
    Messages:
    136
    Country:
    Malta
    From the top of my head, although I never tried flycast, could be two things:

    - Retroarch must be launched via game mode (not through photo Album, you can look it up), to unlock more RAM
    - No DC BIOS in retroarch BIOS folder

    I can be absolutely wrong though
     
    Yoni Arousement and cPix like this.
  21. cPix

    cPix Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 17, 2016
    Messages:
    40
    Country:
    Norway
    Thanks! I think it was missing the bios :) Now that i try to load the .cue file, i get into the dreamcast bios menu, but the game is not loaded, only say "scanning cue" down in the left corner, could that be that it doesn't support that exact game?
     
  22. HitchensRIP

    HitchensRIP GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Apr 3, 2017
    Messages:
    136
    Country:
    Malta
    Dunno mate, as said, havent used it, yet, maybe this might help ?

    https://docs.libretro.com/library/flycast/
     
  23. cPix

    cPix Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 17, 2016
    Messages:
    40
    Country:
    Norway
    done all of that, still onlt getting the bios screen, hopefully someone knows what's going on :)
     
    Yoni Arousement and HitchensRIP like this.
  24. yusuo

    yusuo GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Oct 19, 2006
    Messages:
    3,247
    Country:
    United States
    Ignore
     
    Last edited: Sep 27, 2019
  25. Yoni Arousement

    Yoni Arousement GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Mar 3, 2009
    Messages:
    153
    Country:
    United States
    If I try to load a game without the bios files, it shows the Sega Enterprises screen and then closes. If I try with the bios files, Retroarch just closes. The same bios files that work with Reicast don't seem to work with this core. I've tried using the bios files from several different websites with no success. Certainly there's something I'm doing wrong there. As it stands, the core seems to require a very specific MD5/SHA-1 to work (please don't tell me I'm correct on that).
     
    Last edited: Sep 27, 2019
  26. Gamerxxx

    Gamerxxx GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Oct 18, 2018
    Messages:
    177
    Country:
    Chile
    I would like to know if a version of flycasts for SXOS already exists?
     
  27. wakabayashy

    wakabayashy GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Dec 25, 2014
    Messages:
    634
    Country:
    France
    no for now
     
  28. natanqb

    natanqb GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jan 24, 2017
    Messages:
    100
    Country:
    Brazil
    Where can i find the necessary BIOS to use this? I googled it but couldn't find it.
     
  29. natanqb

    natanqb GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jan 24, 2017
    Messages:
    100
    Country:
    Brazil
    How do i launch retroarch via game mode?
     
  30. HitchensRIP

    HitchensRIP GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Apr 3, 2017
    Messages:
    136
    Country:
    Malta
    You need to launch HB Menu via Game mode... so not via Album