First PSX modchip install help please

Discussion in 'Sony PlayStation 1 & 2' started by Jack-Of-Trades, Jun 9, 2008.

Jun 9, 2008
  1. Jack-Of-Trades
    OP

    Member Jack-Of-Trades GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 21, 2008
    Messages:
    311
    Country:
    United States
    Okay so i installed the mod chip correctly i think (but obviously not [​IMG] ) but when ever i started it up. the laser/cd-drive
    Just doesn't work lol Thought i may have shorted it but when i completely removed the chip from the contacts everything worked perfectly

    And I'm 99% sure I attached to correct leads

    But since i had no wire trimmers i had to use a fingernail clipper wich put score lines in the wire and made them break free from the actual chip easy... (but they were on when i tested it)

    So i got annoyed and for 2 wires i burned the plastic off


    So what messed up?

    1. My Install?
    2. I burned the chip with the soldering iron?
    3. the burned wire isn't transferring the current?
    4. The chip came blank?


    P.S. PSX is a bitch to install to... even with a 30 AWG Kynar wire the wire is barely smaller than some contacts
     
  2. Jack-Of-Trades
    OP

    Member Jack-Of-Trades GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 21, 2008
    Messages:
    311
    Country:
    United States
    EDIT: It's working NOW!!!!

    Tryed it for the second time and using a retention contact worked one of the pins on the chip broke (pin 5) and thought i had to order another one but now i don't [​IMG]


    Would a mod please close this thread?
     

Share This Page