Flashcart OS: Slot-1 Edition 2.0

Discussion in 'GBAtemp & Scene News' started by Urza, Mar 6, 2008.

Mar 6, 2008

Flashcart OS: Slot-1 Edition 2.0 by Urza at 4:49 AM (4,940 Views / 0 Likes) 18 replies

  1. Urza
    OP

    Member Urza hi

    Joined:
    Jul 18, 2007
    Messages:
    6,493
    Country:
    United States
    [​IMG] Flashcart OS: Slot-1 Edition 2.0
    More R4-esque, iFile integrated, bugfixs
    [​IMG]

    What TeenDev claims as the final version of his replacement OS for slot-1 flashcarts; v2.0. This is touted as the most stable release, many bugs have been fixed, and madcat1990's recent iFile has been integrated as the new file browser. Download and full changelog below.

    [​IMG] Download
    [​IMG] Source
     
  2. Feels Good Man

    Member Feels Good Man GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Apr 15, 2007
    Messages:
    1,643
    Country:
    Canada
    I dont get it. Is this like a replacement firmware thing like YSmenu?

    >__
     
  3. Urza
    OP

    Member Urza hi

    Joined:
    Jul 18, 2007
    Messages:
    6,493
    Country:
    United States
    Essentially its an R4-esque menu that can be run from any slot-1 card like a homebrew application.
     
  4. corbs132

    Member corbs132 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 19, 2004
    Messages:
    853
    Country:
    United States
    so it doesnt replace the firmware... seems useless unless it does. looks cool too.
     
  5. Rayder

    Former Staff Rayder Mostly lurking lately....

    Joined:
    Jan 14, 2007
    Messages:
    6,613
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    A point to this is something which I do not see. [​IMG]

    I already have an R4 plus a bunch of skins. Why would I use this?
     
  6. Doggy124

    Member Doggy124 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Sep 14, 2007
    Messages:
    831
    Location:
    Thailand
    Country:
    Thailand
    Replace OS for slot1? Why?

    But it might be good for slot2 user.
     
  7. Urza
    OP

    Member Urza hi

    Joined:
    Jul 18, 2007
    Messages:
    6,493
    Country:
    United States
    The target audience obviously isn't R4 users.


    This also supports file operations (thanks to madcat1990's iFile), such as renaming, deletion, copying.
     
  8. Feels Good Man

    Member Feels Good Man GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Apr 15, 2007
    Messages:
    1,643
    Country:
    Canada
    I found that sometimes the files dont show.

    I was navigating through the menu and the letter on the bottom screen disappeared =\
     
  9. golden

    Member golden What a Digital Dummy!!!

    Joined:
    Dec 1, 2007
    Messages:
    1,453
    Country:
    United States
    I arrogantly demand a slot 2 version for GBAMP users. NOW! I must be satisfied.
     
  10. JPH

    Banned JPH Banned

    Joined:
    Jul 11, 2006
    Messages:
    6,892
    Country:
    United States
    You can do that already with DSOrganize...
     
  11. Doggy124

    Member Doggy124 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Sep 14, 2007
    Messages:
    831
    Location:
    Thailand
    Country:
    Thailand
    As you mentioned DSO, (this may out of topic, sorry)
    Can you move cursor while renaming file with the newest version(3.2) ?
    Mine can't anymore [​IMG]
     
  12. JPH

    Banned JPH Banned

    Joined:
    Jul 11, 2006
    Messages:
    6,892
    Country:
    United States
    lol, yeah...just booted DSO up - you change the cursor with the d-pad [​IMG]
     
  13. Kellicros

    Member Kellicros GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 8, 2006
    Messages:
    409
    Country:
    This doesn't boot games right?
     
  14. Bri

    Member Bri GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Dec 25, 2007
    Messages:
    3,413
    Country:
    United States
    I can't move the cursor while renaming with version 3.2. I could with version 3.1.

    -Bri
     
  15. TeenDev

    Member TeenDev GBAtemp's Original Hipster

    Joined:
    Apr 29, 2007
    Messages:
    633
    Country:
    United States
    I guess this won't be my last release there is a bug with booting .nds from sub-folders.


    ill fix it tonoght

    it was originally designed for GnM users who have a shitty menu
     
  16. MadBob

    Member MadBob Nostalgia ain't what it used to be!

    Joined:
    Nov 6, 2002
    Messages:
    1,530
    Country:
    United Kingdom
    As there is a decrypter/encrypter for the R4 menu (which is after all only an encrytpted .NDS file) we should be able to encrypt this release and replace the R4 menu with it.
     
  17. LordMelkor

    Newcomer LordMelkor Advanced Member

    Joined:
    Jul 31, 2007
    Messages:
    94
    Location:
    California
    Country:
    United States
    how do you go about doing this? and what is the program you are referring to?
     
  18. Xlr0

    Newcomer Xlr0 Member

    Joined:
    Jan 1, 2009
    Messages:
    14
    Location:
    Neo olde tokyo
    Country:
    United States
    The card dosen't work for me. I only shows black screens
     
  19. dfgged

    Member dfgged GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 24, 2008
    Messages:
    107
    Location:
    Somewhere
    Country:
    United States
    It's because you need a folder on the root of your card named fshl. In that folder you need 1.the skin your using and 2 your favorate media player (I use moonshell) renamed mediaplay.bin
     

Share This Page