Flashcart of choice for dsl

Discussion in 'NDS - Flashcarts and Accessories' started by Noob15, Nov 28, 2010.

Nov 28, 2010

Flashcart of choice for dsl by Noob15 at 6:28 AM (1,467 Views / 0 Likes) 24 replies

  1. Noob15
    OP

    Newcomer Noob15 Member

    Joined:
    Dec 21, 2008
    Messages:
    19
    Country:
    Canada
    hey guys my sister broke my old cyclops ds.... don't even ask how T_T.

    well i am looking for a new flash cart to use. there is no way that i will be upgrading to a dsi since it is at the end of its life with 3DS coming out soon, so what flash cart would you recommend me get for my next cart. I know (or hear) that cyclops isn't the best anymore (since i got it before i have ignored all the other brands), and have no idea whta to get.

    I am using a sdhc card and would prefer to have as many features as possible so ya any ideas cause i looked through the info thread and am still not siure which would be best for me
     


  2. darkreaperofdrea

    Member darkreaperofdrea GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 27, 2010
    Messages:
    601
    Location:
    Batcave pl0x
    Country:
    Mexico
    a DSTT!
    [/troll off]
     
  3. RoMee

    Member RoMee ??

    Joined:
    Sep 3, 2010
    Messages:
    2,316
    Location:
    ??
    Country:
    United States
    since you love your cycloDS than just buy another one

    but if you want the best with "as many features as possible" it's the DSTWO
     
  4. ShadowSoldier

    Member ShadowSoldier GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 8, 2009
    Messages:
    9,383
    Country:
    Canada
    DSTWO for $35.00
    Real Time Save
    Real Time Cheats
    Real Time .txt walkthroughs
    GBA emulation
    SNES emulation
    Slowdown option
    Movie player.
    Plays roms right away without any patching or waiting for cracks

    DSTWO @ www.shoptemp.com
     
  5. FireGrey

    Member FireGrey Undercover Admin

    Joined:
    Apr 13, 2010
    Messages:
    3,916
    Country:
    Australia
    Hmm, Acekard 2.1 it's basically the Acekard2i but no DSi compatibility and cost $2 less.
    Anyway the cyclops is expensive so you'd probably be willing to get a SuperCard.
     
  6. Rydian

    Member Rydian Resident Furvertâ„¢

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    [​IMG]
    • DS / DS Lite
      The card will work on an original (fat) DS or a DS Lite.
    • DSi / DSi XL
      The card will work on a DSi or DSi XL as well.
    • Game Updates
      Firmware updates are what let cards play newer games, these are the life-blood of the card.
    • SDHC
      SDHC refers to SD cards larger than 2GB (gigabytes). If there's no SDHC support, you can only use SD cards up to 2GB.
    • WiFi Update
      The Acekard 2i can update it's cheats (and get minor bug fixes) over WiFi without having to connect to a computer.
    • AP Bypass
      The DSTwo has special features to ignore AP in most games, letting you play them without having to wait for a firmware update first.
    • RTS
      The Real-Time Save (Save State) function lets you save and reload your game progress at any moment you wish.
    • In-Game Guide
      You can pull up text files and images in-game, in order to check a walkthrough or map you downloaded at any time during a game.
    • Slow Motion
      The card lets you slow down the game speed as you wish.
    • In-Game Cheats
      The card lets you create and modify cheats while the game is running.
    • Special Homebrew
      The card has multiple pieces of special homebrew, such as it's own GBA and SNES emulators, as well as text/PDF reader and video player.
    • Battery Life
      Unfortunately the DSTwo's extra CPU and RAM (which give it the special features) eat into the battery life a bit.
     
  7. Eon-Rider

    Member Eon-Rider GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 15, 2008
    Messages:
    1,021
    Country:
    Australia
    Actually the Acekard2i does have AP bypass. It may work in a different way but it's still there nonetheless.
     
  8. Rydian

    Member Rydian Resident Furvertâ„¢

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    The AP it bypasses is the new "generic AP we'll stick on games" that Nintendo came up with, that's why it's working on new titles. It's not something that can be done on "weaker" carts, it was mentioned the R4 is not capable of it properly, that's why Wood doesn't have that option and is patching the individual games as they come out.

    It can currently break single-cart download-play, that's why it's optional (so you can turn it off in order to use that feature), future AKAIO versions will not have the AAP option on the screen once it's fixed up properly.
     
  9. RupeeClock

    Member RupeeClock Colors 3D Snivy!

    Joined:
    May 15, 2008
    Messages:
    6,307
    Country:
    United Kingdom
    Noob15, if you want a flashcart with a lot of features, go for the Supercard DSTwo, easily.
    It has real-time guides, slow-mo and saves like the CycloDS, but also does them a lot better.
    The saves are faster and much more stable, as well as being able to use 4 slots.
    You can also have multiple real-time guides, complete with word-wrap and .bmp support.

    Not to mention the internal CPU that provides a dedicated GBA and SNES emu, along with the iReader and a DivX video player.
     
  10. Knyaz Vladimir

    Member Knyaz Vladimir 3DS Hacker

    Joined:
    Apr 18, 2009
    Messages:
    555
    Location:
    Unconfirmed
    Country:
    Canada
    My sig says "buy a DSTWO and lock this thread". I also want the store credit.
     
  11. Noob15
    OP

    Newcomer Noob15 Member

    Joined:
    Dec 21, 2008
    Messages:
    19
    Country:
    Canada
    does cyclods save work on the dstwo?
     
  12. RupeeClock

    Member RupeeClock Colors 3D Snivy!

    Joined:
    May 15, 2008
    Messages:
    6,307
    Country:
    United Kingdom
    Yup, Acekard, CycloDS, R4DS and DStwo use the same saves format, no problems there.
     
  13. ShadowSoldier

    Member ShadowSoldier GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 8, 2009
    Messages:
    9,383
    Country:
    Canada
    ...Wow dude... just.. just wow.
     
  14. haddad

    Member haddad GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Aug 12, 2010
    Messages:
    1,519
    Country:
    Canada
    lol, are u serious?
     
  15. AndroidDem0man

    Member AndroidDem0man GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 28, 2010
    Messages:
    295
    Location:
    New York
    Country:
    United States
    If you dont want to waste alot of money, just get an Edge card or an R4, R4 + Wood Firmware = Epic

    Edge is a quarter of the price of a cyclo but it has less features. Im gonna be getting an iEdge for my Dsi, I actually, to be honest dont even want a Ds Two. i just dont seem to like it. Sure it has gba emulation OH MAI GAWD ITS AWESOME. but its not completely even perfect.

    Flashcards i think are good
    Edge(just like a cyclo but no real time save or real time guide or ingame menu, but also a quarter of the price of a cyclods)
    Cyclo ( but costs alot of money)
    R4 (only 6 dollars and with wood firmware its amazing)
    DStwo(Pretty good actually, Less money then Cyclo and it even has GBA emulation.

    ------
    If your looking at an Acekard 2 saying OH MAI GAWD ITS AWESOME
    Dont buy it, just buy an r4 and get the wood firmware and your good.
     
  16. RoMee

    Member RoMee ??

    Joined:
    Sep 3, 2010
    Messages:
    2,316
    Location:
    ??
    Country:
    United States
    lol..iedge over dstwo??
    do you even know when the last time that thing was updated??

    good luck on a dead cart
     
  17. AndroidDem0man

    Member AndroidDem0man GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 28, 2010
    Messages:
    295
    Location:
    New York
    Country:
    United States
    LOLITSNOTDEAD OH HELLZ NO

    They are currently making an update for the 1.4.1 update. its gonna be out in the next 2-3 weeks. LOLPWNT
     
  18. RoMee

    Member RoMee ??

    Joined:
    Sep 3, 2010
    Messages:
    2,316
    Location:
    ??
    Country:
    United States
    yeah and the last OS was like what 5 months ago??
    and 1.4.1 was 3-4 months ago

    I guess you like slow updates
     
  19. Etalon

    Member Etalon Former Akaio Fanboy

    Joined:
    Oct 18, 2010
    Messages:
    1,205
    Country:
    Morocco
    Hahaha. Yes, iEdge can't do anything. It won't even run on a DSi 1.4.1. It's worse than DSTT, much worse.

    But it's pretty somehow.
     
  20. AndroidDem0man

    Member AndroidDem0man GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 28, 2010
    Messages:
    295
    Location:
    New York
    Country:
    United States
    Actually it was about one month ago. if you check the official edge website
     

Share This Page